Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki CMS pod strone prezentacyjna?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tworzenie stylów pod CMSa nigdy się nie bawiłem. Jaki CMS do strony czysto "prezentacyjnej", a nie strony, na której dodawane będą wpisy. Chodzi o to, że mam jakiś element z tekstem, grafiką i żeby wpisywanie do niej tekstu opierało się o jakąś zmienną tego CMS'a, do której odnosilibyśmy się w panelu administratora czy coś w tym stylu.

Opublikowano

IMO to najlepiej napisać własnego.

Masz wszystko to co chcesz, żadnych śmieci, niepotrzebnych funkcji :)

Opublikowano

W tworzenie stylów pod CMSa nigdy się nie bawiłem. Jaki CMS do strony czysto "prezentacyjnej", a nie strony, na której dodawane będą wpisy. Chodzi o to, że mam jakiś element z tekstem, grafiką i żeby wpisywanie do niej tekstu opierało się o jakąś zmienną tego CMS'a, do której odnosilibyśmy się w panelu administratora czy coś w tym stylu.

Więcej nie wiadomych by się przydało ... masz kombajny typu wordpress.. zalecam użycie na początek 

Opublikowano

dla strony wizytówki, której nie będziesz często aktualizował to nie wiem czy jest sens aby był CMS.

Jeżeli to ma być malutka stronka to napisać prosty własny, nie bawić się w gotowce, których nie wykorzystasz nawet w połowie.

Jeżeli kompletnie się nie znasz to pozostaje Ci jednak CMS gotowy, tak jak @up napisał - np: wordpress, bardzo popularny.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli chodzi o stronę wizytówkę, tzw. landing-page, to czysty HTML - chociażby nawet na darmowym szablonie z internetu. Jeżeli chodzi o stronę bardziej zaawansowaną, z kiilkoma podstronami itp, to użyj Wordpressa. Lepszego CMS'a w tym momencie nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...