Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Problem z częściowym upadkiem forum. Udoskonalenia

Kyosha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przez dłuższy czas nie byłem czynnym użytkownikiem tego forum....i sytuacja jaka aktualnie się wyprawia totalnie mnie zadziwia.

Co się stało z forum, na którym jeszcze rok temu aktywnych było 3/4k użytkowników? Co zostało zrobione źle, że forum aktualnie jest w takim dołku?

Sugestie naprawy? Coś tam mam w głowie.

1. tak wiele poruszany wątek działu o "zarobku w sieci". 3 lata temu spotkałem się z pierwszą sugestią tej tematyki..a subforum nadal nie ma. What's wrong?
  2. turnieje w grach. Czy serio tak wielkie forum nie może znaleźć sponsorów chociażby na PSC czy kupony g2a za nagrody w turniejach? Myślicie, że graczy zadowala nagroda w postaci "black member"? Turniej to zabawa...ale jednak coś się za tą zabawę należy.
  3. Może czas wrócić z blogami? No bez jaj...kiedyś ta strefa forum była niezwykle aktywna. teraz? zakładka jest, wtyczka wyłączona. GG

Co Wy o tym myślicie? Zapraszam do dyskusji.

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Witam.
Przez dłuższy czas nie byłem czynnym użytkownikiem tego forum....i sytuacja jaka aktualnie się wyprawia totalnie mnie zadziwia.
Co się stało z forum, na którym jeszcze rok temu aktywnych było 3/4k użytkowników? Co zostało zrobione źle, że forum aktualnie jest w takim dołku?

• tak wiele poruszany wątek działu o "zarobku w sieci". 3 lata temu spotkałem się z pierwszą sugestią tej tematyki..a subforum nadal nie ma. What's wrong?
  • turnieje w grach. Czy serio tak wielkie forum nie może znaleźć sponsorów chociażby na PSC czy kupony g2a za nagrody w turniejach? Myślicie, że graczy zadowala nagroda w postaci "black member"? Turniej to zabawa...ale jednak coś się za tą zabawę należy.
  • Może czas wrócić z blogami? No bez jaj...kiedyś ta strefa forum była niezwykle aktywna. teraz? zakładka jest, wtyczka wyłączona. GG

1. Zwykle się to wiąże z wkręcaniem ludzi w piramidy finansowe lub operowanie na spamowaniu reflinkami, dlatego nie ma takiego działu.
2. Nagrody to nie problem, gorzej z uczestnictwem.
3. Wrócą :)

Antaris

Coś pod czym musiałem się podpisać :)

EXPmIpC.gif

Gość Marichcje
Opublikowano

Witam.

• tak wiele poruszany wątek działu o "zarobku w sieci". 3 lata temu spotkałem się z pierwszą sugestią tej tematyki..a subforum nadal nie ma. What's wrong?
  • turnieje w grach. Czy serio tak wielkie forum nie może znaleźć sponsorów chociażby na PSC czy kupony g2a za nagrody w turniejach? Myślicie, że graczy zadowala nagroda w postaci "black member"? Turniej to zabawa...ale jednak coś się za tą zabawę należy.
  • Może czas wrócić z blogami? No bez jaj...kiedyś ta strefa forum była niezwykle aktywna. teraz? zakładka jest, wtyczka wyłączona. GG

1. Zwykle się to wiąże z wkręcaniem ludzi w piramidy finansowe lub operowanie na spamowaniu reflinkami, dlatego nie ma takiego działu.

Antaris

Przecież przy takich nagrodach będzie uczestnictwo, po prostu się nikomu nie chce grać o plakietkę up  

Opublikowano

Witam.

Antaris

Przecież przy takich nagrodach będzie uczestnictwo, po prostu się nikomu nie chce grać o plakietkę up  

Zdziwiłabyś się ;)

Ale no, nie powiem, że nie mamy nic w planach :)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Witam.

Antaris

ad.1

Zwykle lecz nie zawsze. Refflinki to nie problem, gdyż chyba logiczne jest to, że jeśli ktoś pisze poradnik na 20 stron to ma w zamyśle to, że sam też zarobi na treści tego poradnika (np 5% z tego co zarobią jego "uczniowie"). Piramidy to problem nie jest. Sam na nich zarabiam i są bardzo opłacalne (oczywiście jeśli ma się łeb na karku). Wystarczy dobrze przeanalizować kiedy dany serwis upadnie i doić z niego ile się da przez okres kiedy jest "WIELKIM HITEM WTF".

ad.3

wrócą? ja ich tutaj od hoho czasu nie widzę

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Zwykle lecz nie zawsze. Refflinki to nie problem, gdyż chyba logiczne jest to, że jeśli ktoś pisze poradnik na 20 stron to ma w zamyśle to, że sam też zarobi na treści tego poradnika (np 5% z tego co zarobią jego "uczniowie"). Piramidy to problem nie jest. Sam na nich zarabiam i są bardzo opłacalne (oczywiście jeśli ma się łeb na karku). Wystarczy dobrze przeanalizować kiedy dany serwis upadnie i doić z niego ile się da przez okres kiedy jest "WIELKIM HITEM WTF".ad.1

ad.3

No własnie w tym problem, że trzeba mieć "łeb na karku", a większość osób, chce zarobić na innych albo dzięki innym, a mówienie, że chce im pozwolić/pomóc zarabiać to zwykle oszustwo i ostatecznie korzystają "tworzący" poradniki, a nie korzystający z nich.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Zwykle lecz nie zawsze. Refflinki to nie problem, gdyż chyba logiczne jest to, że jeśli ktoś pisze poradnik na 20 stron to ma w zamyśle to, że sam też zarobi na treści tego poradnika (np 5% z tego co zarobią jego "uczniowie"). Piramidy to problem nie jest. Sam na nich zarabiam i są bardzo opłacalne (oczywiście jeśli ma się łeb na karku). Wystarczy dobrze przeanalizować kiedy dany serwis upadnie i doić z niego ile się da przez okres kiedy jest "WIELKIM HITEM WTF".ad.1

ad.3

No własnie w tym problem, że trzeba mieć "łeb na karku", a większość osób, chce zarobić na innych albo dzięki innym, a mówienie, że chce im pozwolić/pomóc zarabiać to zwykle oszustwo i ostatecznie korzystają "tworzący" poradniki, a nie korzystający z nich.

Trafna uwaga. Mimo to uważam, że dział taki oraz możliwość pisania w nim tematów (nawet bez refflinków) dla wyznaczonej grupy osób (ala "mentorzy earnerzy") dobrze by temu forum zrobiło.

aczkolwiek to już nie moja działka aby o tym z Administracją rozmawiać.

Jeśli chodzi o blogi...co z nimi? Kiedy zostaną ponownie zaimplementowane? Na Ipb kosztują bodajże 75$ na 6 miesięcy. czy to jest naprawdę tak dużo?

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Trafna uwaga. Mimo to uważam, że dział taki oraz możliwość pisania w nim tematów (nawet bez refflinków) dla wyznaczonej grupy osób (ala "mentorzy earnerzy") dobrze by temu forum zrobiło.

aczkolwiek to już nie moja działka aby o tym z Administracją rozmawiać.

Jeśli chodzi o blogi...co z nimi? Kiedy zostaną ponownie zaimplementowane? Na Ipb kosztują bodajże 75$ na 6 miesięcy. czy to jest naprawdę tak dużo?

Ale znowu byłby problem z wyborem takiej grupy, bo znowu pojawiłyby się zarzuty, że czemu on/ona, a nie ja ;)

Co do blogów, to nie kwestia ceny, tylko kwestii konfiguracji forum - bo na upartego one działają, można dodawać jedynie nowe wpisy, nie można zakładać nowych blogów. Nie chcę za dużo zdradzać, ale wrócą wraz z update forum :)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ale znowu byłby problem z wyborem takiej grupy, bo znowu pojawiłyby się zarzuty, że czemu on/ona, a nie ja ;)

Tak jak przy każdej randze na forum? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

USUŃMY WSZYSTKIE RANGI 

//

A Tobie, której brakuje?  ;)

Żadnej, nie rozumiem co to ma do tego co napisałem  :v
Opublikowano

Tak jak przy każdej randze na forum? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

USUŃMY WSZYSTKIE RANGI 

A Tobie, której brakuje? ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Jak kiedys powstanie tu dobry turniej w jakąkolwiek gre to bede bil poklony organizatorowi. Sam sie staralem wiele razy i albo nie bylo chętnych, albo czitowali, albo kazdemu nie pasowal termin i koniec koncow wygrywala wylosowana osoba.

Jestem wielkim zwolennikiem tego typu turniejow, ale kij ma dwa konce - wymaga zaangazowania nie tylko administracji ale i userow.

Na reflinkach sie nie znam na tyle, by sie wymadrzac.

Blogi wrócą, chociaz nie wiadomo jak z contentem. Zobaczymy

Pozdr

Opublikowano

Makin udaje kogoś kim nie jest i odwraca wzrok :)

Na początku powinni wyjebać tą ekipę co jest i zrobić nową, bo to jakiś chłam...

Kim nie jestem? :O

EXPmIpC.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 4.04.2017 o 14:50, Lord Makin napisał:

To teraz się zastanówcie czy chcecie mieć coraz mniej użytkowników (bo wielu odchodzi z formum na inne strony żeby móc zarobić kilka groszy, lub przestaje się udzielać (taki ja np ;) ))

Wiele rzeczy można rozwiązać na wiele sposobów, np tak:

Pobieranie:

Wersja 1.0: Bezpośredni(reflink)

Można dać do regulaminu reflinków, że nie można edytować kolorów ani układu (np takiego jak powyżej), dać też w regulaminie (jeżeli trzeba), że takie linki są umieszczone przez użytkowników i to oni muszą się z tego rozliczać itp czy coś podobnego. Lub pójść na inny kompromis, nie wiem. W każdym raziena pewno powinno się to zmienić

Opublikowano

Nie widzę nigdzie napisu "forum o/do zarabianiu/a w internecie". Zarówno w logu, opisie, czy innych informacjach odnośnie MPC.
Dlatego nie przesadzajmy ze stwierdzeniem, że forum traci jakąś ogromną ilość użytkowników własnie przez to, że nie zezwala na reflinki.

igNMhIy.png

Opublikowano
Dnia 3.06.2017 o 00:56, Ayume napisał:

Nie widzę nigdzie napisu "forum o/do zarabianiu/a w internecie". Zarówno w logu, opisie, czy innych informacjach odnośnie MPC.
Dlatego nie przesadzajmy ze stwierdzeniem, że forum traci jakąś ogromną ilość użytkowników własnie przez to, że nie zezwala na reflinki.

Pytanie nie brzmi co forum strzciło tylko co mogło by zyskać ;)

Opublikowano

To ty napisałeś, że forum traci przez to użytkowników. Przez tyle lat reflinki były zakazane i nie wpływało to jakoś na frekwencje.

Osobiście ja nie mam nic przeciwko nim. Jednak w takim przypadku dobrze by było, gdyby ktoś jasno określił, które linki można zamieszczać na forum, a które nie. Wiadomo, reflink reflinkowi nie równy. Są strony, które wymagają przejrzenia tylko przez kilka sekund reklam, a są i ,,niebezpieczne", które np na siłe instalują jakieś wtyczki lub wymagają podania nr telefonu.

Jednak ja szczerze powiedziawszy się na tym nie znam, więc to tylko taka skromna, moja opinia i przemyślenia.

igNMhIy.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. To już było nie raz proponowane. Ludzie są łasi na pieniądze, więc (przynajmniej według mnie) źle by się to potoczyło. Te wszystkie strony z wpisywaniem numerów itp. Makin dobrze podsumował dlaczego to nie znajduje się na forum i dlaczego nie powinno się znaleźć.

2. Osobiście nie raz tworzyłem turnieje. Turnieje w CS:GO, Osu, etc. Najczęściej nie pasowały terminy, to gracze nie przychodzili na umówione godziny gry, to nie było chętnych na turnieje. Osobiście załatwiałem nagrody materialne ze swojego portfela, a i tak wszystko kończyło się bardzo podobnie. Wina nie leży głównie po stronie organizatorów, tylko też po stronie userów.

3. Blogi jak blogi, nie wiem co z nimi się dzieje, nie korzystam więc to dla mnie obojętne, pewnie wróci.

4770714280454741315510.png
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 22.06.2017 o 11:06, Sajjuk napisał:

1. To już było nie raz proponowane. Ludzie są łasi na pieniądze, więc (przynajmniej według mnie) źle by się to potoczyło. Te wszystkie strony z wpisywaniem numerów itp. Makin dobrze podsumował dlaczego to nie znajduje się na forum i dlaczego nie powinno się znaleźć.

2. Osobiście nie raz tworzyłem turnieje. Turnieje w CS:GO, Osu, etc. Najczęściej nie pasowały terminy, to gracze nie przychodzili na umówione godziny gry, to nie było chętnych na turnieje. Osobiście załatwiałem nagrody materialne ze swojego portfela, a i tak wszystko kończyło się bardzo podobnie. Wina nie leży głównie po stronie organizatorów, tylko też po stronie userów.

3. Blogi jak blogi, nie wiem co z nimi się dzieje, nie korzystam więc to dla mnie obojętne, pewnie wróci.

Żeby byli gracze to muszą być atrakcyjne nagrody + odpowiednia reklama aby informacja o turnieju do nich dotarła.

Dobrym krokiem byłoby również stworzenie kolejnego serwera metin2 tyle ze tym razem przez bardziej kompetentną ekipę aby to nie było coś w stylu antaris v2 milion bugów i przekladany start bo o technika burza.

Następnym i najważniejszym krokiem jest poprawa działania forum aby się szybciej ladowalo.

Można także spróbować bardziej rozwinąć teamspeaka mpcforum np poprzez współpracę z youtuberami.

Opublikowano

Pierdolenie o "spamowaniu reflinkami". Przeszkadza Ci to, Dawidzie? Nikomu nie zaszkodzi, a zwłaszcza forum, jak ktoś sobie wstawi w sygne reflink, czy coś. Sam kiedyś prosiłem o to abym mógł w sygne wstawić "Jeśli uważasz, że mój post był pomocny wesprzyj mnie PP:". Oczywiście uzyskałem odmowę, bo co to za pomoc siedzenie przy komputerze i naprawianie innych komputerów. Zgadzam się, że spam reflinkami w każdym temacie to zło, więc takie osoby poszłyby do odstrzału, ale co innego jeśli będzie do tego specjalny dział i taka możliwość będzie tylko przy polecaniu danej strony, tzn. "Super strona 100$ za 1 lead, tutaj rejestracja a tutaj rejestracja z reflinkiem". Nikt nikomu nie każe rejestrować się z reflinka, jest to jedynie dobrowolna decyzja użytkownika. 

Dawid, zastanów się. To nie jest 2007 rok i żadne fora (nawet zołnłan) nie wytrzyma na samych czitach i poradnikach. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...