Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Top do mainowania

Katsuo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Jestem poczatkujacym graczem w Lola , zacząłem jakos ok. miesiąc temu . mam 25 lv konta i gralem glownie na midzie na poczatku anna pozniej jakos od 12 lv prawie ciagle orianna ( w miare ogarnieta juz )

Teraz szukam mocnej postaci na topa . Wymagania : dosc tankowata z ( najlepiej bardzo) duzym dmg i w miare mobilna . Chce znalezc champa do mainowania na topie. Myslalem nad : Kennen , Irelia , Iliao . polecano mi także Nautilius , Darius , Renekton .

Szukam postaci ktora ktora jest " zawsze " (wmiare) w mecie .

Opublikowano

Zacznij grać Illaoi ma łatwe spelle, jedynie co musisz robić to nauczyć się patrzeć na mape jak i farmić illaoi a nie jest to trudne. 

1.png

Opublikowano

Spróbuj ogarnąc sobie Dariusa. Z Q nie dość że strasznie rypie to jeszcze się leczy :3 Na gold/silver/bronze jest prawie cały czas banowany i tak ma od dłuższego czasu. 
Druga opcja Illaoi - ale nią będziesz musiał się sporo nagrać żeby się nauczyć.
Trzecia opcja - Garen - od zawsze na zawsze twardy jak cholera a i z ulta przyłupie zacnie :D 

Opublikowano

Nautilus jeszcze mi sie podoba

Nautilus nie ma dużo dmg po early game i nie jest zbyt mobilną postacią.

A ten kennen papierowy bardzo? Spele i styl gry w widzianych filmikach mi sie podobaja :D

Tak, nie polecam na początek.

Graj Dariusem - łatwy, silny, w mecie, zdolności do robienia 1 vs X osób. Ewentualnie możesz spróbować Jayce'a, ale on jest dużo trudniejszy.

A i jeszcze jest Talon, oblukaj go sobie, spełnia wszystkie wymagania, które wypisałeś.

Opublikowano

A taki jax / malphite.

Na czym polega trudnosc gry kennenem?

Jax imo do jungli, malph już prędzej na topa się nada. Może mniej bije ale ma dość ważną rolę - tankować wszystko co podejdzie. Ma całkiem dobre combo np. z Orianną czy Yasuo (knock up dla Yasuo, r'ka Orianny na jego ulti).

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

A taki jax / malphite.

Na czym polega trudnosc gry kennenem?

Na niczym, ew. znajomości działania stuna/ticków R. Na tej postaci bez bardzo dobrego orbwalkingu nie wyjdziesz daleko.

Opublikowano

Ostatecznie decyduje sie na cos z tych 3 : renekton ( slaby late game podobno )

Darius ( ciagle banowany podobno )

Nautilus ( szukam czegos co jest tanky i dmg a on dmg( szybki push , latwy kill) chyba niema )

Illaoi kupie kiedy indziej za droga troche .

Opublikowano

Z tego co piszesz to najlepiej wyjdzie na tym Darius - pomimo tego, że bywa banowany to jest najlepszą z tych 3 postaci.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Z tych nad którymi się zastanawiasz obecnie polecam Ci Illaoi, potem Irelkę - ona potrzebuje trochę więcej umiejętności.

Darius i renekton również może być champami branymi przez Ciebie pod uwagę - aczkolwiek jeżeli wymainujesz sobie darka, licz się w późniejszych fazach na częste bany i niemożliwość grania nim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...