Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] XiePandora v2 - Wasze pomysly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień Dobry, plugin XiePandora zna jakieś większe grono twórców mniejszych serwerów,
zauważyłem wiele "pseudo" przeróbek tego pluginu,
nie ukrywając płakałem z śmiechu podczas zaglądania w ich kod :D
lecz zarazem wpadłem na pomysł że jak ktoś przerabia go, to przyda się odświeżenie prawda?

Mam już kilka pomysłów:
- spawnowanie mobów
- "budowanie" schematu z WorldEdit'a
- "budowanie" własnych struktur z cfg
- wykonywanie komend

Zapytacie: a po co ten temat?
Odpowiadam: a ty masz jakiś pomysł? Masz? No to szybciutko skrob posta :D

Tak więc w skrócie proszę was o pomysły co dodać do pluginu.

Gorąco pozdrawiam!

Poprzednia wersja: 
DL: 

https://www.dropbox.com/s/ckzash5q04607gd/XiePandora.jar?dl=0

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/url/f62991443582d85574c0b09db0ae8adedbc0fb23f8fafe899c58bd118d5f96ea/analysis/
Opublikowano

Dobry, plugin XiePandora chyba zna każdy kto robił jakikolwiek serwer minecraft

Nigdy nie słyszałem xD

Opublikowano

Dobry plugin :v może zmiana bloku jakiego można położyć. Np zamiast dragon egg to Śnieżka? I tam gdzie rzucasz tam wypadnie item/y. Ver 1.7-1.1.0

Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Również pierwszy raz spotykam się z tą nazwą :O

Daj linka do poprzedniej wersji.

Dobry, plugin XiePandora chyba zna każdy kto robił jakikolwiek serwer minecraft

Nigdy nie słyszałem xD

Dodalem DL do starej wersji :D

Dobry plugin :v może zmiana bloku jakiego można położyć. Np zamiast dragon egg to Śnieżka? I tam gdzie rzucasz tam wypadnie item/y. Ver 1.7-1.1.0

Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka

Oooooo podoba mi sie! Przemyśle.

Opublikowano

Tak duzo osob nie zna tego pluginu? Ojej, na wiekszosci easyhc, gdzie gra po 30 osob, po wpisaniu /pandora, wyskakuje "[XiePandora] ..."

@topic Do configu, szansa na dany przedmiot, szansa na zespawnowanie moba, szansa na dana komende? ^^

+ Gdyby bylo cos w stylu /droppandora - otwiera gui z tymi itemami z configu, i pisze np; "szansa to.. " itp?

Wtedy plugin z*******y :D

❤ MC.PROPACRAFT.PL 

★ SKRYPTY ★

★ TECHNIK SERWERÓW MINECRAFT ★

✮ Pomogłem? Strzej lajka! ✮

Opublikowano

Może zamiast nazwy XiaPandora to XiaOpener i by plugin oferował pandorę i skrzynki cs:go xdd

O

/V\

/''\

Opublikowano

@up XiaOpener? XDD

To chyba od razu nowy plugin, po co z "pandory" robic cos w stylu "skrzynek csgo", i tego jest pelno na necie (<<)

❤ MC.PROPACRAFT.PL 

★ SKRYPTY ★

★ TECHNIK SERWERÓW MINECRAFT ★

✮ Pomogłem? Strzej lajka! ✮

Opublikowano

Dobry, plugin XiePandora chyba zna każdy kto robił jakikolwiek serwer minecraft,

no, dobrym to bym go nie nazwał XDDDDD

Bukkit.broadcastMessage(" ");
      Bukkit.broadcastMessage(Utils.replace(XiePandora.getAllMSG(), "{ITEM_AMOUNT}", String.valueOf(item.getAmount())));

ten cały replace xDDDD

no patola jednym słowem

@topic

super, ale kogo to obchodzi xD rób sobie ten plugin, wypuść go sobie i eldo. Możesz dodać jakieś fajne efekty przy otwieraniu tego czegoś. 

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Tak jak pan @Up

Ten plugin używają dzieciaki które nie umieją zrobić niczego własnego i jeszcze ta linijka którą pokazał nam Adam..

Tragedia ten plugin aż tak nie jest znany, fantazja za dużo cie pociągneła jak pisałeś ten temat :)

//

Fajny klockowy plugin chetnie go pobiore i użyje!

1.png

Opublikowano

Tak duzo osob nie zna tego pluginu? Ojej, na wiekszosci easyhc, gdzie gra po 30 osob, po wpisaniu /pandora, wyskakuje "[XiePandora] ..."

@topic Do configu, szansa na dany przedmiot, szansa na zespawnowanie moba, szansa na dana komende? ^^

+ Gdyby bylo cos w stylu /droppandora - otwiera gui z tymi itemami z configu, i pisze np; "szansa to.. " itp?

Wtedy plugin z*******y :D

Ouuu, to jak najbardziej dodam :3

Może zamiast nazwy XiaPandora to XiaOpener i by plugin oferował pandorę i skrzynki cs:go xdd

Skrzynki, hmmm, może jak będę miał ochotę.

Dobry, plugin XiePandora chyba zna każdy kto robił jakikolwiek serwer minecraft,

Bukkit.broadcastMessage(Utils.replace(XiePandora.getAllMSG(), "{ITEM_AMOUNT}", String.valueOf(item.getAmount())));

ten cały replace xDDDD

no patola jednym słowem

@topic

super, ale kogo to obchodzi xD rób sobie ten plugin, wypuść go sobie i eldo. Możesz dodać jakieś fajne efekty przy otwieraniu tego czegoś. 

"Dobry" to był skrót od "Dzień dobry", zapewne widzisz tam przecinek ;)

Co masz do tego pięknego replace'a?

Tak jak pan @Up

Ten plugin używają dzieciaki które nie umieją zrobić niczego własnego i jeszcze ta linijka którą pokazał nam Adam..

Tragedia ten plugin aż tak nie jest znany, fantazja za dużo cie pociągneła jak pisałeś ten temat :)

//

Fajny klockowy plugin chetnie go pobiore i użyje!

^Nie pytałem o opinie wobec starej wersji,

Tylko o pomysły co do nowej.

Opublikowano

Dzień Dobry, plugin XiePandora zna jakieś większe grono twórców mniejszych serwerów,

zauważyłem wiele "pseudo" przeróbek tego pluginu,

nie ukrywając płakałem z śmiechu podczas zaglądania w ich kod :D

lecz zarazem wpadłem na pomysł że jak ktoś przerabia go, to przyda się odświeżenie prawda?

Ja mam prawie to samo co ty napisałeś, jak patrze w kod "nie przeróbki" :)

Opublikowano

ten cały replace xDDDD

no patola jednym słowem

@topic

Znajdź mi zamiennik dla replace jeżeli zmienną chcesz przedstawić w formie stringa w configu, czekam :)

Opublikowano

ten cały replace xDDDD

no patola jednym słowem

@topic

Znajdź mi zamiennik dla replace jeżeli zmienną chcesz przedstawić w formie stringa w configu, czekam :)

ok.

1. StringUtils.replace(String str, String format, String replace);  <- Apache Commons

2. str.replace(String format, String replace);

a jak nie możesz użyć tych metod, to znaczy że coś robisz źle :)

Opublikowano

Z ciekawości

po co robisz

public static XiePandora getPlugin()
  {
    return plugin;
  }
jeśli wszystkie zmienne w tej klasie masz static, a używasz tego bez sensu w onEnable() (bez sensu bo można było wgl nie używać tam getPlugin())?
+ jest sens robić zmienną w cfg od pluginu i sprawdzać czy plugin ma być włączony? bo chyba jeśli ktoś wgrywa plugin to chce go mieć włączonego tak? 

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Z ciekawości

po co robisz

{
    return plugin;
  }
jeśli wszystkie zmienne w tej klasie masz static, a używasz tego bez sensu w onEnable() (bez sensu bo można było wgl nie używać tam getPlugin())?
+ jest sens robić zmienną w cfg od pluginu i sprawdzać czy plugin ma być włączony? bo chyba jeśli ktoś wgrywa plugin to chce go mieć włączonego tak? 

Plugin jest z grudnia 2014r i od tam tej pory nie otrzymał żadnego update, był jednym z moich pierwszych co tłumaczy idiotyczne błędy :D

@AdamGrzegorz

Aż tak duży masz problem że skopiowałem sobie jedną metode dla mojej wygody?

Tobie już podziękuje za jakąkolwiek pomoc.

Opublikowano

Z ciekawości

po co robisz

{
    return plugin;
  }

Plugin jest z grudnia 2014r i od tam tej pory nie otrzymał żadnego update, był jednym z moich pierwszych co tłumaczy idiotyczne błędy :D

@AdamGrzegorz

Aż tak duży masz problem że skopiowałem sobie jedną metode dla mojej wygody?

Tobie już podziękuje za jakąkolwiek pomoc.

do usług kamracie, glhf

Opublikowano

Wpadłem na pomysł by była możliwość dania pandorek jakiejś grupie np vipom.

O

/V\

/''\

Opublikowano

Wpadłem na pomysł by była możliwość dania pandorek jakiejś grupie np vipom.

#ZATWIERDZAM :D

na 100% znajdzie się :3

@TheMajster 

Plugin z 2014, a co do twoich "autorskich" pluginów nawet się nie wypowiadam i te prośby o to żebym ci dał odobfuskowane src czyjegoś pluginu... Porażka...

@SativaHaze

Czemu by nie, do tego jeszcze wymagana minimalna ilość graczy i od razu lepiej :P

@dekros123

Te włączanie pluginu w configu to pozostałości po licencji, teraz mi się przypomniało :D

Opublikowano

Witam,

Daj więcej możliwości w configu, tym co nie piszą autorskich pluginów się na pewno przyda :)

EasyYT.pl     1.7-1.8      MediumHC     Autorskie Pluginy

Opublikowano

Jeśli robisz nowy plugin to dodaj wsparcie 1.11 :)

Nowe dropy:

- Gracz dostaje dodatkowe HP po zgonie HP znika.

- Kordy miejsca w którym otworzyliśmy pandore są wyświetlane na chacie.

- Dookoła gracza powstaje dziura

- Nowy kolor na chacie 

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...