Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakładane/ściągane pieczęcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem sobie zakładane i zdejmowanie pieczęcie wierzchowców.

Musiałem dodać wpisy do special_item_group i dodać zmiany w source ponieważ na tym game nie zawsze będzie to dobrze działało.

Po zabiciu postaci normalnie pieczęć się ściąga i usuwają się bonusy, lecz po teleportacji postać schodzi z mounta, pieczęć zostaje w slocie i dodatkowo można założyć drugą.

Mój quest:

https://pastebin.com/MJ1LAkuE

Jest to wina questa jeżeli tak to co w nim dodać/zmienić?

Opublikowano

Hej,

wrzucam Ci tutaj w 100% działający quest podobno z oficjalnych serwerów GF.

http://wklej.org/id/3084042/

Brakująca linijka to ta odpowiedzialna za logowanie która ponownie umieszcza naszą postać na wierzchowcu, jednak w przypadku starych pieczęci zakładanych (o ile mnie pamięć nie myli to na type 16) występuje błąd polegający na jednoczesnym założeniu pieczęci przycisk CTRL+G oraz użyciu np. pierścienia teleportacji który pozwala na założenie pieczęci nadającej bonusy bez umieszczenia naszej postaci na jego grzbiecie. :D

PS. W queście do zmiany wymagane są linijki odpowiadające za teksty. W paczce którą posiadam znajdują się one w translate.lua (locale/germany) wrzucam Ci tutaj jeszcze te wpisy (w języku niemieckim):

gameforge.ride = {}
gameforge.ride._010_say = "Dein Level ist zu niedrig! "
gameforge.ride._020_say = "Du kannst nicht reiten, während du verwandelt[ENTER]bist! "
gameforge.ride._030_say = "Du reitest bereits! Wenn du das Reittier wechseln[ENTER]möchtest, musst du zuerst absteigen. "
gameforge.ride._040_say = "Du musst erst dein Pferd fortschicken, wenn du[ENTER]ein anderes Reittier nutzen willst. "

dCrwk2h.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...