Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Instalacja MySQL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z instalacją MySQL.

Podczas instalacji wyskakuje taki błąd.

Pragne zaznaczyć że aktualizowałem porty.

252149a4bf96e.jpg

Okazało się że wersja freebsd 10.0 nie wspiera już aktualizacji takich portów i musiałem zrobić aktualizacje systemu.

Tutaj pojawił się kolejny problem, kiedy instalacja dobiega końca pojawia się błąd i komunikat o dokonczeniu ręcznym.
259221f9a40a7.jpg

Opublikowano

Heh kochane FreeBSD 10 największe gówno jakie istnieje zrób z poradnikiem paszki z YT ale wątpie że zadziała bo 10 jest najgorszą wersja jaka wyszła wiecej błedów nie ma nic co istnieje na świecie

Opublikowano

Boże.... czy wy ludzie nauczycie się czytać ze zrozumieniem zanim zaczniecie zakładać te smieciowe tematy na forum? Przecież pisze jasno i wyraźnie na 1 ss że masz nieaktualny program pkg w systemie

Opublikowano

Heh kochane FreeBSD 10 największe gówno jakie istnieje zrób z poradnikiem paszki z YT ale wątpie że zadziała bo 10 jest najgorszą wersja jaka wyszła wiecej błedów nie ma nic co istnieje na świecie

Jak się k***a informacji jakie system wydaje nie czyta to gówno kolego ;) 

cd /usr/ports/ports-mgmt/pkg && make install UPGRADEPKG=yes clean

cd /usr/ports/ports-mgmt/pkg && make ALLOW_UNSUPPORTED_SYSTEM=yes install UPGRADEPKG=yes clean

Wpisz albo to albo to bo nie jestem pewien któro zadziała ;)

Opublikowano

Jak się k***a informacji jakie system wydaje nie czyta to gówno kolego ;)

cd /usr/ports/ports-mgmt/pkg && make install UPGRADEPKG=yes clean
cd /usr/ports/ports-mgmt/pkg && make ALLOW_UNSUPPORTED_SYSTEM=yes install UPGRADEPKG=yes clean

Wpisz albo to albo to bo nie jestem pewien któro zadziała ;)

Wielkie dzięki po Twoich poleceniach nie było jeszcze wszystko ok ale system poprosił mnie o deinstal i pkg2ng i wszystko zadziałało :)

@Edit

Jednak problem nie został rozwiązany.

1fd1ebbd3ad3e.jpg

Dodam że podczas próby instalacji upgradu informuje mnie o braku wsparcia dla tego systemu.

411863eeea34f.jpg

A podczas ulepszania wersji FBSD pojawia się błąd.

bea57c6898716.jpg

Opublikowano

ale zważ na to że podałem ci komende w razie jakby właśnie informowało o braku wsparcia ;)

Opublikowano

ale zważ na to że podałem ci komende w razie jakby właśnie informowało o braku wsparcia ;)

Racja zapomniałem wspomnieć gdy użyje tej komendy proces instalacji się rozpoczyna ale po chwili wyskakuje ten sam błąd co w kazdym przypadku.

3ae7327e6e676.jpg

Jakieś sugestie?

Opublikowano

cd /usr/ports/ports-mgmt/pkg

make deinstall reinstall

Serio k***a ciężko poszukać -_-

http://www.mpcforum.pl/topic/1608224-instalacja-na-vpsie/#entry13540259\

temat przed tobą xD

najlepiej zrób reinstall VPS i na czystym wrzuć tą komende :) nie będzie żadnych powikłań że tak powiem :D

POSTY: [50] [75] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

1817914831025941486533.png

Ważne !   Pisząc/Odpisując wpisz w poście @Pesi

Opublikowano

cd /usr/ports/ports-mgmt/pkg

make deinstall reinstall

Serio k***a ciężko poszukać -_-

http://www.mpcforum.pl/topic/1608224-instalacja-na-vpsie/#entry13540259\

temat przed tobą xD

najlepiej zrób reinstall VPS i na czystym wrzuć tą komende :) nie będzie żadnych powikłań że tak powiem :D

Reinstalowałem jak mówiłeś teraz 

[root@FreeBSD(~)]>  pkg install mysql56-server
No active remote repositories configured.

Co Ty na to?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ALLOW_UNSUPPORTED_SYSTEM dodajesz do /etc/make.conf

Poza tym przy kompilacji pkg dajesz make reinstall i wogle po co się bawić.w kompilowanie ze źródeł to nie są czasy procesorów i386

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...