Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Main

TheOddOne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że my możemy co najwyżej polecić Ci grę na jakiejś postaci a to ty musisz zdecydować jakie postacie lubisz. Ja lubię postacie dystansowe, ale z wymienionych wybrałabym Riven.

Opublikowano

Z tych co wymieniłeś to oczywiście Gp'ek jest silny jak zawsze w late game. Co do maina, to ogólnie sam nie szanuje ludzi grających ciągle jedną postacią i spinających dupę o byle grę. Jeśli chcesz zajść wyżej, to nie możesz robić jak 1/4 diamentów (która już osiadła na laurach i tryharduje), czyli  (# 1 linia, 3 postacie). Powinieneś zacząć grać na 2 liniach, które Ci sprawiają największą przyjemność z gry. Jak już ogarniesz granie na danych pozycjach, to oczywiście wybranie championa zazwyczaj zależy od Mety, ale są tacy co sobie nawet poradzą, gdy ich Champion jest znerfiony/słaby. Pamiętaj, że zawodowi gracze to zawsze pełna drużyna, grając solo musisz pamiętać o tym, że jeśli drużyna zaczyna grać pod Ciebie, to robisz wszystko by ich kierować w taktyke, czy defujecie, pushujecie, pozycjonowanie, wardy, teamwork. Jeśli idzie Ci gorzej, to nie znaczy straconej gry, zawsze znajdzie się 1 osoba, która akurat się nafeeduje na swojej lini (3 kille na start starczą) i wtedy pomagasz jej schodząc na jej linie, tak żeby szybciej przejęła inicjatywę pushu oraz drużyna przeciwna grała pod presją.

Opublikowano

Z pośród wymienionych postaci wybrałbym na Twoim miejscu Riven. Bardzo łatwo można uciekać przed przeciwnikiem wykorzystując odwagę, a także przeszkadzać przeciwnikowi w farmieniu posiadając 2 efekty kontroli tłumu i naturalnie wysoki dmg.

Opublikowano

A o yasuo co myslicie ?

Yasuo to trudny champ mechanicznie. Żeby go ogarnąć musisz pograć więcej niż trochę meczy.

Jest to silny champion, knock up z ulta + dmg, dash z E oraz ściana wichru która blokuje prawie wszystkie spelle w grze.

Dodatkowo posiada duże dpsy w lategame.

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

A o yasuo co myslicie ?

Ogólnie champion jeden z silniejszych jeśli nie najsilniejszy, lecz trzeba nim umieć grać i grać pod team. Ja trochę nim gram i opanowałem sobie grę pod full core built.

zkL1D7H.png?1  (Zaznaczyłem jak kolejność w jakiej najczęściej kupuje itemy).

Z tym builtem soluje większość championów + kupienie potki /ad /tank za 500 daje jeszcze lepszy efekt. Zależy jeszcze przeciwko komu grasz. Z tym builtem wygrywam większość gier i nigdy jeszcze mnie nie zawiódł (Nawet na Syndre)

Opublikowano

Myślałeś nad Syndrą ?

+ dobra w late

+ spore dmg

+ dobre ccki z e

- umiejętność grania, trzeba trochę pograć aby ogarnąć

"What doesn't kill you will make you stronger."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...