Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Supporcik

DamCiWygrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie sobie smurfuje na Weście i zastanawiam się jakiego pierwszego supporcika kupić (dodam, że za dużo nie grałem na tej linii, ale mam zamiar zostać mainem supportów). Także polecajcie czym tu się pierwszym nauczyć grać :)

Opublikowano

Najprościej to chyba będzie Morgana/Sona/Nami - te trzy są dość proste w obsłudze i nie wymagają specjalnych skillowych tricków jak Thresh chociażby. Budujesz je standardowo pod AP/Support z lekką przewagą AP na Sonie. 

ezgif-com-effects.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam thresha, nami, karme ze względu na shieldy/ knock-upy, które bardzo ułatwiaja zabicie przeciwnika naszemu adc.

Najfajniej jak dajesz shielda w trakcie farmienia i nasz adc może spokojnie poke'ować z 2 hity w przeciwnika. 

Najlepiej jakby grać duo, ale to już twój wybór

Opublikowano

Mimo mechaniki polecam Ci Thresha według mnie najlepszy support jak się ogarnie. Latarnia może pomóc Twojemu sojusznikowi od śmierci i ten SLOW.

Opublikowano

Ja polecam mało granego ale bardzo mocnego Barda ;). Fajne mechaniki , przyjemnie się gra , może uratować w wielu sytuacjach , jeśli się go ogarnie i będzie się tak rzucało Q aby stunowało to może wygrać gierke.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...