Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mniejsza wydajność w grach niż na początku

zuwalo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, 

Otóż mam problem z komputerem i nie wiem co mu może dolegać, głównie chodzi o wydajność

Podzespoły:

CPU: i7-6700K

GPU: GTX 1070 zotac

Ram: 16GB

Zasilacz: 630W

Płyta główna: MSI Gaming M3 

Komputer mam około pół roku i wszystko było git działało. w cs 500 fps. lol ponad 300, minecraft około 1k i jakoś miesiąc temu coś mu się stało i wydajność mu spadła do: cs 60 fps, lol 20 fps, minecraft 100 fps

Dałem do serwisu powiedzieli, że sprzętowo mu nic nie dolega

Robiłem format z 3 razy i też nic nie pomogło 

Przy podłączeniu drugiego monitora na DP nie działa i nie widzi go nawet 

Sterowniki wszystkie aktualne 

Co może być przyczyną ?

Opublikowano

Wyłącz w sterownikach synchronizacje pionową. baterie ustaw na wysoką wydajność.

Przyczyna reinstalacja systemu.

Sterowniki i inne konfiguracje przyszły do domyślnych. 

Opublikowano

Wyłącz w sterownikach synchronizacje pionową. baterie ustaw na wysoką wydajność.

???

Synchronizacja pionowa - ok, ale robi się to w grach. Zresztą nie obniżało by to tak wydajności, a do poziomu odświeżania monitora.

Chyba zarządzanie energią - może to dawać efekt w laptopach, gdzie jedziesz na baterii, ale nie na PC.

Przyczyną ma być reinstalacja systemu? Od kiedy reinstalacja systemu zmniejsza wydajność?

Ja jakoś nigdy nie grzebałem w sterowniach i zawsze na domyślnych ustawieniach jadę. Jakoś mam ogromną ilość klatek w grach.

Podsumowując - twoje... rady (?) to inwalidy.

Autorze, zainstaluj MSI Afterburner i podaj nam wykorzystanie procesora oraz GPU. Poradnik jak to zrobić:

Trzeba wziąć CPU Usage i Użycie GPU.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

???

Synchronizacja pionowa - ok, ale robi się to w grach. Zresztą nie obniżało by to tak wydajności, a do poziomu odświeżania monitora.

Chyba zarządzanie energią - może to dawać efekt w laptopach, gdzie jedziesz na baterii, ale nie na PC.

Przyczyną ma być reinstalacja systemu? Od kiedy reinstalacja systemu zmniejsza wydajność?

Ja jakoś nigdy nie grzebałem w sterowniach i zawsze na domyślnych ustawieniach jadę. Jakoś mam ogromną ilość klatek w grach.

Podsumowując - twoje... rady (?) to inwalidy.

Autorze, zainstaluj MSI Afterburner i podaj nam wykorzystanie procesora oraz GPU. Poradnik jak to zrobić:

Trzeba wziąć CPU Usage i Użycie GPU.

CPU usage:

http://screenshot.sh/ou1BowSRElu8X

Użycie GPU:

http://screenshot.sh/od0iG6xfNFCeX

Przy ściąganiu cs aktualnie 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...