Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Nunu czy Yasuo

luk3953

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no ja nie wiem stary ale uwazam ze generalnie nunu jest lepsza postacia od yasuo poniewaz jest moblniejszy (W daje wiecej movements peta) oraz ma sustain. Większy slow, a i jest wytrzymalszy. A yasuo to tylko to ma E, które umożliwia mu szybsze dotarcie na lane'a (wszyscy wiemy w jakim celu) 

Poza tym yasuo to samurai i jak nie lubisz mangozjebów to polecam jego wybrać, bo yeti zawsze na propsie. - ewentualnie yasuo jest lepszy w walce z minonami (waveclear, ale niekoniecznie bo nunu ma R wiec nadal nunu lepszy)

pozdrawiam

Opublikowano

Nunu jest lepszą postacią, choć jest mniej skomplikowaną od Yasuo. Dobry Nunu wygra na każdego. Yasuo jest najsłabszą postacią w lolu, w przypadku 2 osób o takim samym poziomie skilla Yasuo zawsze przegra, ponieważ bardzo łatwo jest wykonać na nim outplay. Nunu rozwali każdego swoją śnieżką, którą jeśli będziesz skutecznie celować to nikt przed Tobą nie ucieknie. Masz nawet heale na Q i łatwiejsze last hitowanie. A w teamfightach możesz ulepszać szybkość swojego adc lub innej osoby którą wybierasz. No i też... kto by nie chciał nosić tej uroczej piżamki co ma Nunu? <3 Lepsze to niż jakiś szlafrok i końska kita większa od głowy.

Opublikowano

Spójrz na moją sygnaturę, spójrz na swój temat, spójrz na moją sygnaturę jeszcze trzy razy i odpowiedz sobie na to pytanie sam.

Tak na ogół od 12/13 lvl Nunu ma śnieżke z 40% cooldownów co 1,5/2 sekundy, więc nie uciekniesz przed nim, składaż hextechowy pas i masz wieksze szanse by engageowac ze flashem ulta w przeciwnikow

Opublikowano

Ostatnio bardzo sławnym stał się Nunu na topie pod AP (Pozdrawiam @Mati . ).

Spamisz E, a ultem przy dobrej okazji oneshotujesz. Yasuo jest ciężką postacią do ogarnięcia.

Dlatego polecam ci NuNu :)

Bez nazwy-2.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli nie ogarniasz Yasuo, polecam Nunu - cała jego mechanika. Troszeczkę AP, reszta tank. Gra? Obsypujesz przeciwnika kulami lodowymi, zjadasz miniona od czasu do czasu.

Raz na jakiś czas możesz się zdenerwować z głodu i wysadzić kogoś z ulta.

+slow Nunu jest nieziemski <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...