Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

UK 18+

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie teraz ten brexit jest to zaraz miliard polaków będzie zjeżdżać do polski. Ale z drugiej strony czy to wypali to ja już nie mam pojęcia. Czas pokaże:)

Opublikowano

Jak widać nawet  nie masz pojęcia co to jest Brexit, lepiej się nie wypowiadaj w temacie o którym nie masz kompletnie pojęcia. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

coś czytałem że uk wychodzi z uei pare informacji na temat polaków znajdujących się  i pracujących na wyspach ale co więcej to nie mam zdania. Ogólnie do tematu to zależy gdzie trafisz. Wal w jakieś miasto roboty pełno, klub za klubami, jak dla mnie jest bomba.

Opublikowano

coś czytałem że uk wychodzi z uei pare informacji na temat polaków znajdujących się  i pracujących na wyspach ale co więcej to nie mam zdania. Ogólnie do tematu to zależy gdzie trafisz. Wal w jakieś miasto roboty pełno, klub za klubami, jak dla mnie jest bomba.

Polacy mieszkający na wyspach już w tym momencie jak wypowiadał się bodajże premier Wlk. Brytanii mogą spodziewać się polepszenia warunków życia jak i pomocy socjalnej ze strony rządu. Wracać będą tylko Sebki bo nikt inny sobie nie będzie do zupy za przeproszeniem srał :)

Co do samego tematu. Jako osoba, która ma wielonarodowe korzenie i urodziła się po za granicami "naszego" państwa nie czułem się na emigracji jakoś specjalnie źle, co nie oznacza, że nie było jako takiej tęsknoty za samym domem. Dodatkowo warto też spojrzeć w jakich celach i czy na dłuższy okres się wybierasz. Dla przykładu ja wyjechałem bo marzyłem o miejscu w którym aktualnie mieszkam i zapewne nie raz jeszcze w życiu zmienię kraj, dzięki temu też nie przyciągałem większej uwagi do tego, że się przeprowadziłem. Trochę to zawiłe, ale mam nadzieję, że pomogę xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...