Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Późne wczytywanie do gry.

KuuuBaaa123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !
Gdy gram na kliencie HD to późno wczytuje mnie do gry, chodzi o to gdy gram na standardowym SD to wczytuje mnie w granicach 25-15 sekund. Zaś na HD to po rozpoczęciu bitwy lub krótko przed. Jest na to jakaś rada. Chciałbym grać na HD bo np. Liberte dużo ładniej moim zdaniem wygląda.

Wszyscy słuchają Reggae dla szpanu lub z powodu zioła. Ale tą muzykę trzeba po prostu czuć...

Opublikowano

A jak to zrobić ?
Ja tak troche pod tym względem nie obeznany :/

Wszyscy słuchają Reggae dla szpanu lub z powodu zioła. Ale tą muzykę trzeba po prostu czuć...

Opublikowano

Żadne hokus-pokus nie pomoże. Albo SD, albo modernizacja / wymiana kompa.

test

Opublikowano

Ale to jest dziwne bo WoT na max. ale niskiej chodzi mi po 90-120 fps. I wczytuje się prawie bez zastrzeżeń to w jaki sposób większa ilość modeli HD tak drastycznie wszystko zmienia ?

Opublikowano

Ale wiesz że te 4GB plików wersji HD to nie tylko czołgi? Tam jest m.inn.: lepsza tekstura wody, terenu, budynków, gleby, czołgów, wybuchów, rykoszetów i innych pierdółek głównie opierających się na teksturach.

Nie trujcie mu że ma słaby komputer skoro nawet nie podał parametrów. Podaj je, wszystkie!

Opublikowano

UWAGA LAPTOP!
ASUS X555LJ
Procesor: Intel Core i5-5200U,up to 2.7GHz (4 wątki 2 rdzenie)
Karta graficzna: Nvidia Geforce 920M
Pamięć RAM: 4GB
System 64bit Windows 10

Opublikowano

Laptop za słaby na HD. Słaba grafika jak na lepsze ustawienia.

Jak długo grasz na nim to zakup sobie dobrą podstawkę chłodzącą i sprawdzaj sobie temperatury jakimś programem np. HWinfo (można odpalić w tle i po wyjściu z gry zobaczysz jakie były maksymalne temperatury).  Co jakiś czas czyść układ chłodzenia, dzięki temu dłużej ci posłuży.

Na takim lapku poustawiał bym średnie (+ maks. zasięg rysowania) na SD i włączył synchronizację - utnie fpsy ale dzięki temu nie będzie się laptop za bardzo grzał, a różnicy nie zobaczysz pomiędzy 60, a 120 fpsami.

Opublikowano

Jak długo grasz na nim to zakup sobie dobrą podstawkę chłodzącą i sprawdzaj sobie temperatury jakimś programem np. HWinfo (można odpalić w tle i po wyjściu z gry zobaczysz jakie były maksymalne temperatury).  Co jakiś czas czyść układ chłodzenia, dzięki temu dłużej ci posłuży.

Na takim lapku poustawiał bym średnie (+ maks. zasięg rysowania) na SD i włączył synchronizację - utnie fpsy ale dzięki temu nie będzie się laptop za bardzo grzał, a różnicy nie zobaczysz pomiędzy 60, a 120 fpsami.

Ogólnie jakoś za bardzo się nie grzeje bo laptop chyba nawet roku nie ma. Ale moim osobistym zdaniem 120 a 60 fps się różni. I mam pewne pytanie bo na niskiej max możliwe detale mam ok.70-140 fps (zależy od mapy pyłków wybuchów itp.) ale jak przełącze na średnie to ledwo 60 łapie i mam pytanie jak odpowiednio skonfigurować ustawienia grafiki ?

Opublikowano

Ogólnie jakoś za bardzo się nie grzeje bo laptop chyba nawet roku nie ma. Ale moim osobistym zdaniem 120 a 60 fps się różni. I mam pewne pytanie bo na niskiej max możliwe detale mam ok.70-140 fps (zależy od mapy pyłków wybuchów itp.) ale jak przełącze na średnie to ledwo 60 łapie i mam pytanie jak odpowiednio skonfigurować ustawienia grafiki ?

Oko ludzkie powyżej 25 fpsów nie jest w stanie wyłapać różnicy, więc 60fps a 120fps tym bardziej żadnej różnicy nie robi (jedynie psychologiczną masz różnicę i ci się wydaje że się to czymś różni).

Jest takie mądre przysłowie: " Z gówna bata nie ukręcisz". Jak sprzęt jest za słaby, to albo obniżyć ustawienia, albo zmienić sprzęt.

Opublikowano

Oko ludzkie powyżej 25 fpsów nie jest w stanie wyłapać różnicy, więc 60fps a 120fps tym bardziej żadnej różnicy nie robi (jedynie psychologiczną masz różnicę i ci się wydaje że się to czymś różni).

Jest takie mądre przysłowie: " Z gówna bata nie ukręcisz". Jak sprzęt jest za słaby, to albo obniżyć ustawienia, albo zmienić sprzęt.

To, że laptop nie jest komputerem z najwyższej półki to ja dobrze wiem tylko dziwne jest to, że fps aż tak mocno tracą przy podkręceniu nieco grafiki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...