Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porada na początek

qHELLO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Jestem początkującym graczem lola więc piszę tu po poradę... Znacie jakieś fajne bulidy lub poradniki do zeda/yasuo? (Potrzebuję coś szczegułowego np. 'Jezeli w przeciwnym teamie jest tank buduj to ... Jezeli nie tamto) jestem mało kumaty więc naprawdę proszę coś szczeguowego xD

Opublikowano

Nie ma co tu się rozpisywać. Na Yasuo starasz się budować itemy które dają Ci szanse na krytyki jak np. Phantom Dancer, Statik Shiv itp do tego budujesz 1/2 itemy co dadzą Ci dmg, w moim przypadku przeważnie jest to Inifnity Edge oraz Blade of the Ruined King, buty to składasz sytuacyjnie(jeśli grasz na midzie na jakiegoś silnego AP'ka to składasz buty które dadzą Ci magic resist, jeśli grasz np. na Zeda to możesz złożyć Tabi a jeśli dobrze radzisz sobie na midzie obojętnie na jaką bostać to bierz buty na attack speed). Ostatni item to zależy od Ciebie - możesz dobrać coś co da Ci jeszcze większe pierdolnięcie np. jakaś Hydra bądź coś co pomoże Ci przetrwać czyli np. Guardian Angel albo QSS(ściąga cc'ki jak stun itp)

Co do Zeda to lecisz nim pod Lethality, czyli core to będzie Yomuu, Duskblade i Black Cleaver, do tego jeśli w enemy jest dobry AP to składasz Malmortiusa. Buty bierzesz zależnie od gry jak już pisałem u Yasuo tylko z tym, że jeśli sobie dobrze radzisz to bierz buty na cooldown reduction. Ostatni item to jak wyżej - lecisz defensywnie i jakiś QSS/GA albo pod dmg i tu polecam Infinity albo Botrk który został zbuffowany ostatnio.

Mam nadzieję, że zrozumiesz mój "slang" pomimo że jesteś nowym graczem, a jeśli czegoś nie będziesz kumać to wal PW.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Nie graj Yasuo, bo tylko zepsujesz sobie oraz reszcie drużyny gre. Co do stronek to poleciłbym champion.gg i probuilds, lecz co do tej drugiej to bym zbytnio się nie kierował, bo wiele buildów etc. jest sytuacyjnych dostosowanych do danej rozgrywki i nie będziesz w stanie wywnioskować co jest lepsze itp. Oglądaj streamy lepszych graczy, bo często możesz się tam co nieco  dowiedzieć.

Opublikowano

Ja zaczynałem początki od mastera yi. Lecz tobie mogę polecić annie. Łatwy champion budujesz ją full ap bez względu na to czy przegrywasz czy wygrywasz. Duże cc powinieneś sobie poradzić. Obejrzyj parę poradników do annie. Wieże w ciebie. Powodzenia!

Opublikowano

Jeżeli się orientujesz i znasz nieco angielski to lolsumo może ci ułatwić wybór przedmiotów i dać przewagę w grze, na podstawie graczy którzy grają przeciwko tobie, program zbiera informacje, co dana osoba robi, a czego nie, na podstawie tego możesz wyjść na plus. A także dostajesz build który jest miare użyteczny 

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...