Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Usuwanie tekstu przed pewnym znakiem w każdej linii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z kodem a mianowicie. Mam w notatniku tekst który wygląda w miarę podobnie:

43:92 AG 843156_ 2 7 85 21 4 0 6 52 11 2

65:36 SH 762673_ 5 3 4 33 55 1 7 41 2 89

i tak dalej jest jakies 200 linii. Jedyne co mają te linie wspólnego to znak "_". I tu nasuwa się pytanie jak w każdej linii usunąć wszystko przed znakiem _ ? Żeby tekst wyglądał tak:

2 7 11 10 4 0 6 12 11 2

5 3 4 33 55 1 7 41 2 89

i tak dalej. Siedzę już nad tym kilka godzin i nie mam pojęcia jak to zrobić. To by rozwiązało moje wszystkie problemy. Prawie wszystko już napisałem, tylko to mi zostało. Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

To nie zadziała ponieważ nie wiem jaki jest tekst w każdej linijce. Cały czas będzie dodawany nowy tekst. Jest jakieś inne rozwiązanie? A jakby tak zrobić tak że każda nowa linia w tekscie to nowy string? Proszę o odpowiedz.

Opublikowano

Wyrazenia regularne (regular expressions). Mistrzem w tym nie jestem, ale dziala:

#include <MsgBoxConstants.au3>
#include <StringConstants.au3>

Local $string = "43:92 AG 843156_ 2 7 85 21 4 0 6 52 11 2 65:36 SH 762673_ 5 3 4 33 55 1 7 41 2 89"
Local $aArray = 0, _
        $iOffset = 1
While 1
    $aArray = StringRegExp($string, '(\d{2}:\d{2} [A-Z]+ \d{6}_)', $STR_REGEXPARRAYMATCH, $iOffset)
    If @ Then ExitLoop
    $iOffset = @
    For $i = 0 To UBound($aArray) - 1
        MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "RegExp Test with Option 1 - " & $i, $aArray[$i])
		$string = StringReplace($string, $aArray[$i], "")
    Next
WEnd

MsgBox(0, ":)", $string)

Opublikowano

Nie o to mi chodzi. To tylko skraca te 2 linijki które wam podałem ja mam ich pełno około 200 linijek i co pół minuty tam dochodzi kolejna linijka. A ja potrzebuje żeby automatycznie był usuwany ten początek bo przeszkadza mi. Może wytłumaczę nad czym pracuje rzeczy łatwiej było sobie to wyobrazić. Chcę stworzyć bota do ruletki csgodouble,gg. Wymyśliłem sobie to tak, że ze strony która przechowuje wszystkie numerki jakie tego dnia wypadły: https://csgodouble.gg/rolls.php?id=109 . tam są po kolei z całego dnia. Chciałem to zrobić tak żeby w pliku moim stringu $kod były tylko cyferki tego co dziś wypadło. Napisałem bota który wchodzi na stronę klika ctrl+a + ctrl+c. Potem zapisuje schowek systemowy do $kod. Po czym usuwam niepotrzebne linijki z przodu i tyłu. Lecz zostaje mi ten początek. Bot miałby później zliczać ile było podczas całego dnia czerwonych, czarnych i zielonych. Odświerzał stronę co jakieś 30 sec żeby mógł sprawdzić czy nie było zielonego i zapisywał to w $kod. Po czym obstawiał na mój sposób. Pomoże mi ktoś to napisać bo już długo się z tym pierdziele i nie mogę nic napisać, chociaż jakaś mała pomoc. To mój kod który do tej pory napisałem: 

Sleep(5000)
Send("{LCTRL DOWN}")
Send("{A DOWN}")
Send("{A UP}")
Send("{C DOWN}")
Send("{C UP}")
Send("{LCTRL UP}")

$kod = ClipGet ( )

$akod=StringTrimRight ($kod,120)
$akod=StringTrimLeft ($kod,74)

MsgBox(1, "1", $akod)
Opublikowano

Dobra rozwiązałem ten problem inaczej użyłem GetPixel czy cos takiego i działa. W każdym bądź razie dzięki tym co chcieli pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...