Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z PermissionsEX i AZRank

Spooginator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. 

Mam pewien problem, z którym borykam się już parę dni i nie mogę go ugryźć...
Mam dobrze skonfigurowany PEX, AZRank też, mimo to gdy zmieniam rangę np. z "Gracz" na "VIP" zmienia mi się przedrostek itd, ale "VIP" nie otrzymuje permisji, które ma przydzielone w PEX. Dopiero działa gdy zrobię /pex reload i config się przeładuje. Żadne błędy w konsoli się nie wyświetlają, w /pl wszystkie pluginy świecą się na zielono, co prawda jest ich dużo i może z czymś się PEX gryzie ?
Już myślałem, żeby napisać skrypt, który będzie wywoływał komendę /pex reload co minutę np. ale to mija się z celem.
Nie chce przerzucać się na inne pluginy typu zPermissions itd.
Szukam przyczyny, nie prowizorycznego rozwiązania.

Wersja: SPIGOT 1.7.2 
Screen /pl: 

pluginy.png

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. 

Opublikowano

nie, nie gryzie się z żadnym z tych pluginów. ale może gryźć się z silnikiem, więc spróbuj wgrać odpowiednią wersje pluginu permissionsex dla swojego serwera

https://dev.bukkit.org/projects/permissionsex/files

rzuć też plik permissions.yml z pluginu permissionsex na pastebina czy gdzieś. przecież musimy jakoś ustalić przyczynę.

https://pastebin.com/

ewentualnie przemigruj pod plugin luckperms

https://www.spigotmc.org/resources/luckperms-an-advanced-permissions-plugin.28140/

aby wyemigrować z permissionsex do luckperms użyj polecenia

/luckperms migration PermissionsEx

więcej znajdziesz tutaj

https://github.com/lucko/LuckPerms/wiki/Command-Usage

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Trzymaj permissions.yml, ale nie sądze by była tu jakakolwiek przyczyna:

https://pastebin.com/pEd3JgCa

Wersje pluginu z silnikiem mam kompatybilną. Wcześniej pisałem też, że nie chce przerzucać się na inny plugin.

EDIT:

Wgrałem ten plugin co mi poleciłeś, ale nawet nie chce się załadować. W konsoli wyskakuje następujący błąd:

[16:36:19 WARN]: org.bukkit.plugin.InvalidPluginException: java.lang.UnsupportedClassVersionError: me/lucko/luckperms/bukkit/LPBukkitPlugin : Unsupported major.minor version 52.0
[16:36:19 WARN]: at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.loadPlugin(JavaPluginLoader.java:137)
[16:36:19 WARN]: at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.loadPlugin(SimplePluginManager.java:314)
[16:36:19 WARN]: at co.technius.PluginManager.PluginControl.loadPlugin(PluginControl.java:289)
[16:36:19 WARN]: at co.technius.PluginManager.PMCommandExecutor.loadCmd(PMCommandExecutor.java:448)
[16:36:19 WARN]: at co.technius.PluginManager.PMCommandExecutor.onCommand(PMCommandExecutor.java:497)
[16:36:19 WARN]: at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:44)
[16:36:19 WARN]: at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:175)
[16:36:19 WARN]: at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.CraftServer.dispatchCommand(CraftServer.java:706)
[16:36:19 WARN]: at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.CraftServer.dispatchServerCommand(CraftServer.java:693)
[16:36:19 WARN]: at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.aw(DedicatedServer.java:309)
[16:36:19 WARN]: at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.u(DedicatedServer.java:274)
[16:36:19 WARN]: at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:562)
[16:36:19 WARN]: at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:469)
[16:36:19 WARN]: at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:617)
[16:36:19 WARN]: Caused by: java.lang.UnsupportedClassVersionError: me/lucko/luckperms/bukkit/LPBukkitPlugin : Unsupported major.minor version 52.0
[16:36:19 WARN]: at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
[16:36:19 WARN]: at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:800)
[16:36:19 WARN]: at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:142)
[16:36:19 WARN]: at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:449)
[16:36:19 WARN]: at java.net.URLClassLoader.access$100(URLClassLoader.java:71)
[16:36:19 WARN]: at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:361)
[16:36:19 WARN]: at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:355)
[16:36:19 WARN]: at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
[16:36:19 WARN]: at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:354)
[16:36:19 WARN]: at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass(PluginClassLoader.java:77)
[16:36:19 WARN]: at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass(PluginClassLoader.java:62)
[16:36:19 WARN]: at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:425)
[16:36:19 WARN]: at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:358)
[16:36:19 WARN]: at java.lang.Class.forName0(Native Method)
[16:36:19 WARN]: at java.lang.Class.forName(Class.java:278)
[16:36:19 WARN]: at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.<init>(PluginClassLoader.java:40)
[16:36:19 WARN]: at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.loadPlugin(JavaPluginLoader.java:133)
[16:36:19 WARN]: ... 13 more
[16:36:19 INFO]: Failed to load LuckPerms!

Od razu zaznaczam, że wybrałem dobrą wersję pluginu

- Spigot/Bukkit (1.7.10 or lower) –> LuckPerms-Bukkit-Legacy

Opublikowano

przeformatuj text wg. tego wzoru

groups:
  gracz:
    options:
      default: true
      prefix: '&eG&2 '
    permissions:
    - testowe.uprawnienie
  vip:
    options:
      prefix: '&6V&2 '
    inheritance:
    - gracz
    permissions:
    - testowe.uprawnienie.dla.vipa

usuń to z każdej rangi

options:
      rank: 'liczba' 

zaktualizuj jave do najnowszej javy 8 aby błąd zniknął

przy okazji możesz wgrać silnik paperspigot 1.7.10 latest lub nowszy

https://yivesmirror.com/downloads/paperspigot

# po jego wgraniu wszystko powinno już działać

# obsługuje wersje od 1.7.X do 1.8.X

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Zaktualizowałem JAVE do 8 i dalej nie działają permisje po zmianie rangi, dopóki nie przeładuje pluginu. Chciałbym zmienić silnik na ten, który polecasz lecz nie wiem czy Craftserve ma taką możliwość. Napisałem do supportu i czekam na odpowiedź. 

EDIT:

Niestety hosting Craftserve nie umożliwia zmiany silnika na własny...

Opublikowano

Rozumiem, tylko że w Craftserve niestety nie można wgrywać własnych silników. Są tylko dedykowane przez hosting. Silnik Spigot 1.7.10 oferowany przez Craftserve zmienia mi wersję serwera na 1.7.10, a ja chciałbym zostać przy 1.7.2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...