Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Funkcja jeśli masz ubrane to

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pc.get_armor()

Tylko nie wiem czy działa na przedmioty inne niż zbroja, bo zawsze można sprawdzać id slotu na którym jest przedmiot.

if item.select_cell(ID_SLOTU) and item.get_vnum() then

​Ale w sumie to nie wiem co ty chcesz zrobić bo npc, kiedy przeciągasz przedmiot założony na npc to pokazuje komunikat ze nie można tego zrobić. 

quest equipment_item_test begin
 state start begin
  when 9005.take begin
   if pc.get_armor() == item.get_vnum() then
    chat("założony")
   else
    chat("nie założony")
   end
  end
 end
end

Opublikowano

Chodzi mi o questa na drop szkatułek serwerowych.

Tzn. jak mam 0.136 szansy na drop szkaty to rękawica nic nie daje bo quest polega na losowaniu licz od 1-750 i jeśli liczna ta jest 374 to szkatułka leci.

A chciał bym że jeśli rekawica jest założona to system losuje liczbe od 1 do 400 i jesli liczba ta jest 200 to szkatułka leci.

Wiem że trochę dziwny quest skoro można to zrobić w mob_drop_item ale zajmie mi to wieki.

Opublikowano

Możesz zrobić na zasadzie sprawdzania id przedmiotu na miejscach do pierścieni/lizaków założonych w eq. 

Lepiej zrobić to w src w postaci sprawdzania vipa itp  ;)

zandia_sygna.png

Opublikowano

Chodzi mi o questa na drop szkatułek serwerowych.

Tzn. jak mam 0.136 szansy na drop szkaty to rękawica nic nie daje bo quest polega na losowaniu licz od 1-750 i jeśli liczna ta jest 374 to szkatułka leci.

A chciał bym że jeśli rekawica jest założona to system losuje liczbe od 1 do 400 i jesli liczba ta jest 200 to szkatułka leci.

Wiem że trochę dziwny quest skoro można to zrobić w mob_drop_item ale zajmie mi to wieki.

Skoro nie chcesz robic tego w notatniku to zawsze mozna:

http://www.mpcforum.pl/topic/1042470-generator-mob-drop-item-by-lollozzo/#entry8812441

Klucz Deszyfrujacy:

c9zXJkZXTpUxLM1y323grnMuhi8lBE2ePxZ6eYeTMa4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...