Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na czym polega oferta "Bez Limitów" Na pukawce?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na czym polega oferta "MC Bez Limitów" Na pukawce? 

1. Jak to działa?

2. Czy będe musiał płacić więcej pieniędzy z czasem?

3. Jakie są Haczyki? 

4. Czy serwer na tekkit classic będzie dobrze działać? 

5. Czy będzie to lepsze niż serwer VPS?

Opublikowano

1. Podejrzewam że masz nieograniczoną ilość RAM co może się wiązać np. z większą ilością pieniędzy przy zapłacie ;) (logiczne jest że jak masz nieograniczony ram to płacisz nieco więcej doraźnie do kolejnego odnowienia usługi)

2. Nie sądzę... zakup danej usługi opiera się na jednym i tym samym cenniku... chyba że będzie przypadek gdzie RAM ci jest potrzebny i piszesz do dostawcy o przydzielenie większej ilości, to wtedy płacisz więcej lub inna ewentualność np. dostawca zmienia cennik ;)

3. Haczyki? Nie sądzę nie wiem co masz na myśli pisząc ten punkt, lecz wydaje mi się że nie ma żadnych ;)

4. To zależy od ilości wgranych modów oraz ilości graczy na serwerze ;) Jeśli chodzi o modpacki to moim zdaniem nie potrzeba akurat pakietu "bez limitu" bo ok. 3/4 gb ramu dostaniesz na każdym innym hostingu w danej usłudze :P

5. Myślę że nie wiesz o co chodzi ... Serwer na hostingu to w sumie VPS ale wydzielony bo w końcu przecież na czymś serwery stoją :D! VPS czyli Virtual Private Server jest w tym momencie nie opłacalny... bo nie dość że zapłacisz drożej to jeszcze może być taki przypadek że będzie mniej ramu ;) 

Moim zdaniem poszukaj czegoś innego jak nie jesteś pewien ;) Nie powołuj się na jeden hosting bo w Polsce jest tego multum :)

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Opublikowano

1. Bardzo słabe serwery w pukawce.

2. Mozliwe nikt tego nie wie, dostaniesz meila ;)

3. Jest limit <3(mimo oferta bez limitu)

4. nie wiem. 

5. Lepiej kupić VPSa w ovh/sys/cuddihosting :)

Opublikowano

Nie opłaca się stawiać serwera na hostingu,tym bardziej na pukawce

vps z lvlup za 30 zł dużo lepszy niż hosting ww. za 100.

PS korzystając z tej oferty serwer krztusił się na 10 graczach

Opublikowano

1. masz przydzielony bardzo niski % cpu przez co sie to nadaje najwyzej do serwera dla 5 osob

2. jak sie im zachce podniesc ceny to czemu nie

3. patrz pkt 1

4. zależy pod ile graczy

5. vps i tak będzie lepszy, nie ważne czy oVZ czy KVM (polecam lvlup.pro, mogę użyczyć kodu zniżkowego na 20%, więcej na PW :))

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

1. Podejrzewam że masz nieograniczoną ilość RAM co może się wiązać np. z większą ilością pieniędzy przy zapłacie ;) (logiczne jest że jak masz nieograniczony ram to płacisz nieco więcej doraźnie do kolejnego odnowienia usługi)

2. Nie sądzę... zakup danej usługi opiera się na jednym i tym samym cenniku... chyba że będzie przypadek gdzie RAM ci jest potrzebny i piszesz do dostawcy o przydzielenie większej ilości, to wtedy płacisz więcej lub inna ewentualność np. dostawca zmienia cennik ;)

3. Haczyki? Nie sądzę nie wiem co masz na myśli pisząc ten punkt, lecz wydaje mi się że nie ma żadnych ;)

4. To zależy od ilości wgranych modów oraz ilości graczy na serwerze ;) Jeśli chodzi o modpacki to moim zdaniem nie potrzeba akurat pakietu "bez limitu" bo ok. 3/4 gb ramu dostaniesz na każdym innym hostingu w danej usłudze :P

5. Myślę że nie wiesz o co chodzi ... Serwer na hostingu to w sumie VPS ale wydzielony bo w końcu przecież na czymś serwery stoją :D! VPS czyli Virtual Private Server jest w tym momencie nie opłacalny... bo nie dość że zapłacisz drożej to jeszcze może być taki przypadek że będzie mniej ramu ;)

Moim zdaniem poszukaj czegoś innego jak nie jesteś pewien ;) Nie powołuj się na jeden hosting bo w Polsce jest tego multum :)

Niestety każdy lepszy VPS będzie w tym przypadku lepszy..

Dzwoniłem do pukawki z ciekawości, jak wyglądają te ich oferty:

Abti41F.png

I nie wygląda to tak kolorowo, jak się wydaje..

Z tego co pamiętam serwery działają na serwerze dedykowanym 128GB z OVH.

Na jednym takim serwerze postawione jest bodajże 60 takich ,,bez limitu" i po prostu dzielą się zasobami (Słówko bodajże overcommiting czy jakoś tak, google nie boli).

Czyli jednym słowem jest to loteria.

Nie można określić rzetelnie ile osób utrzyma takie ,,cacko", bo może to być 400 (Jeśli trafi się na pustą maszynę, bez ,,ruchu") lub 30..

Jednym słowem cięcie na kasę w c**j. Zapytałem, dlaczego takich informacji nie ma podanych, cytuję:

,,Bo nie jest wymagane". kappa

@Edit

Z ciekawości przejrzałem jeszcze, dodali stosowne informację tj. 

7. Stosujemy najwydajnieszy obecnie sprzęt. Każda jednostka jest wyposażone w dwa procesory Intel Xeon 2620 v2/v3 , 128 GB pamięci RAM oraz dyski SSD.

Czyli tak jak pisałem. Oraz uwaga:

6. Doświadczenie wskazuje, że przy odpowiedniej konfiguracji serwery z tej ofert bardzo wydajnie pracują do 100 slotów.

Uwaga, odpowiednia konfiguracja to chyba 100% własne pliki, które wykonują tylko to, co potrzebujemy :v.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...