Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung Galaxy S8 vs LG G6 vs iPhone 7 + ewentualnie inne propozycje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Budżet na zakup: max. 3600 zł, ale chyba nie chciałbym do tylu dobijać.

Kiedy zamierzasz kupić telefon? Koniec tego / poczatek następnego miesiąca

Preferowany rozmiar ekranu w calach: ---- 

Do czego ma służyć telefon? Granie w szkole na przerwach (Clash Royale etc.), Przeglądanie neta, GG/Skype/Facebook, Czasami robienie zdjęć (zazwyczaj tylko na wakacjach). Ogólnie 90% czasu, który będą spędzał na telefonie to ogarnianie gdzie się spotkam z kumplami lub jak jestem poza domem to odpalenie internetu i siedzenie na różnych forach / oglądanie filmów na youtubie.

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące telefonu? Fajne było by dodatkowe miejsce na pamięć, ale to zależy od podstawowe pamięci telefonu. Fajnie byłoby dostać telefon z czystym softem bez żadnych nakładek bo i tak Orange już coś dodaje. Pojemna bateria mile widziana. Minimalistyczny wygląd coś własnie pokroju Samsunga mi się podoba. Możliwość wgrywania aplikacji z niezaufanych stron, a nie tylko przez sklep play. System najlepiej Android(najnowszy), nie przepadam za iOS.

Generalnie iPhone wykluczyłbym z góry, ale może ktoś mnie jeszcze przekona. Chciałbym, zeby telefon można było dostac w jakimś szarym/czarnym kolorze. Też tam słyszałem, że po zakupie telefonów jakieś szkielka dodatkowe sie robi czy tam do pudełka telefon wjebuje jak ktoś coś wie na ten temat to proszę napisać chętnie poogarniam co i jak.

Masz w planach wgrywanie wszelakich ROMów?: Raczej nie, nie wiem co to jest :D

Opublikowano

Moim zdaniem Galaxy S8 nie jest jakąś mocno ciekawą propozycją, zbyt mały postęp względem S7. Za G6 przemawia: ekran 18:9, dwie kamery - świetna sprawa, zdjęcia wykonane szerokokątnym aparatem wyglądają pięknie.

iPhone 7 to specyficzny wybór, na pewno dużym plusem jest system operacyjny i długie wsparcie producenta.

Opublikowano

Moim zdaniem Galaxy S8 nie jest jakąś mocno ciekawą propozycją, zbyt mały postęp względem S7. Za G6 przemawia: ekran 18:9, dwie kamery - świetna sprawa, zdjęcia wykonane szerokokątnym aparatem wyglądają pięknie.

iPhone 7 to specyficzny wybór, na pewno dużym plusem jest system operacyjny i długie wsparcie producenta.

Czyli za iPhonem 7 nie przemawia praktycznie nic co skłoniłoby mnie do niego, wiec nie biore go już pod uwage. 

S8 VS G6. No to mam pare pytań :

1. Czy jest duża różnica między Gorilla Glass 3, a 5?

2. Jaka jest różnica między wyświetlaczem IPS, a AMOLED?

3. Czy S8 będzie/można zupgrejdować do Androida 7.1?

4. Jaka jest cena/przewidywana cena S8, a jaka G6 bo nigdzie nie moge znaleźć 100% informacji

5. Może jakiś inny telefon niż S8/G6? Jestem otwarty na różne propozycje.

Opublikowano

1. Różnice między generacjami możesz zobaczyć na YouTube, osobiście i tak naklejam szkło na telefon, mimo że posiadam Gorilla Glass.

2. AMOLED ma lepszą czerń, IPS kolor i biel. Najlepiej będzie poczekać na dokładne testy i porównać wyświetlacze obu telefonów.

3. Powinien otrzymać.

4. Sugerowana cena rynkowa LG G6 to 650 USD, a Samsunga Galaxy S8 to 750 USD.

5. Huawei P10 to moim zdaniem jeden z lepszych telefonów, przemawia za nim świetna pamięć i szybkość działania. Link do testu.

Opublikowano

1. Różnice między generacjami możesz zobaczyć na YouTube, osobiście i tak naklejam szkło na telefon, mimo że posiadam Gorilla Glass.

2. AMOLED ma lepszą czerń, IPS kolor i biel. Najlepiej będzie poczekać na dokładne testy i porównać wyświetlacze obu telefonów.

3. Powinien otrzymać.

4. Sugerowana cena rynkowa LG G6 to 650 USD, a Samsunga Galaxy S8 to 750 USD.

5. Huawei P10 to moim zdaniem jeden z lepszych telefonów, przemawia za nim świetna pamięć i szybkość działania. Link do testu.

Po przejrzeniu recenzi/testów/specyfikacji etc. zdecydowałem się na Galaxy S8. Gdy juz zakupie telefon to gdzie dostac takie szklo czy tam dodatkowe pudelko na telefon?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...