Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Istnieje taki plugin?

Daimenes124

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Mam pytanie do was, otóż ostatnio mnie nabrała chęć na napisanie ciekawego generatora świata.

A pytanie brzmi następująco, czy istnieje plugin na generaowanie struktur z folderu z schematami ale żeby cały proces było można było zobaczyć klocek po klocku jak się tworzy dana struktura? 

//edit
Albo kawałek kodu, który odpowiada za taki proces jeśli ktoś ma.

Gość dominik148
Opublikowano

Istnieje TerrainControl, lecz nie da się 'zobaczyć klocek po klocku jak się tworzy dana struktura'.

Opublikowano

Istnieje TerrainControl, lecz nie da się 'zobaczyć klocek po klocku jak się tworzy dana struktura'.

Noo właśnie znam ten plugin, ale on nie oferuje tego co ja chcę. Alee dziękuje za chęci, czekam na dalsze odpowiedzi.

Opublikowano

Noo właśnie znam ten plugin, ale on nie oferuje tego co ja chcę. Alee dziękuje za chęci, czekam na dalsze odpowiedzi.

można wiedzieć co kombinujesz? łatwiej ci będzie rozwinąć TC lub stworzyć plugin modyfikujący to jak dziala TC niż pisać własny ;)

A co do bloków... no trzeba podzielić na częsci i w taskach, lub iterować blok po bloku za każdym razem dając do nowego tasku

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Citizens Builders, jedynie taki znam klocek po klocku.

Tylko że tutaj budują te Citizensy ;)

Niestety nie o to mi chodziło, ale dzięki za chęci.

jest to plugin fawe

https://www.spigotmc.org/resources/fast-async-worldedit.13932/

pod niego możesz napisać swój własny plugin

Sprawdzę go i dam edit co do twojej odpowiedzi.

można wiedzieć co kombinujesz? łatwiej ci będzie rozwinąć TC lub stworzyć plugin modyfikujący to jak dziala TC niż pisać własny ;)

A co do bloków... no trzeba podzielić na częsci i w taskach, lub iterować blok po bloku za każdym razem dając do nowego tasku

Kombinujee to.. chcę aby świat generował się tak że gdy gracz będzie na danym chunk'u i będzie tam randomowa struktura która będzie losowana w pluginie i brana z folderu plik .schem to owy gracz będzie widział jak ona się buduje klocek po klocku i tak na cały świat który będzie pomimo tego zmiejszony do 5k kratek w każdą strone.

Opublikowano

Citizens Builders, jedynie taki znam klocek po klocku.

Tylko że tutaj budują te Citizensy ;)

Niestety nie o to mi chodziło, ale dzięki za chęci.

jest to plugin fawe

https://www.spigotmc.org/resources/fast-async-worldedit.13932/
pod niego możesz napisać swój własny plugin

Sprawdzę go i dam edit co do twojej odpowiedzi.

Kombinujee to.. chcę aby świat generował się tak że gdy gracz będzie na danym chunk'u i będzie tam randomowa struktura która będzie losowana w pluginie i brana z folderu plik .schem to owy gracz będzie widział jak ona się buduje klocek po klocku i tak na cały świat który będzie pomimo tego zmiejszony do 5k kratek w każdą strone.

No to tak właściwe będzie trudne bez jakiegoś kombinowania, bo nie możesz też ot-tak budować blok po bloku, bo są bloki które mogą się wtedy popsuć ;/

I chyba warto jednak edytować TC tutaj, i sobie zmienić tylko jego kod od tworzenia struktur a schematics sobie zmienić do jego formatu.

OGólnie to masz dużo roboty, więc nie mam co tutaj pomagać bo to masa czasu :D

Możesz też się bawić z jakimiś eventami od ładowania chunka i sprawdzać czy to nowy chunk i jak tak to losować strukturę (z dużą szansą na jej brak bo nie chcesz chyba na każdym chunku coś dziwnego tworzyć)

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...