Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór Języka Programowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wakacje idą a jakiegos zajecia nie mam i zastanawiam się nad nauką jakiegoś jezyka programowania zastanawiam się nad C++ a wy uwazacie ze jaki jezyk jest najwartosciowszy tzn wszechstonniejszy ^^

do tego jakbyscie podali jakos ksiazke do nauki tego jezyka ...

Cheaty biore z MPC 4um

18706.pngoperauser.png

Gram w Runes of Magic

34034.jpg9045.gif

sy5sgh.png

Pomoglem?Daj + | ^_^ |

Opublikowano

hmm wlasnie tez bylem sklonny do C++ lecz podobno on jest bardzo skomplikowany co wy o nim sądzicie?

@Edit

w czym pisac skladnie C++ DEV C++moza o.O ?

a jak nie to w czym o.O ?

a no i AutoIT opanowalem w miare nawet bo juz opanowalem to wyszukiwanie obrazow, ruchy, wpisywanie, petle, msg box i zmienne w miare :D

Cheaty biore z MPC 4um

18706.pngoperauser.png

Gram w Runes of Magic

34034.jpg9045.gif

sy5sgh.png

Pomoglem?Daj + | ^_^ |

Opublikowano

@Edit

w czym pisac skladnie C++ DEV C++moza o.O ?

a jak nie to w czym o.O ?

a no i AutoIT opanowalem w miare nawet bo juz opanowalem to wyszukiwanie obrazow, ruchy, wpisywanie, petle, msg box i zmienne w miare :D

Jak już chcesz jakieś środowisko programistyczne to tylko Visual Studio od Microsoftu bierz ;P Może Microsoft ci się źle kojarzyć, ale w tym przypadku odwalił kawał dobrej roboty ;P

Opublikowano

acha więc sciągam visual studio zobaczymy co to potrafi :D

Cheaty biore z MPC 4um

18706.pngoperauser.png

Gram w Runes of Magic

34034.jpg9045.gif

sy5sgh.png

Pomoglem?Daj + | ^_^ |

Opublikowano

Na początek polecam C# - składnia podobna do C++ - będzie dobrym wstępem, a jest dużo prostsze.

bullssig-pastandpresent.jpg
Opublikowano

Daj spokój z tym Visual Studio, żebyś zobaczył jakie cuda wyprawiają ludzie z vi + wtyczki, to byś się za głowę złapał... A na prawdę dobre środowisko programistyczne to XCode, ale to tylko dla Maców ;)

Opublikowano

Co do wyboru języka to tak

-C++ Składnia dosyć trudna lecz programy napisane w tym języku są "szybsze" tzn. że jak piszesz większy program w Pascalu i w C++ to ten w Pascalu będzie mniej stabilny będzie się przycinał etc

-Paskal / Turbo Pascal / Delphi Język dość prosty składnia nie jest aż tak trudna język jest wystarczający dla młodych , nowych programistów. Dobry na start jeżeli nie miałeś do czynienia z programowaniem.

Deleted.

~M@niek

Opublikowano
nie wiem czy paskal nadaje się do programów takich bardziej prof

brak mu tak wielu rzeczy

Nawiązywałem tu jedynie do rodziny tego języka

A co do tematu to jak porywasz się na głęboką wodę i nie miałeś do czynienia nigdy z programowaniem to ci odradzam w ogóle tą "rodzinę" chyba że naprawdę jesteś pojętny

Deleted.

~M@niek

Opublikowano

ahaaa

więcno myślę że jestem w miare pojętny :D

a z resztą jakos upatrzyłem sobie c++:PP

i symfonie juz znalazlem ale czekam kiedy ja bd mial bo nie chce pdf a bo ciężko sie czyta na kompie...

thx za odpowiedz

Cheaty biore z MPC 4um

18706.pngoperauser.png

Gram w Runes of Magic

34034.jpg9045.gif

sy5sgh.png

Pomoglem?Daj + | ^_^ |

Opublikowano

Jeżeli przyszłościowo i z sensem to Java(dużo książek i poradników, które Ci ułatwią naukę), lub D, będący przyszłościowym językiem, nieco do poczytania o nim jest na wikipedii i trochę info o nim znajdziesz na angielskiej wikibooks.

Opublikowano

Na pewno w większym stopniu niż C++, choćby dlatego, że jest jego "lepszą wersją" i jest w aktywnej fazie rozwoju, więc jeszcze sporo może się zmienić na lepsze.

Opublikowano

Ja polecam ci c++ jak chcesz to tu masz poradnik 44 lekcje pisany jak byś nigdy nie miał odczynienia z programowaniem (na strone też jest link do super kompilatora ) : http://kursy.ddt.pl/?TutorialId=1

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

Nie wiem co mi próbujesz udowodnić, aczkolwiek moje zdanie jest takie, że D jest językiem przyszłościowym, brakuje mu narzędzi to fakt, ale nie od razu Rzym zbudowano, a możliwości jakie stwarza ten język są spore.

Nie jest to obecnie język najlepszy(chociaż takiego nie ma i raczej nie będzie, każdy ma swoje wady i zalety, jak i przeznaczenie), ale jeżeli chodzi o przyszłość to wg. mnie warto go "pojąć" i skrobać w nim.

Btw. dobrze by było jakbyś jakieś sensowne zdania składał bo z Twojego "postu" nic wywnioskować nie mogłem, więc ten post jest napisany ot tak sobie, dla zasady, nie w ramach odpowiedzi na Twój post, muah.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...