Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon do 1500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie. Poszukuje telefonu do 1500, chciałbym aby bateria dobrze trzymala, miał w miarę dobry aparat No i ogólnie nie zacinal. Najlepiej max 5,2 cala chodz moze byc 5,5 w ostatecznosci

Opublikowano

Ja polecam Lenovo P2 - Ma bardzo dobry akumulator 5100 mAh, który zapewnia ok. 3 dni pracy, przy czasie włączonego wyświetlacza (SOT) na poziomie 9-10 godzin. W dodatku baterię można naładować do pełna w około 1,5 godziny. Smartfon ma też dobry procesor i aparat, łączność zbliżeniową NFC, dual SIM oraz znakomity wyświetlacz AMOLED Full HD. Jest dobrze wykonany, działa sprawnie i z zapasem mieści się w limicie do 1500 zł. W tej cenie to jeden z najlepszych smartfonów.

Opublikowano

W tej cenie najlepszy będzie Samsung Galaxy S6 - wciąż dobry telefon, o wysokiej jakości wykonania, który działa płynnie. Posiada czytnik linii papilarnych, a także aparat, który wykonuje świetne zdjęcia. Jeśli chodzi o wady, akumulator nie jest wymienny, prócz tego telefon nie posiada slotu na karty SD.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To może Galaxy A5 2016?

Mniejszy niż 5.5 cala

Wytrzymała bateria

Aparat w miarę ok

Płynność też niezła

Opublikowano

To może Galaxy A5 2016?

Mniejszy niż 5.5 cala

Wytrzymała bateria

Aparat w miarę ok

Płynność też niezła

Pozwolę sobie dołączyć także swoją opinię na temat tego telefonu. Użytkuję go od dobrych kilku miesięcy i jestem zadowolony, zadbasz o baterię i nie będzie potrzeby ładowania go zbyt często. Osobiście ładuję średnio raz na dwa dni, a chciałbym zauważyć, że w tle nieustannie działają trzy aplikacje, które odpowiadają za jego automatyczne odblokowywanie/blokowanie i inne spersonalizowane czynności. Do tego czasem pogram bądź poprzeglądam snapa/insta.

Ludzie polecają jakieś LG Flexy itp. i Huaweie P ileś, a przykładowa gra Need for speed najlepiej, najpłynniej i najładniej wygląda właśnie na samsungu, nawet jeśli o parametrach jest inaczej (niby Samsung gorszy procesor itp., mniej jakichś ramów czy czegoś), a w praktyce jednak jakość lepsza.

Nie wiem, co mógłbym Ci jeszcze napisać. Aparatu nie używam, nie mam porównania, więc nie oceniam. Generalnie dla mnie telefon perfekcyjny, nie potrzeba mi niczego lepszego, zwłaszcza, że kilka ciekawych aplikacji i telefon oferuje o wiele więcej niż standardowy jakikolwiek inny.

Masz w standardzie opcje takie jak podzielony ekran (dwie aplikacje w tym samym czasie - tylko dla wybranych aplikacji, np. youtube i internet), możliwość wyłączenia interakcji dotykowej dla wybranego obszaru (gdy np. chowasz do kieszeni telefon, a nie chcesz by coś się przypadkiem w pokemonach wcisnęło, to odpalasz, chowasz do kieszeni i nie ma problemu :D ).

Co do wyglądu i estetyki, to z przodu telefon jest z*******y, trochę taki iphonowy motyw, bo prostokątny itp., z tyłu wygląda troszkę gorzej moim zdaniem.

Nie posiada żyroskopu, ale czujnik światła, zbliżeniowy, położenia itp. (jeśli jesteś zainteresowany ich używaniem - tak jak np. ja), czujnik linii papilarnych działa u mnie bez zarzutów, trzeba tylko dobrze odcisk skonfigurować do tego, jak będzie się go używać.

Jeśli Cię to jara, to telefon posiada także funkcję obsługi ruchami twarzy oraz oczu, co prawdopodobnie nigdy nikomu się nie przyda, ale można szpanować.

Mozesz go uzywac na deszczu tak jak ja i nie ma problemu zadnego. Raz rzucilem nim o szafke, raz mi wypadl na podloge, anì sladu ...

Z całego serca w każdym razie polecam!

Możesz także spróbować, jeśli Ci to nie przeszkadza znaleźć gdzieś w internecie Galaxy A9 pro czy coś takiego, w Polsce na pewno nie kupisz, cena w dolarach pewnie byłaby podobna, a to, co oferuje też miodzio jak dla mnie

1z739yo.png

Opublikowano

A5 2016 to dość specyficzny telefon, ale mając do dyspozycji 1500 zł już bym wybrał coś lepszego. To dość dobry sprzęt, ale trzeba pamiętać o tym, że nie będzie bił on rekordów wydajności, co nie oznacza, że będzie działać w jakimś stopniu wolno. Zaletami A5 2016 są: czytnik linii papilarnych, aparat z optyczną stabilizacją, szybkie ładowanie, wysoka jakość wykonania. A5 2017 to także ciekawy telefon, ale jego cena obecnie jest zbyt wysoka, biorąc pod uwagę konkurencję znacznie lepszego Asusa Zenfone 3.
Branie pod uwagę A9 Pro mija się z celem, gdyż jeśli poszukujemy czegoś wydajniejszego i bez kompromisów, to Samsung przygotował takie urządzenia jak Galaxy S6 i S6 Edge.

Opublikowano

Xperia Z2/3 

3GB ramu, fajne aparaty, pojemna bateria.

Jedynym minusem jest obudowa i łatwo się rozpierdaczy, więc obowiązkowo pancerne etui

wykończę cię jak podatki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...