Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 na Steam! TAK!

haker2003

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czy myślicie, że dodanie Metina na Steam wskrzesi na trochę globalne serwery? Ostatnia aktualizacja mocno pod graczy, popaliłem fmsy wszystkie i np. ta nowa broń zachęciła mnie do zarobku na kolejne. Czy może już za późno?

ps. GF oficjalnie potwierdził te informacje.

SNq6Ku7.png

Opublikowano

Fajnie by było gdyby Metin był na steam ale pod takim sensem jak w CS :3 Cheat = Vac xD... coś pod ten deseń ciekawe jak to by było xD.
Ale z jednej strony może to wskrzesi coś, na społeczności steam jakaś ala reklama jest, po mimo że już na YT jest w pewien sposób reklama, gdyż ludzie kręcą odcinki z Metka, ostatnia aktualizacja mi się spodobała i wyszła na +.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

vaca nie bedzie bo nie jest to gra valva, a valve dla jakiegos metina nie bedzie robiło łączenia z VACiem ..... osobiście to ja nie wiem co z wami gracie na priwach co nie maja nawet 500online padaja po 2 miesiacach, a w ISie maja nawalone tyle bufów i innych dupereli i mówicie że PRIVY to z*******a sprawa ... nom faktycznie gra miesiac i albo ma sie wszystko albo serwer pada bo juz na siebie zarobili. Zamiast lamentowac na PLa ze malo ludzi gra to po prostu idzcie tam grac wszyscy co tak mówia sprawi to że gra będzie miała najwieksza baze graczy od startu gry, bo mimo iż mowicie ze gra tam malo ludzi to jakoś o metka trudno, o spotach nie wspomne. Wszystkie privy to serwery easy nawet jak ma przedrostek HARD przyzwyczailiscie swoje dupy bo tego ze wszystko macie na tacy i tyle.

76561198013232167.png

Opublikowano

Nie wiem po co ale i tak to nic nie da. Ta gra nie potrzebuje reklamy każdy zna metina. :lenny:

Czego potrzebuje to długo bym musiał wymieniać szkoda czasu na to.

Opublikowano

Problemem metina jak i wowa jest to, że trzeba grindować i grindować. Kto zapierdala po 15h dziennie ma wyniki, a kto po 2 godzinki to nie osiągnie nic wielkiego. Gdyby na globalu ułatwili wbijanie skilli, to może byłoby warto grać.

Opublikowano

Metin odżyje bo gameforge zareagował. Usuwają filmiki i blokują yt którzy nagrywali privy. Możliwe ze zaczną robić pozwy na właścicieli privów.. Nadchodzi wielki huczny koniec prywatnych serwerów metin2!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Metin odżyje bo gameforge zareagował. Usuwają filmiki i blokują yt którzy nagrywali privy. Możliwe ze zaczną robić pozwy na właścicieli privów.. Nadchodzi wielki huczny koniec prywatnych serwerów metin2!

może max 5% graczy z priv przejdzie na Globala nie więcej 

Rozpoczęcie przygody z metinem2. ??.11.2008

Opublikowano

@@yokize

vaca nie bedzie bo nie jest to gra valva, a valve dla jakiegos metina nie bedzie robiło łączenia z VACiem ..... osobiście to ja nie wiem co z wami gracie na priwach co nie maja nawet 500online padaja po 2 miesiacach, a w ISie maja nawalone tyle bufów i innych dupereli i mówicie że PRIVY to z*******a sprawa ... nom faktycznie gra miesiac i albo ma sie wszystko albo serwer pada bo juz na siebie zarobili. Zamiast lamentowac na PLa ze malo ludzi gra to po prostu idzcie tam grac wszyscy co tak mówia sprawi to że gra będzie miała najwieksza baze graczy od startu gry, bo mimo iż mowicie ze gra tam malo ludzi to jakoś o metka trudno, o spotach nie wspomne. Wszystkie privy to serwery easy nawet jak ma przedrostek HARD przyzwyczailiscie swoje dupy bo tego ze wszystko macie na tacy i tyle.

Może po prostu ku*** ludzie nie są takimi no lifami jak Ty? To jest gra która ma sprawiać przyjemność, a nie czyjeś życie... Na dzisiejsze czasy metin na PL jest grą za bardzo męczącą. Aby cokolwiek osiągnąć, trzeba poświęcić z jakieś 1-2k godzin minimum. Na tle innych gier metin po prostu jest już nudny. Samo wbijanie skilla na P to parę miesięcy... porażka -.-

Ale pewnie i tak tego nie zrozumiesz, bo jesteś no lifem którego metin to całe życie.

Metin nie odżyje, jest to gra która z czasem umiera śmiercią naturalną, głównie przez to co napisałem wyżej...

Na dzisiejsze czasy w świetle innych MMORPG, metin jest po prostu nudny, gdzie wbicie jednego głupiego skilla trwa miesiącami bez wydawania na IS.

Gameforge atakując nagrywających YT filmiki z metina, tylko sobie strzela w stopę. Bo gracze nie wrócą na PL'a - gracze po prostu pójdą na inną (lepszą!) grę...

Opublikowano

Ciekawy pomysł, lecz wątpliwe jest żeby GF poszło na układ z Valve. Jak dla mnie Metin upada co raz bardziej, więc to tylko kwestia czasu, aż wszystko się posypie jak domek z kart.

No ale trzeba być dobrej myśli...  ;)

Opublikowano

Jak myślisz że shitforge zacznie usuwać privy to możesz być w błędzie bo podobno jak się przeniesie serwery do Rosji to nic nie mogą zrobić.

Opublikowano

@UpssErroR

Przykro mi nie wiem kim jestes ale mówienie o kimś że nie ma życia tylko dla tego że gra w gry gdzie trzeba grać z 3k godzin by mieć konto by z kimś rywalizować (mimo iż na metinie wystarcza spokojnie 500godzin by wbić +/- 95lvl i się ładnie ubrać) jest troszke żałosne, nie znasz drugiej osoby a już wyzywasz tak zachowuje się typowy 10latek który nie rozumie że świat w którym żyje to tylko ułamek tego co jest na świecie i zaskocze cie ludzi na PLu jest sporo i co ich wszystkich też nazwiesz dzieciakami bez życia bo tam grają ? bo wiedzą że GF nie zamknie serwerów a same serwery są już tak ograne że dorobienie i dostanie 5x BON perfekt nie jest takie ani trudne ani drogie? Wyzwij też ludzi z gry EvE online gdzie trzeba poświecić minimum 20x wiecej czasu by osiągnąć ABSOLUTNE MINIMUM by cokolwiek znaczyć jako jednostka a mimo tego średnia wieku w tej grze to 35lat a ludzi gra tam tyle co jak byś wszystkie serwery metina połączył to nadal było by nic. Ogolnie jeszcze cie oświece świat się zmienia pokoleniowo dla tego mlodsi ludzie wolą wbić wszystko co jest mozliwe w grze w 3 dni być chwile koxem a potem marudzić że nie ma co w grze robić a ci co pamiętają piekne czasy farmy i szczęscia jak dropnie ten item o jakim marzyliśmy dniami i nocami wola grać zazwyczaj  właśnie w ciężkie gierki dla takich chwil i budować swoje postacie i potem cieszyć się z efektu długi czas. Dopowiem jeszcze że mówienie w czyimś imieniu jest poniżej krytyki więc zaprzestań bo jest to nie grzeczne.

76561198013232167.png

Opublikowano

@UpssErroR

Przykro mi nie wiem kim jestes ale mówienie o kimś że nie ma życia tylko dla tego że gra w gry gdzie trzeba grać z 3k godzin by mieć konto by z kimś rywalizować (mimo iż na metinie wystarcza spokojnie 500godzin by wbić +/- 95lvl i się ładnie ubrać) jest troszke żałosne, nie znasz drugiej osoby a już wyzywasz tak zachowuje się typowy 10latek który nie rozumie że świat w którym żyje to tylko ułamek tego co jest na świecie i zaskocze cie ludzi na PLu jest sporo i co ich wszystkich też nazwiesz dzieciakami bez życia bo tam grają ? bo wiedzą że GF nie zamknie serwerów a same serwery są już tak ograne że dorobienie i dostanie 5x BON perfekt nie jest takie ani trudne ani drogie? Wyzwij też ludzi z gry EvE online gdzie trzeba poświecić minimum 20x wiecej czasu by osiągnąć ABSOLUTNE MINIMUM by cokolwiek znaczyć jako jednostka a mimo tego średnia wieku w tej grze to 35lat a ludzi gra tam tyle co jak byś wszystkie serwery metina połączył to nadal było by nic. Ogolnie jeszcze cie oświece świat się zmienia pokoleniowo dla tego mlodsi ludzie wolą wbić wszystko co jest mozliwe w grze w 3 dni być chwile koxem a potem marudzić że nie ma co w grze robić a ci co pamiętają piekne czasy farmy i szczęscia jak dropnie ten item o jakim marzyliśmy dniami i nocami wola grać zazwyczaj  właśnie w ciężkie gierki dla takich chwil i budować swoje postacie i potem cieszyć się z efektu długi czas. Dopowiem jeszcze że mówienie w czyimś imieniu jest poniżej krytyki więc zaprzestań bo jest to nie grzeczne.

500 godzin od zera?

To na Terabithii - polecam sprawdzić server, aby mieć 95 z dobrym EQ trzeba poświęcić minimum 500 godzin, a co dopiero taki PL gdzie gra jest o 3-4x trudniejsza...

Jeżeli chodzi o umiejętności gry i wspomnienia, dla rozjaśnienia dodam, że gram w metina od początków PL'a więc wiem jak wyglądał stary metin. Stary metin wyglądał fajnie, bo nie było aż tyle ciekawych MMOrpg co teraz...

Na dzień dzisiejszy metin to durne grindowanie i trzymanie spacji...

Opublikowano

Metin nie odżyje, jest to gra która z czasem umiera śmiercią naturalną, głównie przez to co napisałem wyżej...

Na dzisiejsze czasy w świetle innych MMORPG, metin jest po prostu nudny, gdzie wbicie jednego głupiego skilla trwa miesiącami bez wydawania na IS.

Gameforge atakując nagrywających YT filmiki z metina, tylko sobie strzela w stopę. Bo gracze nie wrócą na PL'a - gracze po prostu pójdą na inną (lepszą!) grę...

Pewnie masz rację znając GF to oni wolą atakować filmiki na yt i walczyć z priwami niż pomyśleć o poprawieniu pl. Robienie skili miesiącami jest na to rozwiązanie z priwów drop egzo/rad i wymiana ku na swoją klase tyle, że za darmo. Ale gdzie tam kasa musi się zgadzać tyle, że w ten sposób zgadzać będzie się liczba graczy równa 0.

Opublikowano

Wbicie przyzwoitego lvla teraz na PLu jest dużo szybsze niz jak za starych czasów zwłaszcza podczas eventów gdzie często masz boost do EXPa, a kupienie PD od gracza to MIEDZIAKI i ciągle można na PDkach grać gdzie kiedyś nie było to do pomyślenia wiec tak 500starcza by wbić lvl a jak się ma farta to i podczas lvlowania wpadnie sporo kasy która pozwala kupić EQ i dobra szarfe, ale co ty tam mozesz wiedzieć piszesz mi tutaj o privach oraz o tym jak to było kiedyś super typowe gadanie hejtera teraz tutaj przedstawiasz i tyle. Dodatkowo jeżeli jakaś gra jest dla ciebie atrakcyjna tylko dla tego że nie ma innych gier ... człowieku po tym co napisałeś uświadomiłeś mi że nie ma co z tobą dyskutować bo nie potrafie zrozumieć tak durnego toku rozumowania. "Na dzień dzisiejszy metin to durne grindowanie i trzymanie spacji" kurde nie wiedziałem że kiedyś było inaczej, ba z tego co pamiętam jak metin startował było 20x trudniej nie było ani wiedzy, ani map,questów,itemków dodanych i faktycznie wtedy to była bardzo ciekawa i dynamiczna gra ... nie wiem co ty masz w głowie ale pomyśl czasem nad tym co piszesz

Dodatkowo jeżeli metin2 dla ciebie to gówno gra to po co sie wgl tutaj wypowiadasz, skoro tego typu tematy są skierowane w osoby aktywnie grające bo jak napisales ludzie co szukaja gry na tydzien nie maja tutaj czego szukać, a tylko ludzie z privow moga ożywić PLa bo wiedzą na czym gra się opiera i jest ich na tyle by faktycznie PLa ożywić. Co do tematu mogę śmiało powiedzieć że jeżeli wejdzie metin2 na steam na pewno troszke ludzi przyjdzie jednak nie oszukujmy się ludzie teraz szukają lekkich gierek gdzie w tydzień staną sie koxami i będą mogli gnębić słabszych od siebie ten pan jest tego jawnym przykładem, nie zmienia to jednak faktu że zmiany w lvlowaniu do 30lvla oraz Bronie sprawiają że nowi gracze nie będą na tak słabej pozycji i nie zniechęcą się tak szybko.

76561198013232167.png

Opublikowano

Zanim shitforge przejrzy na oczy to już dawno tam nikt grać nie będzie kwestii dlaczego jest dużo ale zmian w eventach prawie nie ma co roku to samo tylko IS się zmienia, zostaje taki sam albo dodają coś do niego. Kiedyś to się dało grać bo można było odkrywać nowe rzeczy teraz to prawie nikomu się nie chce grać na pl'u bo nie ma czego do odkrywania ludzie też nie mają czasu żeby grać po 8h dziennie jak kiedyś lepiej iść na priva poświecić mniej czasu a się dobrze bawić.

Opublikowano

Niestety, Metin2 'umarł' około roku 2011-2012, jeżeli chodzi o oficjalne serwery. Mieli multum szans, aby zatrzymać uciekających graczy, to wprowadzili raczej mocno nieprzemyślane wstawki z privów. Wejście Metina na Steam to dodatkowa reklama i ostatnia deska ratunku. Może przez chwilę będzie dodatkowy boost graczy, ale nie na długo.

P.S. Pamiętajcie, że dołączanie danych firm pod Steam (jeżeli przed długi czas działały bez ów platformy) to utrata niezależności i próba ratowania swojej gry. Zyski się nie zgadzają, więc teraz próbują coś zrobić - jest już za późno.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakieś informacje?

Dojdzie do dodania tej gry na steam...?

Prawdopodobnie tak, lecz nie wiadomo kiedy to nastapi.

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

Myślę że pomogłoby to metinowi, aczkolwiek nie byłbym tego taki pewien. Są już lepsze gry od metka, a w niego grają tylko ci z sentymentu. A metin na steam to i tak niezły pomysł, przynajmniej dla mnie. Fajnio mieć metina w bibliotece steam

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...