Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w stworzeniu prostego programu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciał bym stworzyć prosty program który ułatwił by pracę magazynierowi w Naszej firmie, mianowicie chodzi mi o program który będzie miał łatwy do obsługi interface z rozwijanymi wierszami, wybranie pozycji z danego wiersza robiło by zestawienie materiałów jakie musi wydać z magazynu.

Tzn. Powiedzmy magazynier musi wydać czujniki montażyście, więc jest tabelka opisana "Czujniki", otwierając tabelkę ma do wyboru "Czujniki końcowe", "Czujniki odwzorowania" itp. wybierając powiedzmy czujniki odwzorowania, program automatycznie powołuje się do ilości i typu czujników jakich magazynier ma wydać według wcześniej ustalonego schematu.

Jakieś pomysły?

Nie wiem, czy zamieściłem temat w odpowiednim dziale. Jeżeli się pomyliłem, to z góry przepraszam bardzo :)

Edit* btw. dobrze by było jak by np. można było stworzyć kilka rozwijanych wierszy, z opcjami do wyboru, które po wybraniu robią zestawienie materiałów do wydrukowania - tzn. : Otwieramy rubrykę czujniki i wybieramy np. Czujnik odwzorowania, otwieramy kolejna rubrykę magnesy i wybieramy magnesy odwzorowania itd. to z wcześniej ustalonych wartości tworzy listę którą można wydrukować. 

Jak by ktoś nie rozumiał konkretnie, to mogę pokazać podobny program i wytłumaczyć na przykładzie programu który ma inne zastosowanie.

Opublikowano

Napisanie tego czegoś w AutoIt jest możliwe tylko teoretycznie. Tu trzeba użyć języka do obsługi baz danych. Kiedyś coś w tym stylu pisałem w FoxPro, ale to stare DOS'owe czasy.

Musisz szukać na forach ludzi od SQL'a, Visual FoxPro, lub podobnych systemów zarządzania baz danych.

Spróbuj poszukać też gotowych systemów magazynowych, może coś ci podpasuje.

Powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...