Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra bez run - czym się kierować?

FinezyjnySG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

W Lola zacząłem grać niedawno, na razie mam 16 lvl konta. Do tej pory grałem ADC, z dość niezłym skutkiem nomen-omen, ale ostatnio gram dużo meczy w których albo biegam sam na bocie, albo mój support mógłby równie dobrze stać na respie.

Powoli wykupuję championy żeby grać draft-y, wziąłem pod nóż Mastera Yi. I wpadł mi do głowy pewien pomysł - jugnle. Zagłębiłem się w poradniki internetowe, kanały na YT, buildy. I nie wiem nic więcej niż wcześniej, stąd moje pytanie:

Czy pchać się do jungli bez run? Testowałem się na botach, z pomocą teammate'ów udaje mi się ubić reda/blue, ale później jest problem. Zwykle kończę obity do 1/3 hp i nie bardzo wiem co dalej. Atak następnego miniona w jungli kończy się moją głupią śmiercią. Jakieś porady?

Opublikowano

Na twoim miejscu skupiłbym się na innej linii niż jungle chociaż jak kupisz runy tier 2 po 1 IP sztuka to możesz próbować, powinieneś dawać radę chociaż np. na blue buffie i red buffie Masterem masz ciężko z racji braku 2 małych creepów obok dużego buffa. Jeśli kończysz obity to wróć do bazy, regen hp i lecisz na wolfy/wraity. Potem jakieś genki na shyvanie i let's go.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Szczerze to runy nie maja az tak duzego znaczenia w czyszczeniu jgl. Wszystko zależy od cb i championa. Sam na poczatku nie mialem hp bo blue i grompie. Teraz robie blue grompa reda z ponad polową hp (quinn). Najwiecej zalezy od championa. np takim ww nie musisz wgl wracac jego leczenie z q jest tak ogromne ze zastepuje poty i powroty a np taka eve nie potrafie zrobic 2 buffów bez wracania :P

Opublikowano

Zeby dobrze cleanowac to trzeba jednak cos umiec, a w kazdym patchu pathing moze sie zmienic, nie jestes jeszzce na tyle dobry, zeby na taka linie wchodzic, a bez run wszystko idzie jak drewno, jest to totalnie worthless linia, graj topa jaxem albo mida sie ucz (np. annie) pozniej zobaczysz jak reszta wyglada.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...