Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podwajanie stawki, problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Piszę bota do ruletki. Zakładając za chcę aby bot stawiał cały czas na czarny kolor a w momencie gdy będzie czerwony to podwoi stawkę jak znowu będzie czerwony to jeszcze raz podwoi aż do momentu gdy nie będzie czarnego, wtedy powinien się resetować i od nowa obstawiać. Np: czarny=15, czerwony=30, czerwony=60 itd.

To mój kod proszę o pomoc bo już nie wiem co ja mam robić, siedzę nad tym bardzo długo.

Global $greenred=1
Global $czarny
Global $gr
Global $cos=1
Global $cos2=2
Global $stawka3

If $kolor=="3684408" Then ;czarny
	$czarny=$czarny+1
	MouseClick("left", 488,570, 1, 1) ;klika na pole gdzie trzeba wpisać stawke
	Send($stawka1)
Endif

If $czarny>=1 AND $kolor=="13185068" Then ;$kolor=="13185068" kolor czerwony
	$greenred=$greenred*2
	$stawka3=$stawka1*$greenred
	MouseClick("left", 488,570, 1, 1)
	Send($stawka3)
	$cos=$cos+10
	If $cos>7 Then
	$stawka3=$stawka3*$cos2
	EndIf
	EndIf

Wiem, że jest chaos ale już próbowałem wszystkiego, na początku wyglądało to normalnie. 

Zapomniałem dopisać, że ten bot robi tak że stawia np: czarne=15, czerwone=30, czerwone=30 itd nie podwaja po przegranej.

Opublikowano

Tutaj trochę łatwiej wytłumaczone:

Global $mnoznik=1	;te 2 zmienne $czerwony i $czarny to takie które przechowują pewną liczbę i na podstawie
Global $czarny		;tej liczby mogę rozpisać jakiego ifa czy coś np. Jeśli $czarny>=3 to wykonaj pętlę.

Global $cos=1		;to jest po prostu coś, ciężko to opisać, napisałem tą zmienną po to, żeby dopiero po 2 czerwonym
					;stawiało 60 a nie na samym początku.

Global $stawka		;to jest główna stawka jaka ma być postawiona ona powinna cały czas sie zmieniać.

If $kolor=="3684408" Then ;czarny		;jeśli ostatni kolor był czarny to dodaj do $czarny +1 i postaw $stawka1(ta stawka
	$czarny=$czarny+1					;jest ustalana na starcie programu, dam ci zdjecie)
	MouseClick("left", 488,570, 1, 1)	;klika myszką na pole gdzie trzeba wpisać stawke
	Send($stawka1)						;wkleja tą początkową stawkę
Endif

If $czarny>=1 AND $kolor=="13185068" Then	;$czarny>=1 jest po to żeby nie postawiło na samym początku jak wylosuje
											;czerwone, żeby dopiero jak chodziaż raz było czarne
	$mnoznik=$mnoznik*2						;tam jest zmienna o wartości *2 poprostu
	$stawka=$stawka1*$czerwony				;$stawka=15*2, zakładając że na starcie programu podałem 15 jako stawka główna
	MouseClick("left", 488,570, 1, 1)		;klika myszką na pole gdzie trzeba wpisać stawke
	Send($stawka)							;wkleja stawkę czyli 30
	$cos=$cos+10							;dodaje do $cos 10. Tam po prostu jest 10 napisałem to żeby miec warunek do 
											;spełnienia następnej pętli. Tam po prostu ma być więcej niż 9.
	If $cos>9 Then							;jeśli 10>9 a jest to wykona sie petla
	$stawka3=$stawka3*2						;stawka "powinna" mnożyć się *2 (a nie mnoży się) i póżniej po prostu jeśli 
	EndIf									;znowu będzie czerwone to stawka powinna wynosić 60 bo w tej pętli się mnoży a
	EndIf									;ta pętla wykona się zawsze. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...