Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet Orange 150 GB - szybko schodzi transfer podczas oglądania YouTube'a

Grzesio64

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj wziąłem umowę na 24 miesiace z internetem 150 gb + 60 poza domem, i mam pytanie odnośnie tego, otóż podczas oglądania youtuba w jakości 1080p zauważyłem ze dosyć szybko schodzi transfer, potrafi podczas jednego filmu "zjeść" ponad 80 mb +, czy jest to normalne? wydaje mi się że zjada dosyć dużo

Opublikowano

Jest to normalne zużycie ilości transferu. Oczywiście też zależy jaką ma długość film. Bo jak film ma 30 min i zabiera Ci 80 MB, to się lepiej cieszyć niż płakać.

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Opublikowano

Godzinny film w Full HD  to średnio wielkość pliku od 500 do 1 Gb, nie wiem co ty sobie wyobrażałeś że oglądając film przez internet nie badzie pobierało go przy okazji ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

150 GB = 150000 MB | 150000MB/80MB = 1875 takich filmików, więc musiałbyś mieć włączonego film na Yt ustawionego na jakości 1080p przez 6,5 dnia aby zszedł cały "limit".

Opublikowano

On chyba żartuje z takim rozmiarem filmu w Full HD ,  dla HD i FHD w zależności od użytego kodeka rozmiar 1 godziny filmu to minimum   1000 Mb 

Przy 80 Mb to sobie może filmy godzunne   240p, 360p, 480p oglądać. albo po 5-10 minut w Full HD. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...