Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dopiero co zaczynam

rakool

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Chciałbym się dowiedzieć nieco więcej na temat tej gry czy jest tu jakaś osoba która by mi pomogła z lepszym zapoznaniem się gry?

Preferuje rozmowy na ts3 w ostateczności w tym temacie.

Opublikowano

1.Chodzi mi o to czy będzie otwarta mapka np tak jak w metinie 2 ? czy tylko misje w tych aktach ? 

2.Jak odblokować itemek w eq który świeci się na czerwono ?

3. Czy wybranie poziomi ligi Standard to dobry pomysł ? 

Opublikowano

o k***a ... 

Na 1 pytanie to nie wiem co Ci nawet odpisac, jest wiele mapek, w kazdym akcie pare mapek jest, potem są specjalne mapy ale to juz na okolo 70lvl.

Czy są one "otwarte" czy "zamknięte" to kwestia interpretacji. 

2. Widocznie nie masz wystarczająco sily,inty albo zrecznosci. Bądz lvl'u. 

3. Dla poczatkujacego jak najbardziej standard. Hardcore rozni sie tym ze raz padasz i koniec gry ;)

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

2. Widziałem na filmiku jak typek brał jakiś przedmiot i odblokowywał itemek ten ktróy podniósł z ziemi 

3. Tryb w poźniejszym etapie gry można zmienić ? 

Opublikowano

1.Otwartych map gdzie będziesz spotykał innych graczy nie doświadczysz, poza miastami oczywiście.

2.Chodzi Ci pewnie o ''Scroll of Wisdom'', który pozwala zidentyfikować item.

3.Można, ale będzie to się równało z nową postacią, lepiej ucz się jak na razie grać na standardzie.

Opublikowano

1. Właśnie na taką odpowiedź czekałem i troszkę lipka że w miastach spotyka się innego gracza- lipa 

2. Właśnie wczoraj tak robiłem i coś nie pykała tak jak trzeba.

3. Tzn że to będzie mnie w czymś ograniczało że będę grał na standardzie do końca ? 

Opublikowano

Hardcore od standardu różni się tylko tym, że gdy padniesz postać jest usuwana, a na standardzie możesz padać ile tylko chcesz, więc ten tryb jest wskazany dla nowych graczy.

Opublikowano

Hardcore od standardu różni się tylko tym, że gdy padniesz postać jest usuwana, a na standardzie możesz padać ile tylko chcesz, więc ten tryb jest wskazany dla nowych graczy.

Dziękuje za odpowiedź ;) 

Jeszcze odnośnie pierwszego pytanka , skoro nie można widywać nikogo na mapce prócz siebie to dlaczego z znajomym w party się da? 

Opublikowano

Tak jak napisałeś, jedynym sposobem aby zobaczyć gracza na różnych mapach jest zaproszenie go do party, wtedy będziecie mogli razem wykonywać questy i grindować co to lepsze mapy.

Opublikowano

1.Chodzi mi o to czy będzie otwarta mapka np tak jak w metinie 2 ? czy tylko misje w tych aktach ? 

1. mapy sa generowane dla danego gracza lub party, nie mozna na nich spotkac losowych postaci, jak w metku

2. jesli chodzi Ci o item z napisem "unidentified" to musisz uzyc itemku "scroll of windom", jak nie dziala, to napisz cos wiecej

3. tak, na hardcore jak zginiesz to postac przechodzi na standard ( o ile dobrze pamietam)

po zgodnie na hardcorze, postac nie jest czasem przenoszona na standard?

860331433165800174608.png

Opublikowano

Zależy od tego jaki tryb gry preferujesz.

Jeśli lubisz latać przed siebie i nawalać wszystko nie przejmując się nadto przeżyciem, to wybierz standard.

Jeśli lubisz ryzyko, jeśli jesteś cierpliwy, jeśli masz dobrego neta (ping przynajmniej <100), jeśli lubisz dropić itemy/currency, aby zaopatrzyć się w dobre itemy na coraz wyższy poziom gry, to polecam hardcore.

Ale i tak nic nie równa się z ligami, które startują gdzieś tak co 3-4 miesiące (liga trwa 3-4msc, a następnie przerwa 1-1msc przed startem następnej). Każda liga niesie ze sobą start od 0 dla wszystkich, możliwość zdobycia nagród (np. efekt świecenia broni oraz inne kosmetyczne zmiany). Kolejną zaletą takich lig jest to, że każda z nich wzbogacona zostaje nowymi systemami. Obecnie trwa liga legacy (idzie się ładnie na niej dorobić) trwa od 3marca do 29maja tego roku - czyli jeszcze 2msc.

Niestety ale podczas trwania lig, standardowe tryby jak standard i hardcor świecą pustkami.

Co do umierania naszej postaci:

1. Standard (ten zwykły i ligowy) - możesz umierać do woli, jednak jeśli umrzesz na cruelu - tracisz 5% expa, jesli umrzesz na merciles - tracisz 10% expa.

2. Hardcore (ten zwykły i ligowy) - umrzesz raz i Twoja postać jak i itemy które masz na sobie, oraz i te w eq podręcznym zostają przeniesione na zwykły Standard - tak więcej jak umrzesz na ligowym Hardcore, to postać nie ląduje na ligowym standardzie, tylko leci na ten zwykły. To co masz w depozycje jest nieruszane.  

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

1. mapy sa generowane dla danego gracza lub party, nie mozna na nich spotkac losowych postaci, jak w metku

2. jesli chodzi Ci o item z napisem "unidentified" to musisz uzyc itemku "scroll of windom", jak nie dziala, to napisz cos wiecej

3. tak, na hardcore jak zginiesz to postac przechodzi na standard ( o ile dobrze pamietam)

po zgodnie na hardcorze, postac nie jest czasem przenoszona na standard?

Oczywiście, że jest przenoszoną, bardziej mi chodziło o usuwanie postaci z ligi.

Dodam jeszcze, że jako nowemu graczu i tak opłaca mu się zaczynać na standardzie ligowym bo ceny są normalne w porównaniu do zwykłego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...