Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio

Lexar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zaczynając od początku, mój komputer po formacie przestał wykrywać głośniki/słuchawki.

Sterowniki mam aktualne i wejście raczej nie jest zepsute gdyż przed formatem wszystko działało.

Prosił bym o pomoc.

Płyta główna: asrock h61m-vs

Win7

Słuchawki: tracer outlaw

Nie działa wejście z panelu przedniego oraz tylniego czyli bezpośrednie wpięcie w płyte.

https://scr.hu/4Zl97V

https://scr.hu/7d6WqP (mikrofon wykrywa i działa)

Opublikowano

Podaj jaką masz płytę główną. Wygląda na to, że sterownik od głośników nie został zainstalowany. Zobacz też czy coś się wyświetla się na tej liście po zaznaczeniu "Pokaż wyłączone urządzenia" i "Pokaż odłączone urządzenia".

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Podaj jaką masz płytę główną. Wygląda na to, że sterownik od głośników nie został zainstalowany. Zobacz też czy coś się wyświetla się na tej liście po zaznaczeniu "Pokaż wyłączone urządzenia" i "Pokaż odłączone urządzenia".

płyta główna jest podana(asrock h61m-vs) i po zaznaczeniu tej opcji też nic się nie pokazuje

Opublikowano

Jaki masz system? Windows 7 32BIT czy 64BIT?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Nie masz zainstalowanych tylko  sterowników do karty dźwiękowej. To co widać to sterowniki grafiki. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie masz zainstalowanych tylko sterowników do karty dźwiękowej. To co widać to sterowniki grafiki.

nie chcę być wredny czy coś, ale z internetu pobierałem te same sterowniki co zawsze do karty dźwiękowej i zwykle działały. Nawet w nazwie jest końcówka "audio" i wyświetlają się one w zakładce od dźwięku. Może i się mylę więc jeżeli masz rację to byłbym wdzięczny za przesłanie właściwych sterowników.
Opublikowano

Support producenta płyty , wpisujesz model na google 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Support producenta płyty , wpisujesz model na google 

Pobrałem rekomendowane sterowniki do mojej płyty głównej zainstalowałem i to są te, które są widoczne na ss a i tak dalej jest to samo. Odinstalowanie i zainstalowanie sterowników też nic nie daje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...