Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy, uszkodziłem sobie nerw

Pedodres

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

mialem niedawno operacje podbródka, wszystko bylo dobrze, nerw był tylko lekko uszkodzony tak że nie mialem czucia, ale zacząłem ruszać wargą i jeszcze bardziej uszkodzilem go sobie i przez to zwiotczał mi środek dolnej wargi. Co teraz? jest to sytuacja nie do naprawienia? bo wiem że nerwy się regenerują ale skoro go przerwałem to chyba przegrałem totalnie? stracilem też całkowicie czucie w podbródku

pedodres3.png

Opublikowano

Panie, a mi ósemka wyrosła i wbija się w polik, powinienem iść na zabieg by usunęli ten szajs? Tak samo nie wiem co u Ciebie powinno się zrobić, raczej jedynie lekarz będzie wiedział więc radzę tam się kierować, zakładam że im szybciej tym lepiej.. tak jak z mym zębem ;_;

Opublikowano

momentami jest lepiej jakby czucie wracało, może nie uszkodzilem sobie permanentnie. I już przestało boleć, teraz tylko piecze

teraz jak tak czytam

had lower jaw surgery 2 weeks ago. and genioplasty. My lower lip was numb, and my chin area.

After 2 weeks, it gets all tingly. and the feeling came back. At first, i could only feel the surface of the skin, then slowly, the feeling gets deeper.

to typ mial tak samo po dwóch tygodniach, a ja tez jestem po dwoch tygodniach od zabiegu

moze bedzie dobrze

@up co jeśli na forum jest jakis medyk ktory zna sie na nerwach? xD

pedodres3.png

Opublikowano

Jeśli czucie wraca i ogólnie stan się poprawia to z założenia można wyjść że do końca go nie "zepsułeś", z drugiej strony nie znam się i może być kilka nerwów czy coś w ten deseń. 

A jeśli jest na forum medyk od nerwów to z większą dozą prawdopodobieństwa znajdę dentystę - halo kto usunie bezboleśnie ósemke!!11!

Opublikowano

Będzie dobrze.

Chyba

Do lekarza nie prościej?

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Trole zwykle zawsze pytają sie po forach bo tam więcej znachorów i znafcóf tematu  zamiast iść do lekarza który pewnie nie zna sie na leczeniu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

czemu ich akurat

Bo 15 letni lekarze z mpc forum, nie są kompetentni żeby dawać, Ci jakieś rady, a mamusia lub babcia mają jakiś życiowy bagaż (:.

btw. nawet nie jesteś pewny czy przerwałeś sobie nerw.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...