Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z matchmakingiem

Big Fat Love

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pewien problem ze znajomym (gdyż gramy tylko we 2 lub więcej). Od jakiegoś czasu, jako silvery, ciągle spotykamy platyny, a ostatnio nawet diamenty. Nie możemy przez to wygrać, bo o ile widzimy, że oni też nie są najlepszymi graczami, to widzimy, że różnica między nami jest bardzo duża. Spotykamy ich i w enemy, i w naszych teamach. Na solo/duo i na flexach. Nie potrafimy przez to wygrać i jesteśmy na sporym lose strike, a nawet zanim zaczelismy ich spotykac nie mielismy duzego win/ratio (coś koło 60%). Na flexie oboje mamy silver 3, bo ja po kilku przegranych spadłem z silvera 2. na Solo/Duo ja mam Silver 4, a on ma jeszcze placementy. W poprzednim sezonie on miał Gold 3, ja Silver 2. 

"Forget the 72 virgins. If I blow myself up in a crowded restaurant, I think I’m asking for a plate of these babies."

Opublikowano

Takie są flexy, 420 deal with your skill. Normale to samo.

Graj solo/duoQ to jako silverki z takim MMR spotkacie max. g1 i to rzadko.

Opublikowano

Zrozumiałbym gdyby to było tylko na flexach i normalach, ale to jest także na solo/duoq

"Forget the 72 virgins. If I blow myself up in a crowded restaurant, I think I’m asking for a plate of these babies."

Opublikowano

niestety tak zrobił riot, jest to dla mnie śmieszne bo sam w soloq mam diament a we flexach dostałem silver, gdzie kompletnie nie ma poziomu i gram przeciwko silv/br. Jeśli w soloq trafiasz na znacznie wyższe dywizje, to najprawdopodobniej masz wysokie mmr lub twój duo partner

Opublikowano

Cześć, mam pewien problem ze znajomym (gdyż gramy tylko we 2 lub więcej). Od jakiegoś czasu, jako silvery, ciągle spotykamy platyny, a ostatnio nawet diamenty. Nie możemy przez to wygrać, bo o ile widzimy, że oni też nie są najlepszymi graczami, to widzimy, że różnica między nami jest bardzo duża. Spotykamy ich i w enemy, i w naszych teamach. Na solo/duo i na flexach. Nie potrafimy przez to wygrać i jesteśmy na sporym lose strike, a nawet zanim zaczelismy ich spotykac nie mielismy duzego win/ratio (coś koło 60%). Na flexie oboje mamy silver 3, bo ja po kilku przegranych spadłem z silvera 2. na Solo/Duo ja mam Silver 4, a on ma jeszcze placementy. W poprzednim sezonie on miał Gold 3, ja Silver 2. 

60% masz na soloq?

Jeżeli uważasz, że takie WR jest małe to mało wiesz jeszcze o tej grze...

Średni WR graczy wynosi 50% i jak się ma taki, to jest się zwykłym przeciętniakiem, gracze mający 52-55% są gracze już sporo ponad przeciętną. Natomiast gracze powyżej tego, są już bardzo mocnymi graczami. Oczywiście mówimy tu już o jakiejś większej ilości meczy, a nie 10-20 meczach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...