Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasadnicze pytania

Quuest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grając na West'cie na pewno nie będziesz spotykał tylu Polaków, którzy będą toksyczni jak i innych narodowości. Poziom może nie jest drastycznie lepszy ale widać różnicę w poziomie gry, zachowaniu, etc. Boosty na IP zawsze się przydadzą, jeśli masz na wygrane + na dni to odczujesz różnicę w zdobywaniu IP. I tak do rozpoczęcia rankingowych gier potrzebujesz 16 postaci, więc kupuj te, którymi chcesz grać, w trakcie i tak uzbierasz na nowe i lepsze postacie. Po 20 levelu warto kupić runy z racji tego, że są one tanie (2 tier run za 1 IP wszystkie). 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Nie bedziesz widziec wielu roznic, zamiast polskiego i greckiego czatu bedziesz widziec niemiecki i francuski, jesli nie kreci cie granie z rodakami to west lepszy (mniej wstydu), jezeli grasz od zera to sam musisz poznac tą gre i niech Ci to zajmie przynajmniej rok a dopiero pozniej proś lepszych o pomoc, wejdz do swiata gry, poznawaj ludzi i uczestnicz w roznych rak grupach na FB czy forach dot. ligi zeby sie wiecej dowiadywac. IP boosty sie bardzo przydadza bo szybciej poszerzysz swoja wiedze zdobywajac wiecej postaci, a jesli Cie stac to nawet postacie kupuj po kolei ktore Ci sie podobaja za RP jak ja to robilem. A postacie tak jak juz wczesniej napisalem, jak cos mainujesz lub spodoba ci sie jakis champ z rotacji na tyle ze chcesz nim dluzej grac to po prostu zbierasz na niego i go next, nie stakuje sie IP bo to nie ma sensu na poczatku. 

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Na west można spotkać wielu proplayerów.Różnice poziomu można zobaczyć raczej od wyższego diamentu.Postacie raczej kupuj jak chcesz tylko polecałbym zaopatrzyć się w runy.Conajmniej podstawowe.Pż boost raczej nie przyda ci się jakoś bardzo i tak polecałbym pogranie kilkuset normali przed rozpoczęciem gier rank.

Opublikowano

Grałem na zachodnim serwerze na poziomie golda - wysokiej platyny przez jakiś miesiąc i szczerze mówiąc to nie zauważyłem znacznej różnicy pomiędzy serwerami (na EUNE przebrnąłem przez platynke i aktualnie siedzę w diamencie). Osobiście przeskok w zachowaniu zauważyłem po wbiciu jakiejś wyższej dywizji, co prawda zdarzają się jacyś typowo toksyczni gracze, ale jest ich nieporównywalnie mniej niż w np. goldzie.

Boosta oczywiście opłaca się kupić, więcej IP = szybciej złożone runki ;) Co do tego, że bohaterów należy kupować tylko po wbiciu 30 to osobiście się nie zgodzę, kup sobie jakiegoś bohatera raz na jakiś czas jednak w głównej mierze skup się na runach, no bo po co psuć sobie fun z gry i zmuszać się do grania bohaterami, którymi grać nie chcemy? W LoLa pykam od ok.6 lat więc jeśli masz jakieś pytania pisz PW, może założę nowe konto i zagramy parę gierek na west ;)

Opublikowano

- rozpoczęcie gry na West, jakie różnice oraz czego mogę spodziewać się po społeczeństwie?;

Nie zobaczysz dużej różnicy, szczególnie, jeżeli nie grasz na wysokim elo. Imo lepiej jest grać na eune, bo tam prawdopodobnie jest większość Twoich znajomych, a community praktycznie takie same.

- opłacalny jest boost na ilość PZ?- zastanawiam się nad tym, ponieważ często spotykam ludzi, którym brakuje na rozpoczęcie "dobrych" gier rankingowych (runek, postaci);

Jeżeli bardzo zależy Ci na czasie, to możesz zainwestować trochę RP w boost, ale jeżeli jesteś cierpliwy i wolisz oszczędzać pieniążki, to możesz z tego zrezygnować.

- czy to prawda, że postacie należy kupować dopiero po osiągnięciu maksymalnego poziomu? niby oszczędność, ale te roszady tygodniowe czasami są bezsensu, proszę o jakieś dodatkowe porady dlaczego akurat ten sposób miałbym praktykować i czy w ogóle;

Ja na nowym koncie kupowałem postacie od razu po uzbieraniu IP, z tą różnicą, że ja mam na ten moment określony swój champion pool i wiem, że będę grał kupionymi postaciami. Jeżeli nie masz jeszcze określonych preferencji może lepiej byłoby testować wpierw postacie z rotacji, a dopiero później zdecydować się na zakup.

Jeżeli szukasz osób do wspólnej gry, to możesz napisać ogłoszenie w tym temacie:

http://www.mpcforum.pl/topic/1386603-szukasz-os%C3%B3b-do-gry-zajrzyj/page-1

Pamiętaj o zastosowaniu się do wzoru : >

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...