Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym różnią się podane monitory?

VayzeR23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc wszystkim, od ostatniego czasu nurtuje mnie jedno pytanie, czym roznia sie takie podstawowe monitory, od tych ktorych uzywaja progracze?

Mam monitor 1920x1080 60hz, i chcialbym zapytac, czym rozni sie on przykladowo od tych, ktorych uzywaja proplayerzy? Oczywiscie wiem ze maja wiecej hz, ale czy jest jeszcze w czyms roznica?
Grajac na 4:3 (1024x768) na tych samych ustawieniach, na ustawionej ostrosci 7 na tym i na tym ekranie, to bedzie jakas roznica (procz HZ)? Nie wiem, te lepsze monitory maja wbudowana lepsza ostrosc etc? 

Osobiscie gra mi sie fajnie, ale nie wiem czy tacy proplayerzy maja grajac na tej rozdzialce taka sama pixeloze, czy moze czuja sie jakby grali na HD?

Z gory dzieki za odpowiedzi :D

Ps. odpusccie sobie jakies zalosne odpowiedzi, nie znam na komputerach etc etc.

Opublikowano

A nie spotkałeś się nigdy z tym, że schowałeś się już za ścianą a koleś Cię zabił? To jest minus grania na 60Hz.

Im więcej Hz tym mniejsze opóźnienie widoku w grach i ogólnie oko lepiej spogląda na to.

Ja osobiście grając czy to 16:9 czy 4:3, nie zauważyłem żadnej pikselozy.

Opublikowano

Nie raz sie z tym spotkalem,(smierc za scianka) ale z tego co wiem to jest wina tickrate'u.

Jaki masz monitor jezeli mozna spytac?
Jaka masz ustawiona ostrosc na monitorze?

Opublikowano

Gram na laptopie ;) Lenovo Z70-80. Ostrości nic nie zmieniałem bo niepotrzebne mi to szczerze mówiąc.

Opublikowano

Nie raz sie z tym spotkalem,(smierc za scianka) ale z tego co wiem to jest wina tickrate'u.

Jaki masz monitor jezeli mozna spytac?

Jaka masz ustawiona ostrosc na monitorze?

jakoś mam monitor 144hz i różnica pomiędzy tymi 60 hz jest.

Co do "smierc za scianka" - jest to spowodowane przez jakość serwerka :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...