Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Wszystko O Clanie

Enzil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto poradnik dla każdego zainteresowanego wstąpieniem do jakiegokolwiek clanu, bądź założenia go.

1. Jak założyć clan?

Aby założyć clan musisz mieć rangę sierżanta, czyli taką: icon_ssg01.gif następnie będąc w lobby wchodzisz w zakładkę Clan, klikasz create clan i wypełniasz rubryczki (nazwa clanu itp.)

2. Jak zaprosić kogoś do clanu?

Aby kogoś zaprosić musisz być liderem, lub adminem clanu, kliknąć prawym przyciskiem myszki na nicku osoby zapraszanej, a następnie wybierasz invite to clan.

3. Kto to admin clanu?

Adminem jest osoba, która się zajmuje rekrutacją nowych członków, organizowaniem walk clanowych, wywalaniem nieaktywnych członków clanu itp. Admin w przeciwieństwie do lidera nie może nadawać tej rangi innym graczom, ani rozwiązać clanu.

4. Jak uczynić kogoś adminem?

Aby uczynić kogoś adminem musisz być liderem. Będąc w lobby wchodzisz do "Clan" ---> clan settings --> change rang, zaznaczasz osobę/ osoby i wybierasz clan admin.

5. Ilu można mieć adminów w clanie?

To twój wybór, ja polecam 2-3 adminów.

6. Jak zwiększyć level clanu?

Musisz wejść na server clanowy (pisze koło niego clan) i z minimum 3 innymi członkami walczyć z innym clanem.

7. Kto organizuje clan wary?

Walki, treningi, wspólne gry powinien organizować Lider, lub wyznaczeni przez niego admini.

8. Jak kupić emblemat?

Aby kupić emblemat, musisz być liderem clanu, następnie wejść w Clan, i wybrać change clan emblem. Emblemat miesięczny kosztuje 800 NX, a na zawszę 11k NX (w chwili pisania)

9. Jak zmienić emblemat?

Tak samo jak go kupujesz, kosztuje tyle samo. Jeżeli kupisz miesięczny, to po upływie tego czasu, wróci stary emblemat.

10.Jak kupić emblemat nie będąc liderem?

Można to zrobić metodą giftu, ale to Lider musi go zatwierdzić, i wybrać wygląd.

11.Czy można dawać własne obrazki dla emblematu?

Emblemat może być zrobiony z narzędzi Nexona, własnych obrazków nie można dawać.

12. Jak oddać komuś Lidera?

Nie ma takiej możliwości.

13. Jak kogoś wyrzucić z clanu?

Aby to zrobić musisz być liderem\adminem clanu, wejść w clan settings, zaznaczyć osobę i wybrać kick.

14. Czy można odwołać admina ze stanowiska?

Tak, robisz to takim samym sposobem, jak go wyznaczasz, tylko wybierasz clan member zamiast clan admin.

15. Od jakiej rangi mogę przystąpić do czyjegoś clanu?

Od takiej rangi: icon_recruit.gif

16. Jak mogę zgłosić chęć wstąpienia do czyjegoś clanu?

Aby zgłosić się do clanu, musisz wejść w Clan, wybrać search clan, znaleźć odpowiadający clan i wybrać apply.

Następnie musisz zachęcić lidera/ admina clanu do przyjęcia Ciebie (piszesz podanie) i zatwierdzasz przyciskiem apply.

17. Jak zatwierdzić czyjąś aplikację?

Wchodzisz do Clan --> clan settings --> aplication, i kliknąć aporrove (jakoś tak)

18. Jak odejść z własnego clanu?

Aby to zrobić musisz wywalić wszystkich członków, a następnie samemu odejść. (Chamstwo dla zwykłych użytkowników)

19. Jak zwiększyć maksymalną ilość członków clanu?

Clan musi zdobyć kolejny poziom.

20. Kim jest sponsor?

To osoba, która kupuje NX dla członków clanu, wynagradza za dobrą grę itp. Zazwyczaj jest nim bogaty niemiec

21. Jak odejść z clanu?

Musisz wejść w clan --> leave clan

22. Odszedłem/ doszedłem do clanu, ale mój status się nie zmienił, co robić?

Musisz zrestartować grę

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

TUTORIAL WYKONANY PRZEZ NN49261111

U każdego gracza CA kiedyś przyjdzie chęć na zmiane.

Chęć zawarcia przyjaźni chęć grania z kimś kogo lubimy wymienianie sie opiniami o CA lub poważniejsze rozmowy "o życiu " : d

Granie Samotnie może być nudne dlatego szukamy Klanu

Klan to grupa ( zazwyczaj kolegów z gry i rl) którzy są 1 narodowości.Klany są zakładane i rozwijane z wielu względów np.

-Eventy tylko Dla Clanów .

-Bronie Z Clan Shopa

-Nauka Gry w S&D.

-Przyjaźń która jest najważniejsza.Dzięki kolegom w CA o wiele lepiej sie gra może to nie jak MT2 gdzie kolega podexpi kolege ale tu można wymienić sie wiedzą o grze itp.

Jednak zanim zaczniesz szukać klanu powinienieś ogarnąć podstawy Gry i rozmowy (kultury)

-Nie noobimy w grze (nie prosimy o nx ani nie płączemy jak ktoś nas zabije.)

-Powinieneś wiedzieć co to Teamspeak 3 albo chociaż ogarniać Messengera.

-Wiedzieć o co chodzi w każdym trybie gry.

-Najlepiej mieć mikrofon

Jeśli spełnisz te wymogi powinieneś szukać klanu z Polakami.Jeśli masz przyjaciół z RL to nie musisz sie zastosowywać do wymogów.

Jaki klan wybrać?

- Najlepiej twój pułap wiekowy (zapytac sie ile mają lat) Ponieważ mając 12 lat nie pogadasz z 20 latkami.

-Pamiętaj Najlepiej grać z kolegami z reala lecz jeśli tylko grasz ty w CA to szukaj tylko i wyłącznie Polskiego klanu najlepiej z Teamspeakiem.Lepiej mieć słaby i mieć przyjaciół niż mocny klan i przyjaźni nie mieć.

-Najlepiej poproś o 3 dniowy okres próbny siedząc na TS i grając klanówki w niektórych klanach będzie ci źle ponieważ np. Nie mają żadnego pojęcia o grze , Wyzywają cie itp.

-Jeśli lubisz swój klan ale chcesz odejść poinformuj każdego w klanie po tym żeby koledzy pozostali i mieli z tobą dobre relacje.

Mam już klan dogaduje sie z kolegami co dalej?

-Żeby ułatwić rozwój klanu wybierzcie swoje 2 ulubione mapy i opracujcie taktyki do wygranej.

- Jeśli ktoś ma staty 0:6 i sie usprawiedliwia lagami choć wiesz ze to nie prawda nie mów mu prawdy sam będzie wiedział że nie najlepiej gra i weźmie sie za trening.

-Nigdy nie chciej robić wszystkiego sam na CW może to okazać sie niekorzystne dla twojej drużyny a w szczególności ciebie.

-Najlepiej jak kolegów będzie 10-15 żeby sie z nimi związać zaprzyjaźnić poznac tak jak osobe z która na codzień gadacie.

Uwagi.: Lepiej poszukać jakiegoś klanu ponieważ bycie liderem nie zawsze może być łatwe ogarnianie ludzi itp.

Jeśli nie masz mikro i nie chcesz bawić sie w klan tylko interesuja cię itemki z sms shopa wybierz jakiś szkopski klan moze cos zarobisz nie będą cie truli na TS masz iśc itp.

Myśle że dla wciągnietych początkujących sie przyda a jak nie to nie biggrin.gif

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Dobra wszystko okej ale... tongue.gif

W zakładce Clan nie ma Create Clan unsure.gif

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

1 blad admin moze dawac innym adminy wiem bo jestem adminem idaje nieraz adminyza lidera tak samo jak je odbieram :pp ale leci + a ty daj -

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Dobra dobra, odnośnie emblematu mam w inboxie ....clan emblemat change.... i nie wiem jak go użyć. Jestem liderem klanu.

Opublikowano

@2up

Dzięki, sam nigdy nie byłem adminem, więc nie wiem :D

Myślałem, że nie mogą bo tak powiedzieli mi moi admini (może sami nie wiedzą)

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

zazwyczaj jest nim bogaty niemiec ^.^ mi Polak sponsoruje 1 kluczyk codziennie ;p

fajnie bedzie taki poradnik przykleić +++++

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

przede wszystkim czytać

6. Jak zwiększyć level clanu?

Musisz wejść na server clanowy (pisze koło niego clan) i z minimum 3 innymi członkami walczyć z innym clanem.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przydatne ;]

Gram w combata ^^

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!!!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a zaakceptowali ? i czy się przelogowałeś, oraz czy oni się przelogowali.

Opublikowano

Własnie mozesz to dodac :) na 1 lvl 2 , 3 Itd. :) Moze troche mniej przydatne od reszty. Ale i tak sie przyda

Gram w combata ^^

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

dobrze robisz wstawiajac takiego posta :D przyda sie innym :D " + "

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Tatek na 100% przydatny.

+ za wstawkę

bluesygnatura.png

Signature by _Koniu

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hmm no to mój klan ma problem ponieważ zbanowali nam permamentalnie lidera który kupował różne rzeczy np.emblemat jeszcze mamy emblemat ale nie będziemy niestety go mieć bo można gifnąć to ale tylko jak lider ogarnie emblemat a lidera nie ma ;/

Jak pomogłem daj Lubię to :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...