Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zablokowac wersje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak zablokowac na serwerze zeby grac ktory mial forga, nie mogl wbic na serwer lub, gdyby wbil to by go wywalalo. + jak w pluginie knockbackfixer zrobic zeby dzialal tylko na jednym worldzie.

Opublikowano

Po pierwsze nie da się ingerować w prywatność gracza... czyli mam na myśli że nie ma takiego pluginu który mógły zablokować wchodzenie gracza na forge ;) bo forge to silnik tylko grywalny na modach więc mentalnie jeśli gracz wejdzie na czystym forge to nic się nie stanie serwer go normalnie wpuści lecz jeśli będzie miał jakiegoś moda a serwer nie jest na cauldron to powinno wywołać interakcję lecz nie jestem pewien i wtedy gracz nie może wejść...

Po drugie co do pluginu to nie wiem jak to jest bo go nigdy nie używałem 

ale z tego co wiem i podejrzewam plugin działa na jeden cały serwer wydaje mi się że powinieneś poszukać w configu odpowiedniej linijki 

Jeśli edytujesz dzięki notepadd++ to naciśnij CTRL + H > zakładka szukaj > w linijke szukaj wpisz world i sprawdź czy są jakieś wyrazy jeśli tak to poczytaj co one robią i zrób co chcesz :)

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Opublikowano

chyba jedynym sposobem na zablokowanie forge jest sprawdzanie nagłówka handshake wysyłanego do serwera, chociaż nie jestem pewien czy to zadziała.

nagłówek dla forge wygląda tak:

FML|HS

reszte musisz sam wykonac

ps: tu masz cały temat o tym:

https://www.spigotmc.org/threads/how-to-listen-for-the-handshake-packet.178621/

fKJeAI4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...