Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy trening bez diety ma jakiś sens?

#Ethes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Jeśli będę wykonywać regularnie ćwiczenia na klatkę piersiową w domu, bądź czasami na siłowni, to czy do wakacji będą jakieś efekty? Dodam że chcę cwiczyć ale przy ty nie mieć nie wiadomo jakiej diety. Sterydy i inne syfy odpadają.  

Opublikowano

Obwód klaty się coś na pewno zwiększy, ale nie liczyłbym na cuda. Niewielu jest takich koni genetycznych, którzy odpuszczając michę mają dobrą formę. Trzymanie "diety" nie jest trudne jak się wydaje, nie jest to tylko kurczak i ryż. Wystarczy waga kuchenna i aplikacja na telefonie typu FatSecret, myFitnessPal, FitAtu. Wpisujesz co oraz ile tego zjadłeś i masz podane kalorie oraz makroskładniki, a te z kolei można wyliczyć na necie za pomocą kalkulatorów do tego przeznaczonych.

Nie bądź bocian, rób nogi!

Opublikowano

Efekty na pewno będą wszystko w dużej mierze zależy o twojego organizmu itd... Mam znajomego który jest świetnym przykładem tego ze nie trzymał żadnej diety nic nie liczył po prostu odżywiał się w miarę sensownie i połączenie tego z kilkoma latami treningów dały świetne rezultaty :) Z pewnością lepsze to niż siedzenie na kanapie..

Opublikowano

Efekty jakieś będą (szczególnie na początku), ale moim zdaniem jak już się ćwiczy, to lepiej robić to porządnie. 

denzel.png

Opublikowano

Tak będą, jakieś 10 razy gorsze od osób z dietą. Warto?

Przy okazji jeszcze dodam, że jak będziesz ćwiczył w taki sposób zbyt ciężko, to sobie mięśnie pouszkadzasz.

Opublikowano

Skoro już coś robisz to chyba lepiej zrobić coś porządnie, oczywiście bez diety jakieś tam efekty będą,jednak nie takie gdybyś jej przestrzegał.

Opublikowano

Ma sens, ale do wakacji raczej cudów nie będzie, co innego po paru latach. Budowanie masy mięśniowej wymaga dużo cierpliwości i czasu. Jak jesteś endo (gruby) to jesz po prostu mniej i zdrowiej niż do tej pory, a jak ekto (chudy) to więcej.

A czy podciąganie na drążku warto uznać za priorytet w treningu? 

Drążkiem robisz plecy i łapy.

Live a life you'll remember.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jest sens, ale musisz ograniczać śmieciowe jedzenie i kolorowe picie. Ja bez diety zjechałem 9kg w pół roku. Na początek polecam trening fbw (full body workout). Robisz co 2dni trening wszystkich partii mięsni. Po miesiącu/dwóch możesz przejść na split. :D dodatkowo polecam bieganie / rowerek.

brak

Opublikowano

Ja ćwiczę bez jakiejś szczególnej diety, jem zdrowo (domowe posiłki, owoce, warzywa) i piję zdrowe rzeczy (woda, soki domowe) i zyskałem 6 kg wagi. Po prostu jeśli jesteś chudy jak ja dobrze zacząć jeść więcej. A po treningu zawsze jedz coś co zawiera białko. U mnie są efekty co zauważyłem po zbyt małych koszulkach.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odpowiem Ci na własnym przykładzie.

Nie trzymałem żadnej diety, zero.

ćwiczyłem rok, i nic. jedynie jakieś drobne zmiany.

po 3 latach wrocilem do treningow i cwicze od pol roku z dietą. efekty o wiele wiele lepsze.

tylko podpowiem Ci jeśli zaczalbys cwiczyc z dietą pamietaj o spalaniu tłuszczy bo bedziesz mial andwyzke kalorii i byc moze tłuszczy i będą Ci sie odkladac w brzuchu. ja tak aktualnie mam ze zrobił mie się lekki tluszcz na brzuchu bo go mało spalalem, sam trening akurat mi nie wystarczal aby spalic nadmiar i zaczalem biegac. takze polecam bardzo z dietą przy jednoczesnym bieganiem, jezdzeniem na rowerze (chodzi po prostu o spalanie jednocześnie nadmiaru tłuszczy wynikającego z wieszkej ilosci posiłków)

Opublikowano

Sam sobie ćwiczę hantelki na łapy na klatę bez żadnych diet już tak drugi rok są duże zmiany :P

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

Opublikowano
5 godzin temu, ThePein napisał:

Odpowiem Ci na własnym przykładzie.

Nie trzymałem żadnej diety, zero.

ćwiczyłem rok, i nic. jedynie jakieś drobne zmiany.

po 3 latach wrocilem do treningow i cwicze od pol roku z dietą. efekty o wiele wiele lepsze.

tylko podpowiem Ci jeśli zaczalbys cwiczyc z dietą pamietaj o spalaniu tłuszczy bo bedziesz mial andwyzke kalorii i byc moze tłuszczy i będą Ci sie odkladac w brzuchu. ja tak aktualnie mam ze zrobił mie się lekki tluszcz na brzuchu bo go mało spalalem, sam trening akurat mi nie wystarczal aby spalic nadmiar i zaczalem biegac. takze polecam bardzo z dietą przy jednoczesnym bieganiem, jezdzeniem na rowerze (chodzi po prostu o spalanie jednocześnie nadmiaru tłuszczy wynikającego z wieszkej ilosci posiłków)

Tluszcz musi sie odkladac w koncu to dieta na mase. Przy tej diecie bez sens spalac tluszcz od tego jest redukcja.

Co prawda zeby zaczac diete na mase trzeba miec malo tluszczu.

Co do tematu nie warto. Efekty beda marne. Nie bez powodu pisze sie, ze trening to 30% sukcesu ;).

Opublikowano

Sprawa jest prosta. Musisz po prostu więcej jeść. Bilans miski będzie większy to i będzie się miało z czego budować ciało. Samej klaty nie wyćwiczysz bo możesz się nabawić kifozy piersiowej. 

Deus vult

Opublikowano

Dieta oraz trening idzie w parze. Tak jak z samą dietą niewiele zdziałasz, tak analogicznie - z samymi ćwiczeniami efekty będą nieznaczne, aczkolwiek coś się poprawi.

*dieta - w rozumieniu  zmian nawyków żywieniowych. 

Opublikowano

Trening bez diety to nie trening, sporo dygresji może nasuwać się tutaj odnośnie tego tematu.

Efekty do wakacji będziesz czuł, podkreślam, że będziesz czuł napiętą klatkę piersiową oraz DOMSy, o ile będziesz ćwiczył dość forsownie. Co do samego obwodu, na pewno nie zobaczysz zbytniej różnicy, gdyż z dietą zdziałałbyś o wiele więcej. Pamiętaj, że dieta to 70 proc sukcesu, reszta to dieta + suplementacja.

Zastanawiam się czemu chcesz ćwiczyć bez diety.

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...