Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wygląda optymalizacja Windowsa 10 pod starszy sprzęt?

ppkkp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ja w zasadzie przybyłem tutaj troszkę podpytać, mianowicie zainteresowałem się ostatnio Windowsem 10, to też pomyślałem czy by nie zakupić jednej kopii dla siebie, tutaj jednak pada moje pytanie, jak wygląda optymalizacja tegoż to systemu na starszym sprzęcie? Posiadam laptopa z 2008 roku i troszkę się martwie że W10 wypadnie gorzej niż moja obecna siódemka. Głównie go używam do gry w Lola i sporadycznie CS, poza tym nie robie nic specjalnego.

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Dowiesz się jak zainstalujesz czy coś trzeba robić.  Takie zgadywanie co by było gdyby... jest bezsensowne nie znając sprzętu.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Pomocnik
Opublikowano

Możesz wyłączyć zbędne usługi, efekty wizualne i dźwięki, nie ustawiać tapety i oczywiście wyłączyć przezroczystość ( ale to można tylko specjalnymi programami ), właściwie to tyle i aż tyle. Jak masz SSD to ustaw 3x większy plik stronnicowania/SWAP i wyłącz indeksowanie plików. Możesz także wyłączyć usługę windows update aby nie obciążała komputera podczas pracy i po prostu raz na miesiąc ją uruchamiaj i aktualizuj oprogramowanie, no i grunt to aktualne sterowniki i ustawienie wysokiej wydajności wszędzie gdzie się da, wtedy zegary procesora i grafiki pracują na maksymalnych taktowaniach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...