Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Revelation Online - Czy opłaca się zaczynać?

DiGGle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, chciałbym dowiedzieć się czy tytuł Revelation jest godny poświęcenia czasu, tak jak to niektórzy go pozytywnie malują na niektórych seriach lub filmach typu Gameplay w serwisie youtube? Widzę sporo podobieństwa do samego Aiona i Blade & Soul. Oczywiście w oba te tytuły grałem i po dłuższym czasie znudziły mi się, zatem moje pytanie chciałbym skierować do doświadczonych już graczy, którzy w jakiś sposób przerzucili się na Revelation i mogą podzielić się swoimi opiniami. 

Za fajne i złożone odpowiedzi, nagradzam plusikami.  ;)

Opublikowano

Ja przerzuciłem się wlaśnie z Aion'a. Po podajże 5 latach grania. Tak to prawda RO jest swoistym połączeniem Aion'a i B&S. Duży nacisk położony jest a raczej będzie w End-Game i kolejnych Update'ach na PvP i grę w gildii. Może inaczej zapytam czego szukaszw grach mmo. Co chcesz wiedzieć o Rev?

Opublikowano

Planuje zagrać ze znajomymi, zatem stawiam na rozgrywkę grupową. Niestety nie jestem pasjonatem gry na poziomie End-Game, bo lubię pobawić się już na wcześniejszym poziomie jak można było to zrobić w tytule "Shaiya", gdzie raidy pvp zaczynały się już na przedziale 1-15, 20-30. Co do samego Revelation, to interesuje mnie jaką ilość czasu muszę poświęcić na same questy/ expienie, które w efekcie da mi możliwość już stosownego udziału w rozgrywkach PvP.

Opublikowano

Pierwszy Dungeon 5 osoby od podajże 15 lvl jest.

Open-PvP od 40 lvl włączasz tzw "Slayer Mode' i możesz atakować wszystkich tylko wtedy nabijasz sobie Slayer Value coś jak Skull w Tibii :D

Przedział na Battleground'y: 40-49, 50-59 i 60-60 na tą chwilę.

Arenki są od 50 lvl.

Opublikowano

Dungeon, to jeszcze bajka, bo zawsze znajdzie się kogoś do pomocy. Jaki exp-ratio jest do 40 poziomu, i czy idzie czerpać przyjemność z gry wbijając kolejne poziomy?

Opublikowano

25 poziom dobiłem w 3 godzinki grania (pod wpływem - chciałem sobie walnąć dwa piwka przy gierce. Bez nich może krócej by mi zeszło). Teoretycznie do 40 poziomu to kwestia około tygodnia grania ;) tak po 3-5 godzin dziennie ;)

Opublikowano

No to nie jest najgorzej, chociaż po 2 godzinach gry jeszcze muszę sobie przeanalizować wszystkie za i przeciw, zanim poświęcę więcej czasu. Dziękuje wszystkim za swoje wypowiedzi. ;)

Opublikowano

do 40 lvla można spokojnie dobić w 4-5 godzin :)

Dobiłem 15 poziom w jakieś 35-40 minut więc nawet szybko poszło, chociaż wprowadzenie było monotonne i trochę mnie odstraszyło. Dlatego chwilowo wstrzymuje się z rozgrywką w Revelation.

Opublikowano

Wbijanie poziomów jeszcze jest ok, jak rozgrywka jest urozmaicona. Tutaj widzę typowe nawiązania do typowych "wprowadzeń", czyli nuda po dłuższym czasie. Oczywiście, jeżeli chodzi o mnie.  ;)

Opublikowano

Zasada jest podobna jak w Aionie, B&S czy innych tytułów z tej stajenki. Wątpię żeby coś tutaj się bardzo różniło, no ale dobijemy ten 40 i sprawdzimy. ;)

Opublikowano

40 spokojnie wbijasz w max 5 godzin. Na przedziale do 49 Złoty ekwipunek już tak zdążył stanieć że złożysz go za grosze, co da Ci możliwości uczestniczenia w PVP na tym przedziale. Polecam znaleźć gildie, gdyż nawet grając w grupie to trudno się samemu zorientować gdzie się wytwarza ekwipunek i gdzie dropić matsy, pozatym, jeżeli Ci chodzi o PVP to Clan Warsy w weekendy to dla Ciebie powinna być gratka :P. Jeśli chodzi o exp, to faktycznie questowanie jest monotonne, ponadto jak się zbliżysz do 50 poziomu to w dużej mierze owe questowanie odejdzie i przerodzi się w klepanie codziennie tych samych daily, gdyż zdobywany exp zwolni diametralnie. Jeżeli chodzi o zabawę, to da radę się bawić bez maksymalnego poziomu, ale moim zdaniem gra i tak nastawia się na end-game.

#1  MOBO: Gigabyte GA-B85M-D3H CPU: Intel CORE i5-4460 GPU:  Gigabyte Radeon RX 470 G1 Gaming RAM: G.Skill DDR3 8GB RipjawsX 1600MHz CL7  

PSU: Thermaltake Smart SE 630W HDD: WD Caviar Blue 1TB SSD: ADATA Premier Pro SP920 CASE: Raijintek Arcadia Monitory: Iiyama E2481HS

#2  MOBO: Gigabyte B450 AORUS ELITE CPU: AMD Ryzen 5 2600 GPU: Gigabyte GeForce RTX 2060 OC RAM: G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3200MHz  CL16  

PSU: SilentiumPC Vero M2 600W  SSD: SSD Silicon Power Ace A55 512GB CASE: SilentiumPC Regnum RG4T  Monitory: Acer Nitro VG240YUbmiipx

Opublikowano

- Wbijanie poziomu jest bardzo łatwe (90% to Questy a 10% to Dungeony)
- Zdobywanie Eq jest bardzo łatwe

- Drop z dungeonów jest strasznie słabyi przynajmniej tych początkowych jakby zostały dodane tylko chodź i zmarnuj swój czas

- Wraz z 3 znajomych mieliśmy problem robić początkowe Dungeony później sobie je odpuściliśmy. Powód: Mobek ma 100K HP i się leczy co 2 sekundy dzięki czemu ciągle ma full HP :) 

- Prawdziwa gra zaczyna się dopiero na End Game

- Przyjemny system PvP

Moim zdaniem jedynym wyzwaniem w grze są Dungeony i Raidy, które trzeba robić w dużych grupach. Gdyby początkowe fazy gry utrudnili oraz dodali kilka udoskonaleń gra byłaby 10/10 lecz tymczasem oceniam ją 4/10.

KJJKCi3.jpg

Zyrion.Pl - Serwer Easy / Medium!

Forum <-- Kliknij aby przejść

Opublikowano

do lvla PRZYNAJMNIEJ 59 nie jesteś w stanie kompletnie nic powiedzieć, serio :) ze znajomymi graliśmy w Aiona, i teraz założylismy gildię na serverze Tidewater w RO i nacisk na socjal jest nieporównywalny, a instancje na wysokim poziomie są bardzo trudne zręcznościowo (trzeba znać mechanikę gry i bossów), więc bez osób które Ci pomogą, jest ciężko zaczynać... A system gildii jest o wiele bardziej rozbudowany niż w B&S czy Aionie... Bossy dające profit gildii, trade runy, PVP, instancje które wręcz wymagają tsa, instancjonowany teren gildii z dziennymi questami, system ulepszania postaci za walutę z dziennych gildyjnych questów... Jest tego naprawdę masa... (już nie mówiąc o takich pierdołach jak śluby dające mozliwość rozwijania skilli jak wskrzeszenie z drugiej osoby) więc powtórzę jeszcze raz, nie poznasz gry wbijając tylko 40 lvl i grając samemu... nie ma takiej szansy

Opublikowano

Ja wlasnie pobieram gre;P mam nadzieje ze mnie wciagnie z filmow na Yt wydaje sie calkiem Ciekawa;) .

Mam jedno pytanko jaką postacia warto zagrac na poczatek:) i gdzie znajde przewage  polakow:) (server) 

Opublikowano

Ja wlasnie pobieram gre;P mam nadzieje ze mnie wciagnie z filmow na Yt wydaje sie calkiem Ciekawa;) .

Mam jedno pytanko jaką postacia warto zagrac na poczatek:) i gdzie znajde przewage  polakow:) (server) 

Z filmów na YT wszystko wydaje się ciekawsze. :D

Co do postaci, to wg. mnie powinieneś tworzyć content pod siebie, jeżeli grałeś już w inne gry tego typu. Spora ilość polaków gra na serwerze Moonsea.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...