Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam gier strategicznych 2014+

arabkostek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, jakies strategiczne gry procz Sid Meiers Civilization.

Znudzilo mnie juz granie w Twierdze Krzyzowiec, Polan czy C&C Generals + Zero Hour, szukam czegos w podobie polecacie cos?

==== OBECNA SPECYFIKACJA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

CPU: AMD FX-6300 X6     GPU: Nvidia GeForce MSI GTX 750Ti 2GB GDDR5                PSU: SilentumPC Vero L1 500W 80Bronze PLUS     MOBO: ASUS M5A97-PRO R 2.0 [AM3+]     RAM: GoodRam 2X4GB 1333MHz CL9      HDD: 1TB SEAGATE 7200RPM/s  
PC CASE: SilentiumPC Regnum RG1w       CPU COOLER: SilentiumPC Fera III v.2 

==== SPRZĘT POZA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

MONITOR: LG FLATRON W2241S 60Hz (@71Hz) MONITOR #2: LG 24M45 60Hz KEYBOARD: Natec Genesis RX22     MOUSE: A4TECH Bloody Sniper ZL5     MOUSEPAD: A4Tech Bloody B-070   

Potrzebujesz gotowki w GTA Online?http://araboooo.weebly.com

Opublikowano

Warhammer nie wyglada na taka zla gre, ale bardziej szukam cos na styl C&C Generals, 1-2 lat temu wyszlo cos podobnego ale nie umiem tego znalesc.

Bardziej chodzi mi o mechanike budowania bazy, tworzenia jednostek itd ;_;

==== OBECNA SPECYFIKACJA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

CPU: AMD FX-6300 X6     GPU: Nvidia GeForce MSI GTX 750Ti 2GB GDDR5                PSU: SilentumPC Vero L1 500W 80Bronze PLUS     MOBO: ASUS M5A97-PRO R 2.0 [AM3+]     RAM: GoodRam 2X4GB 1333MHz CL9      HDD: 1TB SEAGATE 7200RPM/s  
PC CASE: SilentiumPC Regnum RG1w       CPU COOLER: SilentiumPC Fera III v.2 

==== SPRZĘT POZA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

MONITOR: LG FLATRON W2241S 60Hz (@71Hz) MONITOR #2: LG 24M45 60Hz KEYBOARD: Natec Genesis RX22     MOUSE: A4TECH Bloody Sniper ZL5     MOUSEPAD: A4Tech Bloody B-070   

Potrzebujesz gotowki w GTA Online?http://araboooo.weebly.com

Opublikowano

Ciężko coś polecić, bo tego typu gier już niestety nie tworzą....jeśli szukasz typowych RTSów z budowaniem bazy, to raczej 2010- ..ze starszych może coś się znajdzie podobnego, lub innego godnego uwagi...ale z nowych niestety nic.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

bardziej szukam cos na styl C&C Generals, 1-2 lat temu wyszlo cos podobnego ale nie umiem tego znalesc.

Bardziej chodzi mi o mechanike budowania bazy, tworzenia jednostek itd ;_;

Nie chodzi może o Act of Aggression? Do głowy przychodzi mi jeszcze Earth Liberation i Reconquest.

Ze starszych, ale jarych to OpenRA i Original War. W Hostile Waters bazy się nie buduje, ale jednostki i owszem.

Teraz mało wychodzi takich gier, ze starości to jeszcze trylogia Earth 2150 i World War III Black Gold, a także War Front: Punkt Zwrotny.

Goście od powstającego WarZone Middle East wypuścili jakiś czas temu małe demko. Polecam też śledzić projekty Ardent Seas i Global Conflagration.

Mój kanał i program informacyjny Aktualności Strategiczne o grach i modach:

https://www.youtube.com/channel/UCidqU2NQap0m2DnhnkF79aw/featured

Opublikowano

Może age of empires, niby nie jest 2014+ lecz to i tak nadal najlepsza strategia jaka kiedykolwiek grałem. Gorąco polecam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Supreme Commander

Supreme Commander 2

Executive Assault

STAR WARS™ Empire at War: Gold Pack

Planetary Annihilation

Planetary Annihilation: TITANS

Warhammer 40,000: Dawn of War III

Stronghold Crusader 2

Lambda Wars Beta

Typ przetrwanie (obrona bazy)

Banished

RimWorld

Jak się mi przypomni to dopisze 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...