Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wacom One Medium - czy zadziała na Windowsie 10?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!
Chciałbym zakupić Wacom One Medium, a doczytałem się, że jest kompatybilny z Windowsem 7 i 8 (nie była żadna zmianka o 10).
Tak, posiadam Windows 10 i przyszedłem z zapytaniem do osób które znają się na tym, lub posiadają ten tablet.

Pytanie brzmi:
Czy skoro mam Windows 10, to tablet zadziała i nie będzie z nim problemów?

Pozdrawiam :)

5120514749178281372145.png

Opublikowano

Ja mam tablet WACOM ONE M MEDIUM CTL-671 i bez problemu działa na windows 10. Starsze wersje też powinny bez problemu być wspierane.

Wacom robi świetne tablety i dba o ich wsparcie, dlatego windows 10 powinnien nawet sam zainstalować sobie sterowniki do tabletu.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Ja mam tablet WACOM ONE M MEDIUM CTL-671 i bez problemu działa na windows 10. Starsze wersje też powinny bez problemu być wspierane.

Wacom robi świetne tablety i dba o ich wsparcie, dlatego windows 10 powinnien nawet sam zainstalować sobie sterowniki do tabletu.

Bardzo dziękuje - w sumie to pytanie zadałem na prośbę kolegi, ponieważ zakupił ten tablet i boi się o to, czy na pewno by mu działał.

Najlepszą odpowiedź masz w banku, jednak chciałbym jeszcze dopytać się na temat mojego problemu:

Posiadam tablet Wacom Intuos Pen Small Ctl-480 i niestety zgubiłem długopis.

Jest możliwość żebyś polecił mi tani długopis do tego modelu?

@JacoH

@Edit

Kolega jeszcze pyta na ile starczy mu rysik, dużo gra w osu i chce zacząć jako grafik.

5120514749178281372145.png

Opublikowano

Co do długopisu to nie pomogę.

A co do rysików, to w zestawie jest ich chyba 5 (4 zapasowe + penseta specjalna do ich zmiany). Ja na moim starym CTL-480 (czy jakimś tam) dwa lata przegrałem i nie zmieniałem. Ogólnie bardzo wytrzymała sprawa, bo to się ślizga w sumie. jak porysuje tablet jakoś mocniej, to zacznie mu zjadać rysik. Ale do takich rzeczy to trzeba mieć prawdziwy talent.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

spróbuję pociągnąć temat ponieważ on też mnie interesuje.

Może ktoś mi jeszcze odpowie.

Od dwóch lat Używam One by Wacom Small CTL-471.

Zastępuję/Zastępował on mi całkowicie urządzenie wskazujące.

Wcale nie używam myszki.

"Zastępował" ponieważ od dłuższego czasu nie wszystko wykonuje jak powinien.

"Zawiesza się" a ratuje go Ctrl+Alt+Delete i ... Anuluj. I potem działa przez jakiś czas dobrze. Zanim znów się nie zawiesi.

Mam wrażenie że od początku tak  ie było.

W trakcie jego użytkowania zmieniałem komputer i system na Win 10.

Też się zastanawiałem czy nie jest to wina braku wsparcia Win 10.

Równocześnie kilka razy w ciągu tych dwu lat spadło mi piórko (uszkodziło się?)

Podsumowując, zastanawiam się czy zakup nowego wacoma z inforrmacją od producenta o systemie win 10 może tą sytuację zmienić.

Dzięki za pomoc.

@JacoH

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...