Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślisz o Gameforge

Vin Diesel

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto jest głupszy Gameforge czy Youtuberzy

• Gameforge
      35
    • "youtuberzy" xD
      42
  2. 2. Kto jest bardziej pazerny na kase?

• Gameforge
      30
    • Youtuberzy xD znowu
      47

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grafika kozak , co do "akcji" . " A weźcie spierdalajcie" xD 

Tak na poważnie , zjebali z tym bo nie ma co już oglądac , przy okazji moje filmiki jeszcze nie zostaly zablokowane xD

sygna.png

Opublikowano

Z punktu widzenia Gameforge jest to dobre posunięcie co do tego nie ma wątpliwości :)

Zablokowali reklamy które były dla nich konkurencją bo promowały privy. Teraz jak ktoś tak bardzo kocha metina to będzie nagrywał z globala albo wcale i jest git

A wy jaki macie problem? Że nie macie teraz gdzie reklamować kotletów? Kogo to obchodzi? :) nie macie żadnego prawa do tworzenia tych serwerów więc nie wiem skąd ten ból

W McDonald jeszcze są przyjęcia spokojnie

Opublikowano

Z punktu widzenia Gameforge jest to dobre posunięcie co do tego nie ma wątpliwości :)

Zablokowali reklamy które były dla nich konkurencją bo promowały privy. Teraz jak ktoś tak bardzo kocha metina to będzie nagrywał z globala albo wcale i jest git

A wy jaki macie problem? Że nie macie teraz gdzie reklamować kotletów? Kogo to obchodzi? :) nie macie żadnego prawa do tworzenia tych serwerów więc nie wiem skąd ten ból

W McDonald jeszcze są przyjęcia spokojnie

Z*******y pomysł, usuwanie kanałów na które pracowali x czasu xD

Co do privów, powstały dlatego, że pl to ścierwo na hajs i ludzie sami szukają alternatyw.

Btw, pl wgl nie podpierdala pomysłów z privów :P

Ból dupy nie mają twórcy serwerów, tylko youtuberzy; w sumie to słusznie :)

Z punktu widzenia Gf`a jest to może dobre posunięcie, ale ich punkt widzenia jest zdeczko kretyński - najpierw psujemy własne serwery poprzez politykę nastawioną na wyzysk i kompletnie nieprzemyślane aktualizacje a potem szukamy winnego swoich niepowodzeń, czyli serwerów prywatnych (winszuję, małpy przy komputerach prowadziłyby lepszą politykę).

Jakby tak bardzo im zależało na dobru gry to pozbyli się privów w 2013, tu chodzi o brak kasy i ból dupy, że komuś coś lepiej idzie.

Opublikowano

Co można o Gameforge sądzić..

W tej akcji mają całkowitą słuszność tak naprawdę, kto kazał się dorabiać na cudzej pracy.

Wyciek source? Kto kazał korzystać? Nikt im za to nie płacił.

Jednakże jeśli Gameforge myśli, że takie działania poprawią sytuację na tym śmiesznym PL'u to się grubo mylą, bo go po prostu zniszczyli do cna..

Ale to w końcu Gameforge, równie dobrze zniszczyli Nostale'a, Tere (mówię o tej europejskiej prowadzonej przez nich) czy 4Story.

Po prostu powinni zniknąć z tego globu zanim zniszczą kolejne gierki MMO. 

A jeśli chodzi o youtuberów to mogę im jeszcze pokiwać.

Opublikowano

Jedno słowo f2p "free-to-play". Zostało pomylone przez gf na p2w "pay-to-win"

Gry typu f2p opierają się na mikropłatnościach w przypadku gf mikro znaczy jakieś 200PLN/msc.

Dzięki temu konta na allegro sięgają nawet 10k zł. (zmianki=perf eq itd) dla mnie to absurd lepiej pogrzebać metina.

Ja odpuszczam nie potrzebuje tego całego ciśnienia i nerwów na gf.

Opublikowano

Moim zdaniem, GF zrobiło bardzo duży błąd, to głównie priwy utrzymywały tą gre przy życiu, co jakiś czas ludzie z beki sobie wracali na tego PL'a

Oni żyją w fajnym magicznym świecie, w którym myślą, że teraz wszyscy wrócą na PL'a i będzie metin 2k8, ale niestety tak nie bedzie...

Drugą teorię gdzieś wyczytałem, że równie dobrze GF może specjalnie to zablokował aby stopniowo gracze zaczeli odchodzić od tej gry i aby cały ten interes z czystym sumieniem zamknąć w pizdu bo "brak graczy".

Opublikowano

Poprostu gf uważa, ze po przeprowadzeniu takiej akcji na yt zwiększy się ilość graczy na globalu - kończy im się kasa, wprowadzają jakieś bullshity i teraz mają pretensje do innych. Ja osobiście wole privy, do globala mam dużo zastrzeżeń, ale nie lubie też youtuberów, więc jestem skłonny powiedzieć że i tak jestem szczęśliwy 2 pieczenie na jednym ogniu, czekam tylko na te nagłówki "Gameforge zbankrutowało" :) 

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Poprostu gf uważa, ze po przeprowadzeniu takiej akcji na yt zwiększy się ilość graczy na globalu - kończy im się kasa, wprowadzają jakieś bullshity i teraz mają pretensje do innych. Ja osobiście wole privy, do globala mam dużo zastrzeżeń, ale nie lubie też youtuberów, więc jestem skłonny powiedzieć że i tak jestem szczęśliwy 2 pieczenie na jednym ogniu, czekam tylko na te nagłówki "Gameforge zbankrutowało" :)

Nie zbankrutują zamkną tylko metina i inne gry nie przynoszace zysków.

Opublikowano

Nie zamkną metina,dopóki nie zbankrutują. Gdyż to właśnie w tej grze był od zawsze największy przychód, Sam możesz to stwiedzić po cenach w isie jak i po tym co odwalili z tymi filammi na yt

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Nie zamkną metina,dopóki nie zbankrutują. Gdyż to właśnie w tej grze był od zawsze największy przychód, Sam możesz to stwiedzić po cenach w isie jak i po tym co odwalili z tymi filammi na yt

Ale podjęte ostatnio kroki świadczą o dużych problemach GF i fakcie, że najprawdopodobniej zrozumieli iż 'hostowanie' Metina z aktualnym stanem rzeczy może się nie opłacać.

Gdyby tak nie było, wpływy z IS'u itp wynosiłyby wciąż podobne kwoty do 7-10 lat wstecz, to nie zaczęliby walczyć z privami. Szkoda, że dopiero teraz się "obudzili", bo gdbyby zrobili to wcześniej, to kto wie jakby wyglądał global w tym momencie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...