Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BNS czy Revelation?

TheGuillotine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Revelation jest ładne mi się bardziej podoba niż przeżarta do szpiku anime grafika BnS i oleiste postaci... BnS ma zamknięty świat portale które potrafią sporo się wczytywać , system walki w Revelation jak i BnS jest dobry  (Revelation ma lepiej wyglądające skile) klasy tanka healera i suporta co idzie na plus jeśli lubisz MMO ze świętą trójcą .Ale Revelation jest bardzo casualowe.. wbijasz level robisz dzienne zadania max 2h i nie masz co robić :D czekasz do resetu dziennych zadań do 12 w nocy i w kółko. w BnS nie masz limitów(o ile mi wiadomo) na instancje ale musisz się często gęsto licytować kasą  (której) możesz nie mieć o dane party EQ.

Opublikowano

Revelation jest ładne mi się bardziej podoba niż przeżarta do szpiku anime grafika BnS i oleiste postaci... BnS ma zamknięty świat portale które potrafią sporo się wczytywać , system walki w Revelation jak i BnS jest dobry (Revelation ma lepiej wyglądające skile) klasy tanka healera i suporta co idzie na plus jeśli lubisz MMO ze świętą trójcą .Ale Revelation jest bardzo casualowe.. wbijasz level robisz dzienne zadania max 2h i nie masz co robić :D czekasz do resetu dziennych zadań do 12 w nocy i w kółko. w BnS nie masz limitów(o ile mi wiadomo) na instancje ale musisz się często gęsto licytować kasą (której) możesz nie mieć o dane party EQ.

A co z wojnami o zamki itp? Nikt tego nie robi?
Opublikowano

Revelation jest ładne mi się bardziej podoba niż przeżarta do szpiku anime grafika BnS i oleiste postaci... BnS ma zamknięty świat portale które potrafią sporo się wczytywać , system walki w Revelation jak i BnS jest dobry (Revelation ma lepiej wyglądające skile) klasy tanka healera i suporta co idzie na plus jeśli lubisz MMO ze świętą trójcą .Ale Revelation jest bardzo casualowe.. wbijasz level robisz dzienne zadania max 2h i nie masz co robić :D czekasz do resetu dziennych zadań do 12 w nocy i w kółko. w BnS nie masz limitów(o ile mi wiadomo) na instancje ale musisz się często gęsto licytować kasą (której) możesz nie mieć o dane party EQ.

Jeśli grasz sam to faktycznie może być monotonne bo ciężko iść samemu na jakiekolwiek rajdy 49+ dlatego warto znaleźć sobie kogoś do gry (w RO jest też rozbudowany system mentoringu) chociaż wiadomo jest wbudowana wyszukiwarka teamu na praktycznie wszystko :v no i oczywiście gildia, najlepiej dołączyć do tych najlepszych bo tam się najwięcej dzieje :D ja sobie jestem w angielskiej gildii Elysium typ hardcore, przy okazji trochę szkolę język :v póki co mamy swoje terytorium (jest ich tylko 9) i zamek (są tylko 3) w sojuszu z dwoma najlepszymi polskimi gildiami ^^ zapraszam Cię na serwer Moonsea jeśli jeszcze nie wybrałeś, tam też jest najwięcej Polaków i najwięcej polskich gildii :D

222.gif

Opublikowano

Revelation jest ładne mi się bardziej podoba niż przeżarta do szpiku anime grafika BnS i oleiste postaci... BnS ma zamknięty świat portale które potrafią sporo się wczytywać

Zgodzę się. Zamknięty świat jest dużym minusem w porównaniu do RO.

system walki w Revelation jak i BnS jest dobry  (Revelation ma lepiej wyglądające skile).

Chyba śnisz. Revelation to MMORPG z jednym z najgorszych systemów walki. Nontarget w ogóle nie jest nontargetem, zero combosów, zero dynamiki. Co do skilli to się zgodzę, ale spowodowane jest to tylko tym, że BNS jest skupiony na sztukach walki, nie mają pola do popisu tak jak w RO, ale np. taki Force Master czy Warlock z BNSa imho ma lepsze animacje o wiele.

Ogólnie to nie wybierałbym RO. Imho ta gra przeszła z hitu (którym miała być) w crap. Wytłumaczyłem to już wiele razy dlaczego. Wystarczy wejść na mój profil i znaleźć posta.

Opublikowano

Jeśli grasz sam to faktycznie może być monotonne bo ciężko iść samemu na jakiekolwiek rajdy 49+ dlatego warto znaleźć sobie kogoś do gry (w RO jest też rozbudowany system mentoringu) chociaż wiadomo jest wbudowana wyszukiwarka teamu na praktycznie wszystko :v no i oczywiście gildia, najlepiej dołączyć do tych najlepszych bo tam się najwięcej dzieje :D ja sobie jestem w angielskiej gildii Elysium typ hardcore, przy okazji trochę szkolę język :v póki co mamy swoje terytorium (jest ich tylko 9) i zamek (są tylko 3) w sojuszu z dwoma najlepszymi polskimi gildiami ^^ zapraszam Cię na serwer Moonsea jeśli jeszcze nie wybrałeś, tam też jest najwięcej Polaków i najwięcej polskich gildii :D

Spróbowałem RO, zatrzymałem się na 42 lvlu, nie mam złotej misji i nie wiem co dalej robić. Na jakie dungeony/raidy polecasz iść lub co robić na tym poziomie?

Opublikowano

Spróbowałem RO, zatrzymałem się na 42 lvlu, nie mam złotej misji i nie wiem co dalej robić. Na jakie dungeony/raidy polecasz iść lub co robić na tym poziomie?
Żeby odblokować złote/żółte questy musisz osiągnąć określony lvl, do tego czasu polecam Ci robić te pomarańczowe + niektóre poboczne takie jak immortal annex bo będzie Ci to później potrzebne do srebrnej karty i odblokowania 3* skilli :D w międzyczasie możesz robić gold gear, tak żebyś na 49 lvl miał już całe eq złote. (przyda Ci się to przy dungach/rajdach - hard+) polecam Ci robić misty hollow trial (Bo dużo expa) i normal (Bo dropią itemy do tworzenia gold gear) dużo expa dostaniesz też za trial of the four kings i za ubijanie mobków (scour dungeons) to wszystko jest w daily questach.

Jeśli chcesz więcej lub bardziej zrozumiałego info to zapraszam do działu RO bo się nam oberwie za oftopiki :D

222.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...