Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xperia Z2 - w Sony MDR-NC31EM działa tylko jedna słuchawka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu mam problem z tym że w moim telefonie stało się coś z wyjściem

oryginalne słuchawki z 5 (bo z mikrofonem) stykowym wtykiem, nie działają jak powinny ponieważ działa tylko 1 słuchawka (lewa). Od razu mowie że sprawdzałem słuchawki w PC i działają normalnie.

wracając do telefonu działają w nim inne słuchawki z 3 stykami w telefonie działają okej.

Po rozmowie z ojcem i dokładnym przejrzeniu słuchawek powiedział mi że prawdopodobnie nie działają jak należny ponieważ z samego końca zdrapało się trochę złotka, ponieważ maja one pozłacane wtyki https://www.sonymobile.com/pl/products/accessories/digital-noise-cancelling-headset-mdr-nc31em/specifications/#tabs

post-605659-0-07406600-1491492708_thumb.jpg

powtarzam że nie działa prawa słuchawka

graphic.png
Opublikowano

A jak ma się to mieć do nie działania kanału ? Skoro gniazdo uszkodzone to NIE DZIAŁA. Zresztą masz telefon to sobie sprawdzaj na innych słuchawkach. 

Opcjonalnie masz już zjebane słuchawki, po to masz opcję wyciszania szumów by sprawdzić ich działanie bez i z wyciszaniem. 

P.s. POZŁACANA, chyba ci sie pomyliło z takim badziewiem i od razu złocone styki słuchawki. 

ups, jednak mają pozłacane ale to nijak ma sie do działania. ;) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A jak ma się to mieć do nie działania kanału ? Skoro gniazdo uszkodzone to NIE DZIAŁA. Zresztą masz telefon to sobie sprawdzaj na innych słuchawkach.

Opcjonalnie masz już zjebane słuchawki, po to masz opcję wyciszania szumów by sprawdzić ich działanie bez i z wyciszaniem.

P.s. POZŁACANA, chyba ci sie pomyliło z takim badziewiem i od razu złocone styki słuchawki.

ups, jednak mają pozłacane ale to nijak ma sie do działania. ;)

Ziomek czytaj dokładniej, pisałem ze na telefonie sprawdzałem juz inne sluchawki (3stykowe) i dzialaly normalnie, a te 5stykowe na pcie też dxialaja normalnie tylko w tel jest problem, ale zas inne działaja normalnie

graphic.png
Opublikowano

To ty się naucz czytać ze zrozumieniem, sprawdza się na porównywalnym sprzęcie a nie na byle jakim zwykłym sprzęcie.  Działanie można sprawdzić TYLKO na 5 stykowych. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...