Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kiedy ta gra miała premierę? Warto zagrać? Kilka pytań...

#Ethes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Trafiłem do tego działu, gdyż szukam jakiejś fajnej, nowej gry MMORPG. Na innych forach czytałem, że warto zwrócić uwagę na Revelation. Ale jak to jest z tą grą? Premiera była w 2017 roku, lecz doszukałem się na yt filmów z 2015 :D 
A co do samej gry... warto spróbować? Szukam jakiegoś MMO z dobrą grafiką w którym można mile spędzić czas. Ile tu jest klas postaci? 
Czy jest end game, czy jest co robić po wbiciu max lvl? Mozna często spotkać Polaków? 
Jeszcze jedna ważna dla mnie sprawa... a mianowicie, czy są tutaj cheaterzy, boty itd. Mam dość użerania się z dziećmi więc, jeśli tutaj nie radzą sobie z nielegalnym oprogramowaniem to raczej nie zagram :D 

Opublikowano

Generalnie gra jest już na chińskim rynku od 2 albo 3 lat, a dopiero od paru miesięcy u nas.
Dalej jest w fazie testów i aktualnie trwa open beta, podczas której dokańczane są tłumaczenia na język angielski, poprawiana jest optymalizacja oraz pomniejsze bugi/błędy.

Produkcja jak najbardziej godna uwagi, dostępne jest aktualnie sześć klas postaci, gdzie na CN wersji aktualnie wprowadzają siódmą - coś w rodzaju assasyna.
*Blademaster DPS
*Vanguard TANK
*Swordmage DPS
*Occultist DPS/HEALER
*Spiritshaper HEALER
*Gunslinger DPS

Polaków wydaje mi się, iż jest najwięcej na serwerze Moonsea - wystarczy, że napiszesz na chacie globalnym za pomocą specjalnego itemku (wygląda jak muszla), a na pewno dostaniesz odzew kilkunastu z nich. End game w sumie będzie taki jaki sobie wybierzesz, ponieważ ze względu na to, że masz tutaj szeroki wachlarz decyzji jeżeli chodzi o roleplaying - większość graczy idzie właśnie w tę stronę. Natomiast nie zabraknie tutaj również dungeonów(z poziomem epickim - co równa się lepszemu dropowi)/rajdów/wojen gildyjnych/daily questów/eventów.

Co do cheaterów - ostatnio ludzie skarżą się na farmboty oraz spamboty, natomiast są one stale banowane i jestem pewna, że producenci prędzej czy później pomimo ciągłego banowania takich delikwentów, pokuszą się o lepsze zabezpieczenia. Na chińskich serwerach zostały one już zastosowane, dlatego uważam, że tutaj jest to po prostu kwestią czasu.

PS: Czeka Cie ogrom misji do zrobienia, które będą wymagały spamowania ,,F'' oraz ,,spacji". Będziesz musiał przez nie przebrnąć, ponieważ dopiero na jakimś 45lvl+ gra nabiera rozpędu.

Opublikowano

slaba gra pogralem 30min i juz dalej sie nie chcialo, jesli lubisz gry mmo w ktorych biega sie od mpc do mpc i caly czas jakies animacje to moze ci sie spodobac. Oczekiwalem czegos lepszego ale jednak kazda gra za fajnie wyglada na filmikach :D

Opublikowano

slaba gra pogralem 30min i juz dalej sie nie chcialo, jesli lubisz gry mmo w ktorych biega sie od mpc do mpc i caly czas jakies animacje to moze ci sie spodobac. Oczekiwalem czegos lepszego ale jednak kazda gra za fajnie wyglada na filmikach :D

Początkowe levele to taki typowy samouczek, bez tego pewnie ludzie marudziliby, że gra jest za trudna. Nie dogodzisz :v

+

PS: Czeka Cie ogrom misji do zrobienia, które będą wymagały spamowania ,,F'' oraz ,,spacji". Będziesz musiał przez nie przebrnąć, ponieważ dopiero na jakimś 45lvl+ gra nabiera rozpędu.

222.gif

Opublikowano

Imho gra nie warta uwagi. Questy polegają na bieganiu od NPCa do NPCa i spamowaniu spacji i F. Walka jest beznadziejna. Nontarget, który jest teraz must-have w mmorpg, jest tak źle zrobiony, że mnie to aż boli. Który nontarget może strzelac do wroga, z uwaga, 180* od twojego celownika? Ten w RO! To jest śmieszne. Dodatkowo ten stary system rozdawania talentów, bezsens. Zamiast tego powinni zrobić oddzielne buildy, które może każdy zrobić pod siebie. Jesteś początkujący, źle rozdasz punkty i postać do kosza, no chyba, że kupisz item, który pozwala rozdać ci je od nowa :') Grafika też nie taka, wygląda jak młodszy brat AIONa, młodszy o 2-3 lata, a AION jest z 2008 roku ;) Nie chce mi się wypowiadać dalej. Wg mnie nie warto zaczynać grać w tą grę, bo w 2017 wychodzi na prawdę dużo nowych MMORPGów, a jeśli nie chce ci się czekać to np. BDO stoi otworem. Piękna grafika, która uwaga, ma dostać jeszcze zmiany i będzie jeszcze lepsza, fajny combat, jest mooocnym sandboxem i niestety opiera się głównie na grindzie. No cóż, taka gra. Jeśli ktoś grind lubi to kup BDO i na pewno się nie zawiedziesz.

Opublikowano

Większych głupot nigdy w życiu nie czytałem...jeden pograł 30 min i się wypowiada drugi też widzę, wielki znawca...Rozdawanie statystyk coś co każdy starszy gracz lubi, bo to kiedyś było normą w grach mmorpg. Dzięki temu masz jakiś wpływ na swoją postać. Tak było np. w Ragnarok'u Online. A teraz wszystkie nowe gry jaki dają nam wybór? Np. w Aion'ie statystyki rozdają się same jedyny wybór jaki gra nam pozostawia to wybranie Stygm...i nie wprowadzaj ludzi w błąd bo do 49 lvl można 10 razy zresetować Staty za darmo, masz od tego specjalny Item w swoim Backpack'u. Na 49 lvl już powinieneś wiedzieć jak rozdawać Staty dla swojej postaci.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czemu mnie to nie dziwi, wypowiadają się osoby, które pograły 30 minut... Najlepsze jest to, że ta gra ma jak dla mnie świetną grafikę, bo pojęcie dobrej grafiki jest gustem..... Grafika nie jest pikselozą, postacie, jak i cała otoczka ładnie się prezentują, szeroki wybór, jeżeli chodzi o to co chcemy robić, ubiór i gadżety co najbardziej lubię, nienudne lvlowanie i farmienie eq. Swoboda i wolność, open world, motyw skrzydeł, za walutę w grze możesz kupować walutę IS, więc nie trzeba wydawać ani grama pieniędzy, chodź ja powiem, że wydałem cholendarnie dużo i.... nie żałuję :)))) Długo bym mógł wymieniać co tutaj jest, bo jest dużo, a gra jedna z najlepszych jakie grałem + ta swoboda grania... <3 

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Imho gra nie warta uwagi. Questy polegają na bieganiu od NPCa do NPCa i spamowaniu spacji i F. Walka jest beznadziejna. Nontarget, który jest teraz must-have w mmorpg, jest tak źle zrobiony, że mnie to aż boli. Który nontarget może strzelac do wroga, z uwaga, 180* od twojego celownika? Ten w RO! To jest śmieszne. Dodatkowo ten stary system rozdawania talentów, bezsens. Zamiast tego powinni zrobić oddzielne buildy, które może każdy zrobić pod siebie. Jesteś początkujący, źle rozdasz punkty i postać do kosza, no chyba, że kupisz item, który pozwala rozdać ci je od nowa :') Grafika też nie taka, wygląda jak młodszy brat AIONa, młodszy o 2-3 lata, a AION jest z 2008 roku ;) Nie chce mi się wypowiadać dalej. Wg mnie nie warto zaczynać grać w tą grę, bo w 2017 wychodzi na prawdę dużo nowych MMORPGów, a jeśli nie chce ci się czekać to np. BDO stoi otworem. Piękna grafika, która uwaga, ma dostać jeszcze zmiany i będzie jeszcze lepsza, fajny combat, jest mooocnym sandboxem i niestety opiera się głównie na grindzie. No cóż, taka gra. Jeśli ktoś grind lubi to kup BDO i na pewno się nie zawiedziesz.

powiedz to blizzardowi, i jego największemu mmorpg. że nontarget to jest must-have w mmorpg.

Age is just a number :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...