Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słabe łącze - zmiana

Kilom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejos, mam pewien problem z moim kochanym łączem. Otóż mój internet z netii ma prędkość 2mb/s (ale średnio 1.3kb/s), a że mieszkam w miejscu, gdzie nie dochodzą światłowody, to tegóż internetu przyśpieszyć nie mogę. Od pewnego czasu strasznie jest to odczuwalne w grach fps typu cod. Opóźnienie jest spore, praktycznie sam na sam z wrogiem jest już z góry przegrane. Standardowa reguła - chowam się za ścianą i ginę. W dodatku często zdarza się sytuacja, gdzie następuje rozłączenie z hostem albo brak połączenia z serwerem. Podczas gry wszyscy zamierają i wywala z serwera.

Ogólnie netia idzie kablem należącym do orange i tutaj pytanie, czy to by cokolwiek zmieniło. Siostra obok ma z orange i żadnych awarii jeszcze nie miała, czy innych niemiłych niespodzianek( a właśnie przeszła z netii do orange). W netii co jakiś czas takie cudeńka się zdarzają, ogółem rzecz biorąc łącze jest dosyć niestabilne.

W takim razie czy to by coś dało w tego typu grach ? Znalazło by się jakieś rozwiązanie, bym mógł normalnie pograć bez wku*wiania się? :)

Opublikowano

Też mam internet z nieti i nie jestem szczęśliwy bo oni leją na klienta ale powiedz jaki masz ping w codzie czy "teleportujesz się" podczas grania ile masz fps

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

Zawsze 3 kreski, czyli powyżej 100ms. Dla zwyczajnej zabawy jakoś wystarczy, ale jeśli są aspiracje to tego by być pierwszym w tabeli to nie ujdzie :( Bardzo rzadko trafia się serwer, gdzie są 4 kreski i wtedy czuć różnicę. Oczywiście wynik lepszy oraz nie występują sytuacje, które wcześniej opisałem, czyli ginięcie po wbiegnięciu do budynku itp. Niestety takie mecze to 1 na 100.

Fpsy kiedyś mierzyłem to było coś powyżej 60, więc tutaj raczej jest spoko.

Przycięcia czasami się zdarzają, ale jak wspomniałem najczęściej skutkują one wywaleniem z serwera, a przyczyna - utracono połączenie z hostem.

Opublikowano

Niestety ale musisz zadzwonić do swojego dostawcy i zapytać i ping bo nic innego nie możesz zrobić aby go zmniejszyć.Ewentualnie powyłączaj utorrenty itp

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

Albo poprostu przejdź na internet mobilny, bo raczej dostawcy internetu mobilnego, potrafią ci wiarygodnie zaproponować większą prędkość niż te mizerne 2mb/s, które ja też kiedyś miałem. Tylko nie oczekuj kokosów po nowym internecie, bo nigdy nie wiesz co dokładnie bierzesz. Ja sam mieszkam na kompletnym zadupiu, gdzie internet stacjonarny nie przekracza 8mb/s, ale sprawa wygląda o wiele lepiej w internecie mobilnym. Mam w Orange, i internet chodzi świetnie. Nigdy prędkość nie spadła po niżej 10mb/s, a maksymalna prędkość to nawet 60mb/s.

Jeśli nie możesz zmienić dostawcy internetu, to tak jak kolega @up zadzwoń do dostawcy i popytaj się paru rzeczy. Możesz także pobawić się w opcje konfigurowania routera, ale to już twoja decyzja

117-AwardImgMaster-1475160600.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...