Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana komendy w pluginie

McKoxu123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Czy ktoś zna poradnik lub napisze  jak zmienić komendę w pluginie ? Mam plugin ,ale potrzebuje zmienić w nim komendę /evip na komendę /swag (trzeba tradycyjnie podpierdzielić range z innego serwera xD). Za wszystko dzięki :)

Opublikowano

w pliku commands.yml znajdującym się w głównym katalogu serwera, ustaw

aliases:
  evip:
  - swag $1-

Jeśli dobrze wiem to nadal będzie komenda evip której nie chce ;p Czy jeśli użyje innego pluginu do blokowania komend ,to jak zablokuje komende /evip to /swag powinien nadal działać tak ?

Opublikowano

Jeśli dobrze myślę to jest coś takiego w plugin.yml danego kodu tzn. tj każdy plugin ma swój .yml tak też ten plugin powinien mieć ;)

polecam rozpakować wbić się w plugin.yml notepadem++ wyedytować daną komendę na swoją i powinno działać... chyba że owy plugin posiada bramkę (zabezpieczenie że jeśli edytujesz plugin.yml to automatycznie plugin przestaje działać) 

Próbuj :)

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Opublikowano

Jeśli dobrze myślę to jest coś takiego w plugin.yml danego kodu tzn. tj każdy plugin ma swój .yml tak też ten plugin powinien mieć ;)

polecam rozpakować wbić się w plugin.yml notepadem++ wyedytować daną komendę na swoją i powinno działać... chyba że owy plugin posiada bramkę (zabezpieczenie że jeśli edytujesz plugin.yml to automatycznie plugin przestaje działać) 

Próbuj :)

Już mi się udało ;p Ale dzięki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...