Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odzyskiwanie konta

Ftorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mój kumpel sprzedał konto w lolu za 100zł jakieś 3 lata temu. Z własnego doświadczenia wiem, że riot może odzyskać dla Ciebie konto jeśli podasz Potwierdzone dane że to TY jesteś właścicielem konta. Ale co jeśli ta osoba która kupiła konto, kupiła już na nie RP za ponad 2tyś złoty? Czy jeśli kumpel odzyska to konto może być sądzony prawnie lub coś w tym przypadku ?

Opublikowano

Witam,

mój kumpel sprzedał konto w lolu za 100zł jakieś 3 lata temu. Z własnego doświadczenia wiem, że riot może odzyskać dla Ciebie konto jeśli podasz Potwierdzone dane że to TY jesteś właścicielem konta. Ale co jeśli ta osoba która kupiła konto, kupiła już na nie RP za ponad 2tyś złoty? Czy jeśli kumpel odzyska to konto może być sądzony prawnie lub coś w tym przypadku ?

A dlaczego chce je odzyskać, skoro sprzedał? Właśnie chcecie "wyruchać" innego gościa na grube pieniądze.

Niech Twój kolega założy nowe konto najlepiej, po co ma biegać po sądach.

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Witam,

Jeśli sprzedał je razem z e'mailem i koleś zmienił sobie passy to sam nie zmieni, może napisać ticket ale po 3 latach marne szanse na to są. Po co robić takie akcje, skoro potem chce się odzyskiwać konto. Próbować może.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Miałem sam kiedyś taka sytuację że nie gałem długo i  zapomniałem hasła do konta i wtedy napisałem do riot i zmienili mi mail na inny taki jak chciałem żeby móc przypomnieć hasło.

Opublikowano

Miałem sam kiedyś taka sytuację że nie gałem długo i  zapomniałem hasła do konta i wtedy napisałem do riot i zmienili mi mail na inny taki jak chciałem żeby móc przypomnieć hasło.

Jeśli masz wystarczające dowody na to, że jesteś prawdziwym założycielem konta to Ci je oddadzą. Tylko po co być takim skurwielem (za przeproszeniem)? Gościu kupił od was konto za 100zł, wyładował na nie sporą sumę pieniędzy. Jak już wyżej pisałem: kolega powinien założyć sobie nowe konto bądz kupić jakieś. Po co biegać po sądach...?

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Takie tematy jak te powinny być od razu usuwane, bo to już jest naprawdę parszywe lecenie po to by kogoś wy*ebać na hajs.
Sprzedał - konto już nie jest jego, trzeba było się nie bawić w sprzedawanie, niech teraz on kupi konto lub zrobi nowe, problem?
A nie człowieka, który w to wypierdzielił sporą sumkę okradać.

Opublikowano

Witam,

Konto może odzyskać bez problemów, jeżeli zna większość informacji związanego z nim. Liczcie jednak na to, że kupujący może udowodnić, że konto zostało sprzedane - wtedy zostanie ono zbanowane na zawsze.

Ogólnie nie polecam takiego rozwiązania. Jeżeli konto zostało sprzedane na allegro to jest coś takiego jak prawo ochrony konsumenta. Poczytajcie sobie o co dokładnie z tym chodzi, ponieważ jest tego dużo.

maybenow.png

Opublikowano

Odzyska konto ale w ciągu miesiąca zostanie ono zbanowane za handel. Autopsja z tym, że ja nikogo nie chciałem wyruchać na hajs. Ot kumpel któremu sprzedałem przestał grać i zapomniał passów. Powiedz ickowi, że na tym nie zarobi.

Opublikowano

Witam,

1.może odzyskać

2.może mieć przejebane

3.pieniadze to jedno,  ale jest to zwykłe oszustwo które podchodzi pod paragraf, nie wazne ile co kosztowało

Opublikowano

Po pierwsze regulamin RIOT zabrania sprzedawanie kont, lecz problem jest taki że nadal przez allegro i inne sklepy można kupywać konta. Ale przy kupnie konta nie masz w 100% pewnośći. Naprzykład nawet jak sprzedałeś konto z emailem to i tak w 100% odzyskasz konto wystarczy że podasz dane które udowodnią że jesteś włascicielem, ip + dowód że kupiłeś coś na tym koncie lub podajesz date / email dzień i kiedy założyłeś konto i na jakim ip. Polecam grać od 0 a nie jak sprzedałeś konto czy coś i chcesz je teraż odzyskać to troche cebulą śmierdzi.

1.png

Opublikowano

Jak czytam post autora tematu, to sobie myśle: kraj złodzieji.!

Admin powinien takie coś usuwać i zabraniać takowych pytań.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Tak tylko dopowiem, że Ty nie sprzedajesz SWOJEGO konta, lecz jedynie czas i pieniądze poświęcone na zrobienie tego konta. Konto jak i wszystko co na nim zawarte jest własnością Riot Games. Więc jeśli sprzedałeś konto, to naruszyłeś politykę Riotu i oni mają prawo zbanować konto bez konieczności wyjaśniania.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Witam,

Po pierwsze takie coś jest nie fair, a po drugie, jeżeli obecny właściciel ma chociaż trochę oleju w głowie to co by się nie stało, to Twój znajomy konta nie odzyska.

Nawet jeżeli RIOT zwróciłby mu passy na konto, to kupiec przedstawiając dowody riotowi na to, że konto zostało dobrowolnie sprzedane, a nie skradzione może bardzo łatwo załatwić permamentną blokadę konta, ponieważ regulamin lola zabrania handlu kontami.

Moim zdaniem to strata czasu i bardzo, ale to bardzo wredne zachowanie.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...