Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Posiadam małą wydajność gry.

PredatorE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Niedawno zakupiłem nowego pieca, (8gb ram ddr4, mobo msi b150m bazooka, asus gtx 1050ti 4gb i i5 6400) głownie pod właśnie nowsze gry typu battlefield 1. Na różnych testach na youtubie, widziałem że ludzie grali na ultra/wysokich na stałych 60 fps z właśnie takim sprzętem, a jedyna różnica to była 16 gb ram. Czy to jest tylko wina ramu? Sterowniki najnowsze, karta troszke podkręcona w msi afterburner. Aktualnie gram na średnich/wysokich z 50-60 fps.

Edit: System operacyjny Win 7.

Opublikowano

Gra zżera 6GB RAM, więc jest to bardzo możliwe, że jest to wina RAMU.

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

8gb spokojnie starczy nawet na ultra w full HD o ile nie masz w tle powlaczanych roznych gowien :)

16gb to jest wymagane chyba do 4k :D

Gra na średnich zżera 6GB, więc 8GB wystarczy na niskie/średnie w FullHD.

Jeżeli ktoś pragnie zagrać na wysokich/ultra to warto zainwestować w kolejne 8GB.

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

8gb spokojnie starczy nawet na ultra w full HD o ile nie masz w tle powlaczanych roznych gowien :)

W tle jest tylko msiafterburner,avast,origin i czasami skype.

Jeżeli ktoś pragnie zagrać na wysokich/ultra to warto zainwestować w kolejne 8GB.

Co do ramu to dokupie, jeśli to jest tylko tego wina :P

Opublikowano

W tle jest tylko msiafterburner,avast,origin i czasami skype.

Co do ramu to dokupie, jeśli to jest tylko tego wina :P

Może być tego, albo może być twojego systemu operacyjnego. Słyszałem, że podczas premiery były przeróżne błędy z optymalizacją na starszych systemach (Starszych od Win 10 xD). Ale myślę, że to zostało już naprawione.

MKfY45t.png

Opublikowano

Patrzyłem na niedawno nagrane testy dx12 vs dx11 i dx11 miał praktycznie zawsze o 5-10 klatek więcej, więc zdecydowałem się nie zmieniać.

Opublikowano

spróbuj zmienić na dx12 ;p a co do ramu może cię on trochę ograniczać jaka częstotliwość ramu ? ;p

Z tego co widziałem na yt, dx12 nawet ma gorszą wydajność. Częstotliwość 3000mhz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...