Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało fpsów na nowym komputerze

fibonaci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam odrazu przejde do sedna problemu.

Nowy komputer zakupilem dwa dni temu ze sklepu, glownie do gier typu cs go, league of legends, lol chodzi bez problemow na najwyzszych detalach lecz cs go wyciska max 40fpsow na najnizszych, dziwne jest to ze na max detalach wycisna tyle samo, pobralem pare innych gierek zeby to sprawdzic i tez nie jest dobrze. Infestation The New Z wyciska max 20fpsow i podobnie z reszta gier. Mam nadzieje ze znajdzie sie przyczyna problemu, podaje nizej parametry komputera.

Intel Pentium G4400 (2 rdzenie,3.30 Ghz,3MB cache)

8gb ram (DIMM DDR4, 2133 MHz)

NVIDIA GeForce GTX 750Ti 2gb

Dodam jeszcze ze jestem zielony w tych sprawach i prosilbym o dokladnie tlumaczenie i z gory dziekuje za pomocc.

Opublikowano

Spróbuj wejść w uruchom -> msconfig -> rozruch -> opcje zaawansowane -> Liczba procesorów ustaw na najwyższą.

W ustawieniach swojej karty graficznej wyłącz synchronizację pionową oraz poustawiaj tam gdzie się da na wydajność a nie jakość :)

Możesz także odpalić grę przez gameboostera.

Opublikowano

troche zwaliles sprawe z tym kompem bo za ta sama cene masz wydajniejszego g4560 + zamiast gtx 750 ti mogles wziasc gtx 1050 ktory jest w tej samej cenie + szybszy o jakies 30%.

jaki masz system?

Opublikowano

Mam pytanie czy możesz zwrócić ten komputer bo w twoim budżecie da się złożyć zestaw o wiele wydajniejszy. Do tego, że mało fps to trochę dziwne bo powinno być ich stanowczo więcej. Wejdź w panel kontrolny -> kliknij na drukarkę(nwm po polsku to chyba urządzenia i dźwięk) -> nvidia control panel -> klikasz tą 3 kropkę i przesuwasz suwak w lewo.

Może to trochę głupie pytanie, ale pod co podłączyłeś monitor pod płytę główną czy kartę graficzną :D?

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Opublikowano

po probie wejscia w  ten panel nvidia wyskakuje ze aktualnie nie uzywam wyswietlacza nvdia jakos tak to przetlumczylem z ang a co do podlaczenia to podlaczylem normalnie do pcc :D 

dokaldnie tak: NVIDIA Display settings are not available.

You are not currentyl using display attached to an NVIDIA GPU.

Opublikowano

no to masz rozwiazanie - kabel od monitora podlaczyles pod integre, stad takie lagi. Podlacz pod tą 750tke i bedzie hulac.

albo wejdz w pulpit > rozdzielczość ekranu > ustawienia zaawansowane i zobacz czy wyswietla ci tą karte.

Opublikowano

po probie wejscia w ten panel nvidia wyskakuje ze aktualnie nie uzywam wyswietlacza nvdia jakos tak to przetlumczylem z ang a co do podlaczenia to podlaczylem normalnie do pcc :D

dokaldnie tak: NVIDIA Display settings are not available.

You are not currentyl using display attached to an NVIDIA GPU.

Podłącz monitor pod karte graficzną jest pod tym wejściem co masz aktualnie podłączone (w tym sensie jest to niżej niż masz obecnie). Wtedy powinno działać. Tylko jedna rzecz mnie ciekawi jakie masz wyście z monitora vga czy dvi-i. Bo ta karta ma chyba dvi-i więc bez przejściówki nie podlaczysz, chyba ze masz hdmi.

Wpisz w necie vga, dvi-i, hdmi i powiedz jaki masz kabel wychodzący od monitora.

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...