Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ashe w aktualnej mecie

_eMek_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie. Czy postać Ashe jest dobra w aktualnej mecie? na LCS jest często pickowana lecz nie wiem czy bedzie dobra np na brązy silvery lub nawet wyższe rangi, Podajcie swoją opinie na jej temat.

pozdrawiam

Opublikowano

Moim zdaniem ma potencjał główną zaletą Ashe są wymiany które najczęściej wygrywasz to znaczy harras enemy ze względu na range oraz podstawowe zaczęcie wymiany to nastackowanie Q farmiąc po czym dajesz slowa z W i odpalasz Q większość ludzi po niżej platyny nie będzie podejmować walki tylko cofną a ty dalej ich będziesz trzymał na dystans to właśnie główna zaleta ashe.Dalej jest nie najgorszym inicjatorem jeśli chodzi o dive czy pojedyńcze cele mam na myśli stun z ulta który jest bardzo pomocny.Dalej w niższych dywizjach ciężko o dobrego supporta oraz o wizję na mapie w przypadku Ashe to nie problem gdyż mamy E + zwykly żółty ward co daje nam kontrolę i jesteśmy ungankable(nie do zgankowania przez enemy jg).Minusy,zdecydowanie jest brak ucieczki,ashe wydaje się być mało mobilni ale dzięki efektowi slow daradę kitować enemy,w bezpośrednich wymianach jeśli nie trzymamy enemy na dystans przegrywamy w większości przypadków np. przeciwko ezrealowi/lucianowi/Vayne są to postacie o low range i to wykorzystujemy bo w przeciwnym przypadky kaplica.Podsumowując Ashe jest dobrym wyborem jest to można by powiedzieć bezpieczny pick bo pozwala na bezpieczne farmienie do late na linii a w late robi robotę i nie można jej ignorować ;)

Opublikowano

Ja osobiście Ashe za często nie widzę, jest to postać, której główną zaletą jest inicjacja oraz duży dmg w late (o ile jest dobrze broniona). Moim zdaniem dość sytuacyjny pick. W obecnej mecie (7.6) królują tacy adc jak Lucian, Vayne, Ez czy Cait, którzy są w stanie wyciągnąć o wiele większy dmg w krótszym czasie. Tak jak kolega wyżej napisał albo trzymamy ich w jakiś sposób na dystans (no może poza Cait) albo giniemy. Na LCSach mamy do czynienia z dość defensywną grą w early więc Ashe ma czas na farmę, a przy dobrej komunikacji jej ultimate potrafi wygrać team fight, w soloq nie ma tak kolorowo ;) Nie wiem za bardzo jak to wygląda na niższych dywizjach. W patchu 7.7 z tego co wiem nie planuje się zmian w którymś z adc czy chociażby botrku więc taki stan rzeczy najpewniej się utrzyma.

Opublikowano

Jest slabym pickiem na solo kolejke, jest dobra na competetive pod picki dla danych compow, tylko dzieki engage z arrowa no i decent dmg, na solo kolejke sa lepsze picki aktualnie na ADC.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...