Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duplikat klucza steam - zrobiony w wała?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa wygląda następująco: udało mi sie ostatnio sprzedać klucz steam do pewnej gry, której nie potrzebuję, pochodzący od jej krajowego dystrybutora (znana firma) i kupujący przysłał mi wiadomość o tym, że owy key został juz wykorzystany (duplikat) i wysłał co prawda screena, lecz z samym komunikatem bez biblioteczki z grami - zapewne zrobiłem głupote, bo kase przelałem wczoraj i jest po ptakach, ale istnieje spore prawdopodobieństwo, że zostałem zrobiony w wała przez grubszą cebulę cieszącą się z darmowej gry?

Niby ma same pozytywne komentarze na allegro, lecz jest ich mało i ma nazwę zaczynającą się od "client0000" ponadto raczej średnia szansa, że wydawca daje zużyte klucze, żeby jeszcze pochodził od jakiejś ruskiej strony.

Idzie teraz to jakoś sprawdzić i ewentualnie jeśli klucz był poprawny ubiegać o zwrot/zgłoszenie oszustwa dalej i najważniejsze pytanie: czy da się jakoś zabezpieczyć na przyszłość sprzedając taki kod?

Opublikowano

Niby ma same pozytywne komentarze na allegro, lecz jest ich mało i ma nazwę zaczynającą się od "client0000" ponadto raczej średnia szansa, że wydawca daje zużyte klucze, żeby jeszcze pochodził od jakiejś ruskiej strony.

ten "nick" to wynik kupowania bez logowania lub poprzez zalogowanie przez facebooka 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...